Δεκατρία περιστατικά με κορωνοϊό νοσηλευόντουσαν χθες στο Νοσοκομείο Καβάλας

Δεκατρία περιστατικά με κορωνοϊό νοσηλευόντουσαν χθες στο Νοσοκομείο Καβάλας. Ο Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής κ. Ξενοφών  Κροκίδης χαρακτήρισε την κατάσταση ελεγχόμενη.

Πιο συγκεκριμένα είπε ότι «το πρωί της Δευτέρας είχαμε 13 περιστατικά στην κλινική covid. Δεν είναι λίγα, δεν είναι πολλά. Πήραμε τον περασμένο μήνα την απόφαση να διατηρήσουμε την κλινική covid, αλλά έχουμε δυσκολίες καθώς είναι θέμα προσωπικού, αλλά νομίζω ότι είναι μια σωστή απόφαση.

Θα δούμε αυτήν την εβδομάδα πώς θα πορευτούν τα κρούσματα. Παρατηρείται μια αύξηση στην Αθήνα και λίγο στη Θεσσαλονίκη. Εδώ τα πράγματα είναι στο ίδιο επίπεδο.

Πρέπει να συστήσουμε τον εμβολιασμό και για την γρίπη, που έχει ήδη ξεκινήσει, καθώς περιμένουμε φέτος τη δραστηριότητα της να είναι μεγαλύτερη απ’ ό,τι τα τελευταία 2 χρόνια. Πέραν αυτού, όσοι είναι άνω των 60 ετών ή μικρότεροι με παράγοντες κινδύνου, σύμφωνα με την πρόταση του θεράποντα γιατρού μας, να κάνουμε και την 4 δόση για τον κορωνοϊό».

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΙΑΒΗΤΗ

Πρόσθεσε ότι «σήμερα (σ.σ. χθες) είναι η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη. Το ζάχαρο είναι μια πάθηση που προσβάλλει περίπου 1 εκατομμύριο συμπατριώτες μας κι αν ληφθεί υπ’ όψιν ένα 12,5% που έχουν προ-διαβήτη, 1 στους 4 συμπατριώτες μας έχει είτε προ-διαβήτη ή διαβήτη. Δυστυχώς, οι περισσότεροι είναι αρρύθμιστοι και το αρρύθμιστο ζάχαρο οδηγεί στην προσβολή των ματιών, της καρδιάς, των νεφρών και των αγγείων. Υπάρχουν καινούργια δεδομένα, νέα φάρμακα, νέες ενέσιμες θεραπείες.

Τέλος, να πούμε ότι η Ιατρική Εταιρεία κάθε Δευτέρα βράδυ στις 10 οργανώνει ομιλίες και τηλεοπτικές εκπομπές για διάφορα θέματα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.