ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Δήλωση Γιώργου Καλαντζη για την  στέγαση του Αρχείου του Νίκου Ρουδομέτωφ

Ο πρώην υπουργός Γ. Καλαντζής δηλώνει τα εξής:

«Συμφωνώ απόλυτα με την πρόταση του αγαπημένου μου φίλου Ζήση Βαπορίδη για τη στέγαση του Αρχείου του Νίκου Ρουδομέτωφ στο κτίριο των παλιών Δικαστηρίων της Καβάλας.

Από την άλλη, επειδή γνωρίζουμε τις αγκυλώσεις του δυσκίνητου γραφειοκρατικού μηχανισμού του ελληνικού δημοσίου κι επειδή η ανάδειξη και αξιοποίηση του θησαυρού που άφησε πίσω του ο Νίκος Ρουδομέτωφ δεν πρέπει να καθυστερήσει, προτείνω την άμεση και προσωρινή στέγαση του αρχείου σε κατάλληλους χώρους του Δήμου Καβάλας. Άμεσα θα πρέπει να ξεκινήσει και η διαδικασία για την  υλοποίηση της πρότασης του κ. Βαπορίδη, που προϋποθέτει την παραχώρηση του κτιρίου στο Δήμο Καβάλας, παραχώρηση για την οποία όλοι οι Καβαλιώτες οφείλουμε να προσπαθήσουμε.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΖΗΣΗ ΒΑΠΟΡΙΔΗ:

”Ένας Άρχοντας της διανόησης κηδεύτηκε χθες με τη σεμνότητα που πάντα τον διέκρινε. Οι τοπικές Αρχές που δεν ξεπροβόδισαν το φθαρτό του σώμα, οφείλουν να τιμήσουν το Πνεύμα του που θα υπερίπταται στον γαλάζιο αιθέρα της πόλης που τόσο αγάπησε.

Ένα έρημο κτίριο (ανταλλάξιμο τουρκικό κτίσμα του 1901, το Διοικητήριο του Εμίν Πασά: τα Δικαστήρια) «προσφέρεται» μόνο του για να στεγάσει τον πακτωλό του Ιδρύματος (Ιστορικό και Λογοτεχνικό Αρχείο Καβάλας) του Νικολάου Β. Ρουδομέτωφ.

Παρακαλώ τους συμπολίτες μας να ενισχύσουν τη φωνή μου.

Ο φίλος των παιδικών χρόνων.

Ζήσης”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *