Για 6η χρονιά τον αγώνα τρεξίματος Kavala Trail Run που θα διεξαχθεί την Κυριακή 11 Μαρτίου  στο περιαστικό  δάσος της Καβάλας

Ο Σύλλογος Χιονοδρομίας Ορειβασίας Καβάλας διοργανώνει για 6η χρονιά τον αγώνα τρεξίματος Kavala Trail Run που θα διεξαχθεί την Κυριακή 11 Μαρτίου  στο περιαστικό  δάσος της Καβάλας.

Χθες παραχωρήθηκε  συνέντευξη τύπου στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας όπου αρχικά ο Αντιδήμαρχος κ. Ηλίας Καλανταρίδης σημείωσε ότι ο Δήμος Καβάλας για μία ακόμη φορά στηρίζει τον αγώνα αυτό καθώς πάντα στηρίζουν τέτοιες δράσεις που έχουν  να κάνουν με τον αθλητισμό.  Σχολίασε δε πως ο αγώνας αυτός γνωρίζει μία ιδιαίτερη άνθηση και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι οι διαγωνιζόμενοι θα τιμήσουν τον αγώνα και θα ζήσουν στιγμές μοναδικές.

Από πλευράς του το μέλος του συλλόγου κ. Ανδρονικίδης Κώστας τόνισε πως πέρυσι συμμετείχαν 250 αθλητές και φέτος έχουν δηλώσει ήδη 350 συμμετοχή, αθλητές από όλη την Ελλάδα, όλων των ηλικιών, άνδρες και γυναίκες. Πρόσθεσε δε πως ο σύλλογος τους καθάρισε τα μονοπάτια από το ύψος του Κόντη από όπου θα δοθεί η εκκίνηση έως τον Σταυρό έτσι ώστε οι αθλητές να απολαύσουν αυτό τον αγώνα και την θέα που τους προσφέρει. Στους αθλητές θα προσφερθούν κάποια δώρα όπως σάντουιτς, νερό και γλυκά.

ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ!

Στην συνέχεια ο Ταμίας του συλλόγου κ. Γιάννης Αναστασιάδης σχολίασε πως υπάρχει ένα πολύ ωραίο μονοπάτι στην διαδρομή που θα το απολαύσουν οι αθλητές που αναμένεται να ξεπεράσουν τους 400 και προέρχονται από όλη την Ελλάδα,  από Αθήνα, Σίφνο, Φλώρινα κ.λ.π. Πρόσθεσε δε πως οι αθλητές θα απολαύσουν αυτό το υπέροχο δάσος με αποτέλεσμα ο σύλλογος τους να βοηθάει και στην τουριστική ανάπτυξη της Καβάλας.

Στο 4ο και 9ο χιλιόμετρο του αγώνα υπάρχουν σημεία στάσης για τους δρομείς για να δροσιστούν και να φάνε κάποιο σάντουιτς ενώ στο πρώτο μισό τους αγώνα χρειάζεται προσοχή γιατί υπάρχουν βράχια και στο δεύτερο η διαδρομή είναι ανηφορική έως τον Σταυρό όπου οι αθλητές θα κάνουν ολιγόλεπτη στάση πριν την κατάβαση ώστε να απολαύσουν την θέα.  Η διαδρομή είναι 13 χιλιομέτρων και σε 1 ώρα αναμένεται να τερματίσει ο πρώτος αθλητής, σε 2 ώρες οι αθλητές μεσαίας κλάσης και σε 3 οι υπόλοιποι.

Ο αγώνας ξεκινά στις 11 το πρωί.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.