Γραφειοκρατικά προβλήματα αντιμετωπίζει η δρομολόγηση του Υδροπτέρυγου στην γραμμή Καβάλας – Θάσου, όπως δηλώνει ο Αντιπρόεδρος της Θασιακής Ένωσης

Γραφειοκρατικά προβλήματα αντιμετωπίζει η δρομολόγηση του Υδροπτέρυγου στην γραμμή Καβάλας – Θάσου καθώς δεν υπάρχει θέση ελλιμενισμού στην μαρίνα του Λιμένα. Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της Θασιακής Ένωσης Καβάλας κ. Νίκο Τσιλογιώργη πρόκειται για γραφειοκρατικά ζητήματα που πρέπει να ξεπεραστούν άμεσα καθώς το υδροπτέρυγο θα λύσει πολλά προβλήματα στις συγκοινωνίες με το νησί.

Όπως σημείωσε αρχικά «Στην Ελλάδα ζούμε και να μην το ξεχνάμε. Και να μην απορούμε που μια εταιρεία θέλει να δρομολογήσει το υδροπτέρυγο αλλά αντιμετωπίζει τόσα πολλά προβλήματα και τόσα εμπόδια που πραγματικά είναι εντυπωσιακά. Κάθε φορά εμφανίζεται και ένα νέο εμπόδιο.

 Και δεν γνωρίζω αν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το υδροπτέρυγο είναι τυχαία ή αν υπάρχει άλλων ανάμειξη. Αλλά θέλω να επισημάνω ότι το υδροπτέρυγο θα λύσει αρκετά προβλήματα στην σύνδεση της γραμμής της Θάσου με την Καβάλα.

 Και το λέω αυτό μια και αυτή την στιγμή η γραμμή του Πρίνου είναι σχεδόν αποκομμένη. Έχουμε δύο δρομολόγια με φέρρυ μπόουτ, αυτά όμως δεν γίνονται πάντα μια και υπάρχει απαγορευτικό λόγω καιρού. Είναι αναγκαία αυτή η διακοπή αλλά το πρόβλημα παραμένει, οπότε η δρομολόγηση του υδροπτέρυγου πραγματικά θα φέρει μια κάποια λύση στο όλο πρόβλημα.

 Άμεσα αν μπει στη γραμμή Καβάλας – Θάσου θα δώσει λύσεις. Την ίδια ώρα βέβαια που τα δρομολόγια στη γραμμή της Κεραμωτής είναι 20 στον αριθμό, οπότε εμείς εδώ με 2 δρομολόγια κρατήσαμε ζωντανή τη γραμμή του Πρίνου, Θέλαμε βέβαια 4 δρομολόγια τον χειμώνα και 8 το καλοκαίρι αλλά δυστυχώς και εμείς και οι άλλοι φορείς δεν εισακουσθήκαμε».

 ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ

Ο ίδιος βέβαια θύμισε ότι κάθε φορά που υπάρχει απαγορευτικό μοιραία ματαιώνεται η πλεύση των πλοίων οπότε ο κόσμος αναγκάζεται να ταξιδέψει μέσω της Κεραμωτής για να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

 «Κάθε χειμώνα επαναλαμβάνουμε τα ίδια πράγματα,. Τίποτε καινούριο δεν λέμε και πάντα όταν δεχόμαστε υπουργούς στην Καβάλα οι υποσχέσεις που μας δίδουν πάνε σύννεφο. Και όμως μετά ερχόμαστε πάλι στα ίδια.

 Ζητήσαμε την κατάργηση των αρμοδιοτήτων από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) και την ανάληψη της ευθύνης για τον καθορισμό των δρομολογίων από την Περιφέρεια, ενώ μας είπανε ότι ως αίτημα θα ικανοποιηθεί γιατί είναι δίκαιο, τίποτε δεν έχει γίνει ακόμη προς αυτή την κατεύθυνση.

 Πέρασε ένας χρόνος από τότε που μας το υποσχέθηκαν και αποτέλεσμα ουδέν» σημείωσε καταληκτικά.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.