Για την ανάγκη καλύτερης προετοιμασίας έκανε λόγο ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θ. Μαρκόπουλος στο ενδεχόμενο νέου συλλαλητηρίου κατά των διοδίων

Για την ανάγκη καλύτερης προετοιμασίας έκανε λόγο ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Μαρκόπουλος στο ενδεχόμενο νέου συλλαλητηρίου κατά των διοδίων στην Καβάλα.

Ο κ. Μαρκόπουλος βέβαια έμεινε ικανοποιημένος από αυτή την πρώτη προσπάθεια που έγινε, δηλώνοντας πως «η γενική εικόνα της εκδήλωσης δεν μπορούμε να πούμε ότι ήταν αρνητική. Βεβαίως εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Η κίνηση των αυτοκινήτων μέσα στην πόλη της Καβάλας όση ώρα ήταν κλειστή η Εγνατία, υπενθύμισε στους Καβαλιώτες το τι γινόταν τον παλιό καιρό που δεν υπήρχε η παράκαμψη της πόλης. Αυτό πιστεύω θα βοηθήσει έτσι ώστε την άλλη φορά να έχουμε μια καλύτερη συγκέντρωση στην οποία δεν θα υπάρχουν περιθώρια για να διατυπωθεί μια αρνητική κριτική».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Εκτίμησε δε πως «είναι μια διαδικασία που θέλει περισσότερη οργάνωση αφενός, αφετέρου όμως χρειάζεται πολύ περισσότερο να μπορέσει ο άλλος να αφυπνιστεί και να ξεφύγει από τα προβλήματά του. Ο κόσμος έχει πάρα πολλά προβλήματα και για αυτό δεν είναι εύκολο να πάρει φόρα και να πει ότι έρχομαι,  δεν έρχομαι, φεύγω δεν φεύγω, συμμετέχω ή όχι σε μια εκδήλωση. Τον καθένα τον απασχολούν χίλια θέματα. Ας προσπαθήσουμε να έχουμε την άλλη φορά μια πιο ομαδική συμμετοχή. Πιστεύω ότι η προχθεσινή συγκέντρωση θα βοηθήσει ώστε να μπορέσει την άλλη φορά να μαζευτεί πιο πολύς κόσμος».

ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΜΟΡΦΗ

Κληθείς να προσδιορίσει τι ακριβώς διεκδικούμε ως πόλη, το να μη γίνει καθόλου σταθμός διοδίων ή να γίνει σε κάποιον άλλο χώρο, ο κ. Μαρκόπουλος διευκρίνισε πως «εκείνο το οποίο διεκδικούμε είναι το να πάμε σε μια λογική όπου τα διόδια θα γίνουν σε  μορφή αναλογική,  την ψηφιακή, που θα πληρώνεις το τίμημα ανάλογα με το πόσα χιλιόμετρα θα κινείσαι πάνω στην Εγνατία Οδό. Αυτό είναι το λογικό. Αν τα βάλουμε και σε μια πιο ιεραρχημένη λογική, το άμεσο το οποίο πρέπει να γίνει, αύριο το πρωί, αντί να συζητάμε για διόδια στη Μέστη ή στην περιοχή της Καβάλας πάνω από το Περιγιάλι, ας στήσουμε ένα διόδιο στην περιοχή της γέφυρας των Κήπων όπου να εισπράττουν από όλα τα αυτοκίνητα τα Δημοσίας Χρήσεως τα διόδια μέχρι την άφιξή τους στον προορισμό που γράφουν τα ταξιδιωτικά έγγραφα που έχουν».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση