Για υγειονομικούς λόγους έκλεισε η πύλη εισόδου της Νυμφαίας σύμφωνα με τον βουλευτή, Μακάριο Λαζαρίδη

Για υγειονομικούς λόγους έκλεισε ο συνοριακός Νυμφαίας σύμφωνα με τον βουλευτή κ. Μακάριο Λαζαρίδη. Η κυβέρνηση έκρινε απαραίτητο να κλείσει η Νυμφαία με βάση τα φορτία κρουσμάτων της περιοχής.

Ο κ. Λαζαρίδης δήλωσε ότι «ο πρωθυπουργός είχε πει στο διάγγελμά του στις αρχές Μαΐου ότι όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα και στη χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό θα συνεκτιμούνται κάθε 24 ώρες. Το δεύτερο είναι ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ δύσκολη εξίσωση. Από τη μία να συνεχίσουμε να διαφυλάσσουμε τη δημόσια υγεία των πολιτών, όπως το κάναμε με απόλυτη επιτυχία όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα και την ίδια στιγμή που θέλουμε να πετύχουμε είναι να σώσουμε ό,τι είναι δυνατόν να σώσουμε από τη φετινή τουριστική χρονιά. Δεν είναι εύκολη η εξίσωση και το αντιλαμβάνεται ο κόσμος. Η κυβέρνηση σε αυτήν τη λογική και προσπάθεια επίλυσης της εξίσωσης, προχώρησε πριν λίγες μέρες κρίνοντας μετά από εισηγήσεις των ειδικών, επιδημιολόγων και λοιμοξιωλόγων, ότι υπάρχουν υψηλά φορτία κορωνοϊού και στην περιοχή των βορείων συνόρων μας αλλά και στην περιοχή που κυριολεκτικά γειτνιάζει με την Π.Ε. Καβάλας. Κρατήσαμε ανοιχτό τον Προμαχώνα, αφενός γιατί είναι μια πύλη που διακινείται ένα πολύ μεγάλο ποσοστό εμπορευμάτων και δεν είναι εύκολο να την κλείσουμε. Δεύτερον, δίνουμε τη διέξοδο και στους Βούλγαρους και στους Ρουμάνους τουρίστες που θέλουν να επισκεφθούν την περιοχή μας και τη βόρεια Ελλάδα γενικότερα, να κινηθούν από ‘κει. Μπορεί να  είναι περίπου μισή ώρα με 45 λεπτά μεγαλύτερη η απόσταση, αλλά όταν κάποιος ξεκινάει να κάνει διακοπές, το τελευταίο που σκέφτεται είναι αν θα έχει μία πρόσθετη ταλαιπωρία».

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Πρόσθεσε ότι «αυτή είναι η λογική. Δεν είπαμε ποτέ ότι η Νυμφαία θα κλείσει επ’ άπειρον. Συνεκτιμούνται όλα τα δεδομένα και θα υπάρξουν από τους αρμοδίους ανακοινώσεις.

Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι αυτές οι αποφάσεις λαμβάνονται σε πολύ υψηλό επίπεδο και σε επίπεδο πρωθυπουργού. Οι επιδημιολόγοι και οι λοιμοξιωλόγοι, η επιτροπή του κ. Τσιόδρα, κάνει τις εισηγήσεις στον κ. Χαρδαλιά και από ‘κει και πέρα ο κ. Χαρδαλιάς με τον πρωθυπουργό λαμβάνουν την τελική απόφαση. Και νομίζω ότι θα πρέπει όλοι να εμπιστευτούμε τον πρωθυπουργό, όπως τον εμπιστευτήκαμε στη διαχείριση δύο κρίσεων, της πανδημίας και την εθνική με την Τουρκία που πρέπει να τονίσω ότι κερδίσαμε τον Ερντογάν ο οποίος επιχείρησε να χρησιμοποιήσει ως εργαλεία το μεταναστευτικό- προσφυγικό ζήτημα. Έτσι πρέπει να εμπιστευτούμε και τώρα τον πρωθυπουργό ούτως ώστε να μπορέσουμε να λύσουμε αυτήν την πολύ δύσκολη εξίσωση της διαφύλαξης της δημόσιας υγείας και της επανεκκίνησης του τουρισμού».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.