Γνωριμία με την ανακύκλωση γυαλιού με πρωτοβουλία της Αντιδημάρχου Κορίνας Πρασσά

Μία πρωτότυπη πρωτοβουλία της Αντιδημάρχου Καβάλας κ. Πρασσά. Συγκεκριμένα γνωριμία με τους κώδωνες ανακύκλωσης γυαλιού έγινε  το πρωί της Δευτέρας στους πεζόδρομους της Καβάλας από την Αντιδήμαρχο κ.  Κορίνα Χιώτη Πρασά ,τον υπεύθυνο της εταιρίας Ανακύκλωσης και το μηχανικό του Τμήματος Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας ως προς την χρήση τους, από τους καταστηματάρχες υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Μεγάλο κέρδος για τον Δήμο Καβάλας η συλλογή 5-10 τόνων  αντικειμένων από γυαλί στους σχετικούς κώδωνες, αφού μαζεύονται για τον ΧΥΤΑ, από την εταιρία που τους προμήθευσε και δίνει στον Δήμο την δυνατότητα να εξοικονομεί πολλές εργατοώρες.

Ημέρα προώθησης για την ανακύκλωση  του γυαλιού  για την Καβάλα. Η Αντιδήμαρχος κ Κορίνα Χιώτη –Πρασά συνοδευόμενη από τον υπεύθυνο του Τμήματος Περιβάλλοντος  της Ε .Α. Α κ. Αλέξη Μιχαήλ και τον Μηχανικό του Τμήματος Καθαριότητας κ.  Κυριάκο Δαμιανού, στο πλαίσιο της ημέρας ανακύκλωσης γυαλιού επισκέφθηκαν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στους πεζόδρομους της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Αγίου Νικολάου προκειμένου να ενημερώσουν τους καταστηματάρχες για την συλλογή γυάλινων αντικειμένων στους 70 κώδωνες ανακύκλωσης γυαλιού που έχουν τοποθετηθεί σε πολλά σημεία της πόλης. Οι επισκέψεις αυτές θα συνεχιστούν και σήμερα  Μ.  Τετάρτη,  όπως και την δεύτερη ημέρα του Πάσχα. Παράλληλα δόθηκαν φυλλάδια με στοιχεία για την χρήση του Μπλε Κώδωνα, τους τρόπους συμμετοχής και χρήσιμες πληροφορίες, από την  Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, καθώς και διαφημιστικά σουβέρ.

Η ΠΡΟΩΘΗΣΗ

Την προώθηση της ανακύκλωσης αυτού του υλικού ο Δήμος Καβάλας την ξεκίνησε πριν από ενάμιση χρόνο τοποθετώντας ικανό αριθμό κωδώνων γυαλιού που εξυπηρετούν κυρίως τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος . Η τοποθέτηση αυτή έγινε από την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακυκλώσιμων σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας.

Όπως σημείωσε η κ Πρασά, το καλοκαίρι προστίθενται επί πλέον κώδωνες, για τον λόγο ότι η Καβάλα ως τουριστική πόλη δουλεύει με περισσότερα καφέ, εστιατόρια, ταβέρνες, μπαρ και αναψυκτήρια και η συλλογή μπουκαλιών και άλλων ειδών φτιαγμένων από γυαλί είναι σίγουρα πολύ περισσότερα. Θα γίνει αυτές τις ημέρες λοιπόν θα γίνει εκτενής ενημέρωση των καταστηματαρχών από μας, ξεκινώντας από τον πεζόδρομο της Μ Αλεξάνδρου , προχωραμε προς τον Άγιο Νικόλαο και ευελπιστούμε πόρτα- πόρτα να καλύψουμε όλα τα καταστήματα.

Ο δήμος Καβάλας κερδίζει 5-10 τόνους υλικών γυαλιού, ανάλογα με την εποχή εξοικονομώντας εργατοώρες , ώστε να μη πηγαίνει αυτά τα γυάλινα αντικείμενα στον ΧΥΤΑ. Η επένδυση των κωδώνων είναι της εταιρίας Ε .Α.Α ,επομένως δεν τα περισυλλέγει ο Δήμος τα αντικείμενα αυτά και έτσι δεν χρησιμοποιεί στην δουλειά αυτή το προσωπικό της. Με δική της ευθύνη λοιπόν πηγαίνουν σε εργοστάσια επεξεργασίας και έτσι όποιους πόρους μπορούμε να εξοικονομήσουμε για μας είναι κέρδος. Όπως επίσης και να μην εναποθέτουμε αντικείμενα στον ΧΥΤΑ. Τα αποτελέσματα της ανακύκλωσης  για την Καβάλα είναι πάρα πολύ καλά.  Η πορεία του έργου είναι ανοδική . Βέβαια υπάρχει μια μικρή πτώση τον χειμώνα για ευνόητους λόγους και το καλοκαίρι ανεβαίνει.

ΚΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

Στο ερώτημά μας ποια είναι η συμπεριφορά του κόσμου απέναντι στην ιδέα της ανακύκλωσης, ως πράξη, η κ Πρασά είπε ότι είναι πάρα πολύ καλή. «Ο κόσμος όμως χρειάζεται υπενθύμιση, γι αυτό και σήμερα κάνουμε αυτή την προσπάθεια στους καταστηματάρχες της πόλης μας, αρχίζοντας απ αυτούς και το προσωπικό τους. Η ενημέρωση αυτή επεκτείνεται σε όλο τον Καλλικρατικό Δήμο και αν υπάρχουν ανάγκες για κώδωνες μπορούν να επικοινωνούν οι καταστηματάρχες ή με τον Δήμο Καβάλας ή καλώντας τον αριθμό του τηλεφώνου 250 223514» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επίσης απαντώντας στην ερώτηση μας για το πόσοι κώδωνες χρειάζονται ακόμη στην Καβάλα η κ Πρασά είπε ότι «αρχικά ως Δήμος κάναμε τη χωροθέτηση, έγιναν οι αλλαγές, αλλά δεν υπάρχουν άλλες αιτήσεις για να τοποθετηθούν περισσότεροι . Έχουμε 70 κώδωνες σε  όλη την πόλη και θα προστεθούν περισσότεροι αν υπάρχει ανάγκη το καλοκαίρι λόγω του ότι είμαστε τουριστική πόλη».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.