Δήμος Καβάλας: Κανένας συμβιβασμός με την ΔΕΠΟΣ

Με ανακοίνωση του ο Δήμος Καβάλας δηλώνει τα εξής:

«Η ΔΕΠΟΣ εγκαταστάθηκε στην περιοχή μας πριν από 30 περίπου χρόνια. Εκμεταλλεύθηκε ληστρικά την Καβαλιώτικη γη και επένδυσε ελάχιστα στην πόλη μας.

 

Πήρε δωρεάν γη από το Ελληνικό Δημόσιο, την πούλησε πανάκριβα στους συμπολίτες μας και ύστερα την τιμολόγησε αυθαίρετα για τις λογιστικές της ανάγκες. Τώρα ζητάει ανταλλάγματα από τον Δήμο Καβάλας για τη γη, από την οποία είχε μόνον τεράστια έσοδα και ελάχιστα έξοδα απλώς λειτουργικού χαρακτήρα.

 

Η διοίκηση του Δήμου μας οφείλει:

  • Να διαφυλάξει τα συμφέροντα της πόλης και των δημοτών και να εφαρμόσει το καταστατικό της «Κοινοπραξίας Δήμου Καβάλας – ΔΕΠΟΣ».
  • Να συνεχίσει τη διαδικασία της εκκαθάρισης της Κοινοπραξίας που ξεκινήσαμε το 2011, οπότε πετύχαμε να αποφύγουμε τη Διαιτησία και ωριμάσαμε την προσφυγή στα δικαστήρια.
  • Να οργανώσει μια ομάδα νομικών και οικονομολόγων, που θα ερευνήσει το αρχείο των συμβολαίων και των εγγράφων της Κοινοπραξίας, το σώσαμε και φυλάσσεται στο κτήριο της Δημωφέλειας. Είμαστε βέβαιοι πως θα επιβεβαιωθούν οι δηλώσεις που έκανε κάθε χρόνο ο διευθυντής της Κοινοπραξίας κ. Βασίλης Θεοδωρίδης στον ετήσιο απολογισμό της ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου ότι η ΔΕΠΟΣ οφείλει στην Κοινοπραξία 4.300.000€, άρα τα μισά από αυτά στον Δήμο Καβάλας.
  • Να απαιτήσει τα χρήματα που χρωστάει η ΔΕΠΟΣ στον λαό της Καβάλας ακόμη και με δικαστική αγωγή.
  • Να διεκδικήσει τα 1.200 στρέμματα που είχαν παραχωρηθεί δωρεάν στη ΔΕΠΟΣ και τώρα επέστρεψαν στο Ελληνικό Δημόσιο (στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο ορίσαμε να έχουν συγκεκριμένες χρήσεις)».

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση