Δεν αλλάζει τίποτα με το φεστιβάλ Cosmopolis όπως δηλώνει ο δήμαρχος Θεόδωρος Μουριάδης

Ο Υπουργός Προστασίας του πολίτη κ. Χαραδαλιάς ανακοίνωσε τι ισχύει για τις εκδηλώσεις και τι απαγορεύεται. Ο δήμαρχος Καβάλας κ. Θεόδωρος Μουριάδης κλήθηκε να διευκρινίσει το καθεστώς που ισχύει για αυτές.

Όπως τόνισε αρχικά “Καταρχάς για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις δεν είπαν κάτι αλλά καταρχήν στους σχεδιασμούς του Φεστιβάλ ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ το οποίο είναι μέχρι τις 20 Αυγούστου δεν αλλάζει τίποτε γιατί η χωρητικότητα είναι εκεί, γύρω στα 70 άτομα η κάθε παράσταση.

Για τις εκδηλώσεις στο Φάληρο, μετά τις 27 Αυγούστου θα δούμε τι θα κάνουμε. Είμαστε σε αναμονή και ανάλογα θα γίνει ή δεν θα γίνει το πρόγραμμα,

Με τους  Φιλίππους τώρα την Κυριακή έχουμε παράσταση, αναβλήθηκε παράσταση την τρέχουσα εβδομάδα. Θα έχουμε περιορισμένα εισιτήρια – όπως έγινε και στον Ξαρχάκο – και ενώ ο χώρος παίρνει 1800 άτομα εμείς θα έχουμε 500 εισιτήρια   περίπου και θα φορούν μάσκα όλοι καθόλη τη διάρκεια της παράστασης οι θεατές.

Δεν έχουμε κάποια άλλη ενημέρωση αλλά θα ψάξουμε και εμείς να δούμε τι συμβαίνει με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις».

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Αναφορικά με τα έργα στην κεντρική πλατεία τόνισε. ότι “Εκεί έχουμε μια μελέτη ανάπλασης που θα χρηματοδοτηθεί από το Πράσινο Ταμείο. Ο διαγωνισμός χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο λοιπόν και αφορά την ανάπλαση της πλατείας, όχι όμως μια γενναία που πρέπει να γίνει κάποια στιγμή. Θα είναι μελέτη με σύνδεση με το γύρω χώρο, πεζόδρομους δηλαδή, παρκάκι μικρό στον ΕΟΤ. Σύνδεση με την θάλασσα, σύνδεση με την πιάτσα του ΤΑΞΙ. Για αυτό και ζητήσαμε και έγκριση από τον ΟΛΚ για να γίνει μια συνολική ανάπλαση της περιοχής.

Τα σημερινά έργα της πλατείας τελειώνουν. Η αλήθεια είναι πως το έργο καθυστέρησε αλλά η υπήρχε μια μελέτη πολύ ελλιπής την οποία εγώ ήθελα να σταματήσω όταν ανέλαβα αλλά θα έπρεπε να πληρώσουμε στον εργολάβο το 80% του έργου. Θα έπαιρνε χρήματα χωρίς να κάνει δουλειά και έτσι είπαμε να συνεχίσουμε με κάποια πράγματα που προστέθηκαν.  Πάντως λίγο η πανδημία, λίγο ο εργολάβος, καθυστερήσαμε αλλά τελειώνει το έργο και θα μπει σε λειτουργία και το σιντριβάνι. Στη μελέτη δεν υπήρχε αναφορά στο σιντριβάνι, τώρα κάνουμε μια μικρή μελέτη και το σημείο θα λειτουργήσει. Και εγώ όταν ήμουν Αντιδήμαρχος έλεγαν οι υπηρεσιακοί παράγοντες γιατί και τότε δεν λειτουργούσε πολύ καλά ότι για να φτιαχτεί χρειάζονταν 100 -120 χιλιάδες ευρώ. Και το ίδιο έλεγαν και επί Αντιδημαρχίας  Δρακονάκη.  Με 50 χιλιάδες ευρώ όμως θα έχουμε ένα όμορφο σιντριβάνι. Η όψη του θα μείνει ίδια» .

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Για την περιοχή του Αγίου Νικολάου και το σχέδιο ανάπτυξης του δήλωσε πως «Το σχέδιο ανάπτυξης Αγίου Νικολαίου το δουλεύουν οι μηχανικοί. Μια εβδομάδα πριν περίπου κάναμε σύσκεψη για να συντονίσουμε ενέργειες και ήδη δουλεύεται. Και είναι και ευκαιρία για να γίνει μια καλή ανάπλαση μέσα στον Άγιο Νικόλαο και να ομορφύνει ο χώρος. Η οδός Δοϊράνης τώρα θα γίνει δρόμος ήπιας κυκλοφορίας. Θα μπλοκάρουμε την Κουντουριώτου αν δεν υπάρχει αυτή η διέξοδος.

Από τα ΤΑΞΙ μέχρι και κάτω θα δει μεγαλύτερα πεζοδρόμια, κάποιες παρκίδες και θα είναι πια δρόμος ήπιας κυκλοφορίας. Με τα παλιά χασάπικα τώρα είναι ένα θέμα που με απασχολεί. Ήρθα σε επαφή με τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι είναι στα δικαστήρια μεταξύ τους ενοικιαστές  οπότε επειδή θα αργήσει βλέπουμε την λύση με τα μπάνερ. Θα πω τους ιδιοκτήτες αυτοί να το χρηματοδοτήσουν γιατί δεν μπορεί ο χώρος να μείνει σε αυτή την κατάσταση”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.