Κύριο άρθροΠολιτική

Γρήγορα καταβάλλονται οι αποζημιώσεις στους πληγέντες από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες, υποστηρίζει η πολιτευτής Ειρήνη Βρανά

Ενθαρρυντικό χαρακτήρισε η πολιτευτής κ. Ειρήνη Βρανά το γεγονός της ταχύτατης διαδικασίας αποζημιώσεων των πλημμυροπαθών και πυρόπληκτων της χώρας.
Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «το ενθαρρυντικό είναι ότι συνεχίζεται με γρήγορους ρυθμούς η κρατική στήριξη προς τους πληγέντες των πυρκαγιών και των πλημμυρών. Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκαν νέες πληρωμές πρώτης αρωγής προς τους πληγέντες από τις πλημμύρες που έγιναν στις αρχές Σεπτεμβρίου σε διάφορες περιοχές της χώρας μας και δη στη Θεσσαλία. Αθροιστικά έχουν καταβληθεί μέχρι σήμερα περί τα 34 εκατομμύρια ευρώ σε περίπου 6000 φυσικά πρόσωπα. Δεν έχουν σταματήσει οι διαδικασίες των διασταυρώσεων των στοιχείων που έχουν υποβληθεί μέσα από την πλατφόρμα της πρώτης αρωγής, αλλά και η αυτοματοποιημένη διαδικασία εντοπισμού όπως προκύπτουν από τα διαθέσιμα στοιχεία μιας και παρατηρείται αύξηση στην υποβολή i-ban των δικαιούχων στη φορολογική διοίκηση. Συνεπώς τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν κ άλλες καταβολές.
Όλο αυτό συνεχίζεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς διότι οι ανάγκες είναι πάρα πολύ αυξημένες».
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ
Πρόσθεσε ότι «όσον αφορά το κομμάτι της προστασίας της ανθρώπινης ζωής, των περιουσιών και των κρίσιμων υποδομών, επειδή υπήρξε και δεύτερη επιδείνωση του καιρού αρχές της εβδομάδας, υπήρξαν αυξημένα μέτρα στην ήδη επιβαρυμένη Θεσσαλία, τέθηκε σε ετοιμότητα όλος ο κρατικός μηχανισμός, επισκέφθηκε τη Θεσσαλία ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Κικίλιας, ενώ στην περιοχή επιχειρήθηκαν και ήταν σε ετοιμότητα ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, του Στρατού και της Πυροσβεστικής.
Είναι πολύ σημαντικό να ειπωθεί ότι όλοι αυτοί οι φορείς έχουν δώσει ψυχή και σώμα για να βοηθήσουν σε αυτό που συνέβη. Υπήρξαν στην περιοχή 650 πυροσβέστες, 140 οχήματα, επιπλέον η Πυροσβεστική είχε ενισχύσει τις δυνάμεις της στη Θεσσαλία με προσωπικό, οχήματα, λέμβους και δυνάμεις της ΕΜΑΚ από την κεντρική και τη δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο και τη Στερεά Ελλάδα. Δημιούργησαν τρεις σταθμούς βάσης στη ΒΙΠΕ Λάρισας, στον Κόμβο Δέλτα και στον Κόμβο Προαστίου. Υπήρχε πολύ μεγάλος συντονισμός. Υπήρξαν επίσης εκεί 70 άτομα της Β’ ΜΑΚ με 10 λέμβους, δύο λόχοι του στρατού περίπου 120 άτομα, 24 λέμβοι, 108 χειριστές μέσων, πολλοί πολιτικοί μηχανικοί, αξιωματικοί υγειονομικού- κτηνιατρικού. Υπήρχε μια συντονισμένη ενέργεια από όλους τους φορείς».
ΝΕΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
Τέλος είπε ότι ξεκινάει μια καινούργια επιχειρηματική δράση. Από τη Δευτέρα θα κυκλοφορήσει στην Καβάλα, τη Δράμα και τη Θάσο ένα περιοδικό free press, δωρεάν δηλαδή, ποικίλης ύλης.