Γιορτή του Erasmus διοργάνωσε χθες το ΤΕΙ ΑΜΘ στο χώρο της Βιβλιοθήκης

Γιορτή Erasmus διοργάνωσε χθες   το Τμήμα Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων του ΤΕΙ ΑΜΘ για όλους τους φοιτητές του Ιδρύματος, με στόχο να τους ενθαρρύνει σε κινητικότητα σπουδών ή πρακτικής άσκησης στην Ευρώπη. Το τρέχον εξάμηνο (εαρινό 2018) σπουδάζουν σε αγγλόφωνο Τμήμα Erasmus της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας 23 ξένοι φοιτητές από την Γαλλία, την Ρουμανία, την Ισπανία και την Τσεχία. Οι ξένοι αυτοί φοιτητές πρόκειται να παρουσιάσουν τα πανεπιστήμιά τους, ήθη και έθιμα της πατρίδας τους, όπως επίσης και παραδοσιακά εδέσματα στους Έλληνες φοιτητές.  Παράλληλα, οι Έλληνες φοιτητές θα παρουσιάσουν τα δικά τους έθιμα και εδέσματα και κάποιοι από αυτούς που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Erasmus στο παρελθόν, θα μιλήσουν για την εμπειρία του να είσαι για ένα εξάμηνο φοιτητής στο εξωτερικό ή το να ολοκληρώσεις την πρακτική σου άσκηση σε μια ξένη εταιρία. Σχετικές δηλώσεις έκανε ο Αντιπρύτανης του ΤΕΙ κ. Μαδυτινός τονίζοντας ότι  «Η φετινή γιορτή οργανώθηκε καλύτερα σε σχέση με πέρυσι ώστε να ενημερώσουμε τους φοιτητές μας για τις δυνατότητες που έχουν. Οι εκδηλώσεις οργανώθηκαν από φοιτητές όπου παρουσίασαν τις χώρες  τους  μια και φιλοξενούμε 23 φοιτητές από σχολεία της Ευρώπης και συγχρόνως κάναμε  ομιλία για τους φοιτητές μας που ενδιαφέρονται να περάσουν στα προγράμματα αυτά. Η διαδικασία είναι σαφής απλά διαφέρει από ίδρυμα σε ίδρυμα. Εμείς λέμε στους φοιτητές  μας ένα 65μηνο πριν να ξεκινήσουν τις διαδικασίες νωρίτερα ώστε να ξέρουν ποια μαθήματα θα πάρουν και να γνωρίζουν όταν επιστρέψουν  πίσω πως θα αναγνωρίσουν τα μαθήματα που θα έχουν παρακολουθήσει. Διότι είναι πολύ σημαντικό για τους φοιτητές μας  να αναγνωρίσουν τα μαθήματα που παρακολούθησαν στο εξωτερικό.

Αυτό είναι αυτονόητο και αυτά πρέπει από την αρχή να τα ξεκαθαρίζουμε για να μην έχουμε προβλήματα. Υπάρχει μια συμφωνία και ένα πιστοποιητικό αναγνώρισης που υπογράφεται μμεταξύ του φοιτητή και του τμήματος του και μετά δεν θα υπάρχει κανένα  πρόβλημα.   Έξι μήνες είναι το πρόγραμμα αλλά μπορεί να μείνει κάποιος φοιτητής  και για ένα χρόνο στο εξωτερικό για να παρακολουθήσει προγράμματα».

ΠΡΑΚΤΙΚΗ

Πρόσθεσε δε πως «Πολλά παιδιά βέβαια ήθελαν να κάνουν και πρακτική στο εξωτερικό  για να βρουν δουλειά για να συνεχίσουν. Εμείς τις αιτήσεις τις δεχόμαστε μέχρι 15 Νοεμβρίου  για να οργανώνουμε  τα μαθήματα από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Ιούνιο. Μεμονωμένες περιπτώσεις για πτυχιακές, για διδακτορικά και διατριβές για εργαστήρια ειδικά στην Σχολή Τεχνολόγων Εφαρμογών δεχόμαστε αιτήσεις και σε όλη την διάρκεια του χρόνου . Εκεί όπου δεν υπάρχει οργανωμένο γκρουπ μαθημάτων κ.λ.π. είναι ο φοιτητής με τον καθηγητή στις δραστηριότητας. Είμαστε σε ένα πολύ καλό αριθμό φοιτητών πια και προχωράμε, ενώ έχουμε φτάσει μέχρι και τους 25 φοιτητές.

Σε ό,τι αφορά τις συγχωνεύσεις  του  ΤΕΙ με κάποια άλλα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα δεν υπάρχει κάποια επίσημη πληροφόρηση οπότε και εμείς αναμένουμε».

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

Στην χθεσινή εκδήλωση ομιλία πραγματοποίησε και ο πρόεδρος του ΤΕΙ κ. Μπαντέκας που αναφέρθηκε στο πρόγραμμα ενώ συνεχάρη τον κ.  Μαδυτινό για την μεγάλη του προσπάθεια για την επιτυχία του προγράμματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.