Κύριο άρθροΠολιτική

Γιορτή ετοιμάζει ο Δήμος Καβάλας σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού για την ένταξη των Φιλίππων στην Ουνέσκο

Συνεδρίασε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας μετά μάλιστα και την επιστροφή της κ. δημάρχου από την Αθήνα, όπου είχε συνάντηση μεταξύ άλλων και στο υπουργείο Οικονομικών για το θέμα της παραχώρησης του παλιού Νοσοκομείου. Η κ. Τσανάκα ενημέρωσε το Σώμα για αυτές τις επαφές γενικότερα που είχε στην Αθήνα. Όπως τόνισε, αρχικά βρέθηκε στο υπουργείο Πολιτισμού με τα στελέχη του για το θέμα της ένταξης των Φιλίππων στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ουνέσκο και συζητήθηκε πώς μπορούν να εκμεταλλευτούν το γεγονός συνδιοργανώνοντας μια Γιορτή Χαράς. Διότι όπως εξήγησε λόγω των γεγονότων στην Τουρκία με το πραξικόπημα δεν γιόρτασαν το όλο γεγονός όπως θα έπρεπε και θα το κάνουν τώρα με μια εκδήλωση σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού.

ΜΕ ΚΕΔΕ

Επίσης βρέθηκε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ όπου συζητήθηκαν πολύ σημαντικά θέματα που συζητούνται σε συνάρτηση με μια σειρά νομοσχεδίων που προωθούνται και θα αλλάξουν πολλά στην αυτοδιοίκηση. Όπως για παράδειγμα η έκδοση αδειών, η απλή αναλογική και η θητεία των δημάρχων! Όλα αυτά σε διαβούλευση με το υπουργείο Εσωτερικών. Εξάλλου υποδέχτηκαν και τον πρόεδρο του Κογκρέσου των Περιφερειών για το θέμα του προσφυγικού, καθώς η ΚΕΔΕ έχει έτοιμη μελέτη και θα τη στείλει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΜΕ ΑΛΕΞΙΑΔΗ

Τέλος, συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Αλεξιάδη, στον οποίο μετέφερε όλα τα θέματα που αφορούν την Καβάλα και τα οποία είναι προϊόν διαβούλευσης. Επ΄ αυτού ο σύμβουλος κ. Μάκης Παπαδόπουλος ρώτησε τι γίνεται με το παλιό Νοσοκομείο και η κ. Τσανάκα απάντησε ότι από το Σεπτέμβριο του 2014 που ανέλαβε συναντήθηκε με τον τότε υπουργό Υγείας κ. Βορίδη και τότε η γνωμοδοτική επιτροπή έλεγε ότι 100% το παλιό Νοσοκομείο ανήκει στο υπουργείο! Στη συνέχεια το θέμα πέρασε στα Δημόσια Κτήματα και η υπόθεση έφθασε στο Δήμο Καβάλας αρχές του 2016 και από τότε βρίσκεται στο σημείο που είμαστε σήμερα, οπόταν όπως είπε όταν υπάρξουν νεότερα θα το συζητήσουν στο Δημοτικό Συμβούλιο. Βέβαια ανέφερε ότι οι συζητήσεις με τον κ. Αλεξιάδη συνεχίζονται για το παλιό Νοσοκομείο.

** Μετά τα προ ημερήσιας παρουσιάστηκε το κείμενο για την Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Καβάλας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *