ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Για 3 μήνες τέθηκαν σε διαθεσιμότητα 141 εργαζόμενοι στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων

Για 3 μήνες τέθηκαν σε διαθεσιμότητα 141 εργαζόμενοι στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων, ενώ από πλευράς τους οι εργαζόμενοι θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, καθώς θεωρούν την πράξη αυτή παράνομη και εκδικητική όπως δηλώνει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων κ. Νίκος Βογιατζίδης. Στην προχθεσινή έκτακτη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στο Εργατικό Κέντρο Καβάλας αποφασίστηκε να συμμετάσχουν στην 48ώρη απεργιακή κινητοποίηση που εξήγγειλε το Εργατικό Κέντρο για τη Δευτέρα και την Τρίτη  .

Στις δηλώσεις του ο κ. Βογιατζίδης σημείωσε πως «ήταν μια διαδικασία που την αναμέναμε, δεν περιμέναμε κάτι περισσότερο από αυτήν την ανίκανη διοίκηση. Και μάλιστα εκδικητικά σε έναν κόσμο που έχει κρατήσει το εργοστάσιο. Ευαγγελίζονται ανάπτυξη και βγάζουν σε διαθεσιμότητα τον κόσμο που έχει διάθεση για δουλειά, τον κόσμο τον οποίο έχει στηρίξει τη βιομηχανία όλα αυτά τα χρόνια. Περιμένουμε να έρθουν και οι υπόλοιπες διαθεσιμότητες να φθάσουμε τις 200, να ολοκληρωθεί το παζλ. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μας καλούν για τρεις μήνες να μην προσέλθουμε στην εταιρία. Οι λόγοι που ισχυρίζεται η εταιρία δεν ισχύουν, είναι όλα παράνομα, θα τα καταγγείλουμε στο δικαστήριο άμεσα και από κει και μετά θα συμμετάσχουμε στη 48ωρη απεργία την οποία έχει προκηρύξει το Εργατικό Κέντρο Καβάλας τη Δευτέρα και την Τρίτη. Και θα γίνει πιο δυναμική η παρουσία μας τόσο στο χώρο του εργοστασίου και την Καβάλα, όσο και προς τους κυβερνητικούς βουλευτές, οι οποίοι μέχρι στιγμής δεν κάνουν τίποτα. Και θα θέλαμε να ξέρουμε πραγματικά αν και οι ίδιοι τους ευλογούν τέτοιες καταστάσεις».

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

«Την Πέμπτη είχαμε Γενική Συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο, η οποία καθορίζει τις επόμενες κινήσεις μας. Η κοινωνία έχει καταλάβει ότι ένα εργοστάσιο το οποίο δουλεύει είναι αυτό που μπορεί και στηρίζει την τοπική οικονομία. Τα χρήματα τα δικά μας ερχόμαστε και τα εναποθέτουμε μέσα στην οικονομία της Καβάλας. Την έχουμε στηρίξει τα τελευταία εξήντα χρόνια. Αυτό που δεν μπορούμε να καταλάβουμε είναι γιατί η εταιρία με τόσο μένος αρνείται το διάλογο, τι έχει να φοβηθεί, τι έχει να κρύψει. Είμαστε εργαζόμενοι που μέσα από το διάλογο είχαμε αποδεχτεί και το προηγούμενο διάστημα ακόμα και μειώσεις σοβαρές στις αποδοχές μας, καταφέραμε να κρατήσουμε το εργοστάσιο να υπάρχει μέχρι σήμερα» συμπλήρωσε.

ΓΙΑ ΚΕΛΑΪΔΑΚΗ

Σχολιάζοντας ο κ. Βογιατζίδης την πρόταση της ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ προς τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στην Καβάλα Oil κ. Κελαϊδάκη να εργαστεί στα Λιπάσματα, σημείωσε πως «δυστυχώς η κατάσταση είναι για γέλια και για κλάματα ταυτόχρονα. Δεν ξέρουν πού να απευθυνθούν. Γνωρίζουν όμως πολύ καλά ότι υπάρχουν εργαζόμενοι που μπορούν να δουλέψουν το εργοστάσιο. Να αφήσει τα παιχνιδάκια η διοίκηση και να καλέσει τον κόσμο ως οφείλει, αν θέλει πραγματικά να δουλέψει το εργοστάσιο, να πιάσει δουλειά και να πάρει πνοή ξανά αυτή η βιομηχανία» ξεκαθάρισε καταληκτικά ο κ. Βογιατζίδης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *