Κύριο άρθροΠολιτική

Δήμητρα Τσανάκα στο Δημοτικό Συμβούλιο: Η «Αγία Μαρίνα» θα κλείσει

Την πρόβλεψή της ότι το Ίδρυμα για το Ειδικό Παιδί «Αγία Μαρίνα» θα κλείσει, έκανε η δήμαρχος Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, απαντώντας στην ερώτηση που κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ποτόλιας σε πρόσφατες δηλώσεις της. Η κ. Τσανάκα επανάλαβε αυτές τις δηλώσεις τονίζοντας ότι λόγω των ασφαλιστικών οργανισμών υπάρχει πρόβλημα με το Ίδρυμα και συμβούλεψε τους γονείς να δίνουν κάποια χρήματα από τα επιδόματα που παίρνουν για τα παιδιά τους στο Ίδρυμα για να μπορέσει να διατηρηθεί σε λειτουργία. Διότι όπως εξήγησε έτσι λειτουργούν τα ιδρύματα τα ιδιωτικά καθώς η «Αγία Μαρίνα» δεν είναι δημόσιο ή δημοτικό Ίδρυμα.

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

Λίγο πριν έκανε γνωστό ότι είχαν ξεσπάσει πυρκαγιές, μία στον Άγιο Τρύφωνα και μία στο Δασάκι των Πεντακοσίων από κάποιους που πήγαν να κάψουν χόρτα και ευτυχώς η Πυροσβεστική παρενέβη άμεσα και τις έσβησε.

ΠΑΙΔΟΠΟΛΗ

Απαντώντας στην ερώτηση του προέδρου της Παιδόπολης κ. Σωτηριάδη για τον εξοπλισμό και τις δηλώσεις της πρώην πρόεδρου κ. Φιλιππίδου ότι σταμάτησε η διαδικασία από το 2015, σημείωσε ότι έχει κάνει τεράστια προσπάθεια ο αντιδήμαρχος κ. Φιλιππίδης για αυτήν την υπόθεση και η όλη καθυστέρηση οφείλεται στο ότι άλλαξε η προμήθεια των υλικών.

ΑΟΚ

Στη συνεδρίαση παρέστη και ο πρόεδρος του ΑΟΚ κ. Θεόδωρος Μήτρας, ο οποίος ζήτησε την οικονομική ενίσχυση της ομάδας με τη μορφή αγοράς εισιτηρίων διαρκείας, κάτι που το υποστήριξε και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μαυρίδης, να αγοράσει ο δήμος 70 με 80 εισιτήρια. Απαντώντας η κ. Τσανάκα τόνισε ότι οι διαδικασίες έχουν αλλάξει λόγω της αυστηρότητας της νομοθεσίας και των ελεγκτικών μηχανισμών και για αυτό θα επιχορηγήσει το σύνολο των εργαζομένων του δήμου Καβάλας να αγοράσει τα εισιτήρια.

Τέλος, απαντώντας στον κ. Βέρρο, δήλωσε πως τα εισιτήρια για την εκδήλωση που έγινε για το Κοινωνικό Παντοπωλείο ήταν της τάξεως των 3.500 ευρώ τα οποία δόθηκαν σε αυτό.

Στη συνέχεια συζητήθηκε το θέμα για το παλιό Νοσοκομείο Καβάλας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *