Κύριο άρθροΠολιτική

Γιώργος Καλαντζής: θα συμμετέχω στο Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, την Κυριακή 20 Ιανουαρίου στην Αθήνα

Κάλεσμα για το συλλαλητήριο των Αθηνών για το Μακεδονικό έκανε ο πρώην υπουργός κ. Γιώργος Καλαντζής.  Ο τελευταίος ξεκαθάρισε ότι θα συμμετέχει στο συλλαλητήριο  σε μία προσπάθεια να ανατραπεί η Συμφωνία των Πρεσπών. Όπως ανέφερε «Ως Έλληνας, ως Μακεδόνας, ως υπεύθυνος πολίτης που σέβεται την ιστορία της πατρίδας του και τους αγώνες των προγόνων του, αλλά παράλληλα νιώθει και βαρύ το χρέος απέναντι στις επόμενες γενιές, θα συμμετέχω στο Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, την Κυριακή 20 Ιανουαρίου στην Αθήνα και καλώ όλους να συμμετέχουν! Δεν χωρούν δικαιολογίες.

Οφείλουμε να είμαστε όλοι εκεί!».

Και πρόσθεσε ότι  «Αυτό δεν ήταν κάτι που έπρεπε να προκαλεί έκπληξη. Είναι κάτι που πρέπει να δει κάθε Μακεδόνας. Γιατί αν δει κανείς το κείμενο της συμφωνίας των Πρεσπών, η συμφωνία που πέρασε από τη Βουλή των Σκοπιανών θα καταλάβει ότι όποιος Έλληνας βουλευτής ιδιαίτερα της Μακεδονίας, ψηφίσει το κείμενο της συμφωνίας, αναλαμβάνει τις ευθύνες του και όσα του καταλογισθούν….

Και δεν είναι κάτι απειλητικό. Απλά αναλαμβάνει τις ευθύνες της ψήφου του. Διότι η συμφωνία που έχω στα χέρια μου, για πρώτη φορά αναφέρεται σε έθνος Μακεδόνων. Μέχρι σήμερα εγώ συζητούσα και αποδεχόμουν να υπάρξει ο όρος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Διότι ο όρος αυτός εμπεριέχει το 60% ιστορικής αλήθειας, διότι δεν είναι Βόρεια όλο αυτό το κρατίδιο. Βόρεια Μακεδονία είναι το νότιο κομμάτι του κρατιδίου.

Για αυτό και λέω ότι δεν ήμουν αντίθετος, αφού όποιος ξέρει ιστορία μπορεί να καταλάβει τι λέω. Απλά θα ήθελα μια λέξη. Αλλά και αυτό που ήθελε να μας παρουσιάσει ο πρωθυπουργός  κ. Τσίπρας, ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών κ. Κοτζιάς και αποδέχθηκε ο πρώην Υπουργός Άμυνας  κ. Καμμένος δεν μπορώ να το δεχθώ. Ποιο; Ότι το κρατίδιο θα λέγεται Βόρεια Μακεδονία και οι κάτοικοι του Βόρειο Μακεδόνες…..».

ΝΟΤΙΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ;

Ο κ. Καλαντζής αναρωτήθηκε  «Και εμείς τότε θα είμαστε νότιο Μακεδόνες; Λοιπόν με τα νέα δεδομένα θα δούμε ότι κατοικούμε εμείς οι Έλληνες, ένα κομμάτι που κατοικούνται οι Βούλγαροι και για πρώτη φορά ο κ. Τσίπρας αναγνωρίζει ότι κατοικούν Μακεδόνες…. Δηλαδή υπάρχει έθνος Μακεδόνας; Τι να πω άλλο; Αυτό το ερώτημα ας μπει σε όλους τους βουλευτές της Μακεδονίας. Αποδέχονται δηλαδή ότι υπάρχει έθνος Μακεδονικό; Αυτό ούτε ιστορικά αληθές είναι αποδεκτό. Να υπάρχει και αναγνώριση ότι υπάρχει έθνος Μακεδόνων;

Προσωπικά θα είμαι στο συλλαλητήριο και εγώ και η οικογένεια μου και πιστεύω ότι όποιος Έλληνας δεν είναι στην Αθήνα αλλά στον καναπέ του, τότε δεν δικαιούται να μιλάει.

Πρέπει εκεί να είμαστε πολλοί και να αποτρέψουμε τους ακραίους που θα ήθελαν να κάνουν επεισόδια. Για αυτό και συμφωνώ με τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ που καταδικάζουν τις αφίσες με τις απειλητικές φωτογραφίες κατά βουλευτών.

Αυτά θα τα πούμε όταν θα έρθει η ώρα. Οι ευθύνες θα αποδοθούν από τους ίδιους τους πολίτες, και αυτό πρέπει να το γνωρίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας  κ.κ. Μορφίδης, Εμμανουηλίδης και Παπαφιλίπππου. Αλλά όχι ότι βάζουμε ανθρώπους και τους βγάζουμε στην φωτογραφία ως εγκληματίες. Ότι το κάνουν για να μείνουν στις καρέκλες τους ισχύει. Αλλά όχι ότι είναι πουλημένοι επειδή πήραν λεφτά».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *