«Για πρώτη φορά δηλώνω τόσο πολύ απαισιόδοξος» δηλώνει ο βουλευτής ΝΔ Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος

Κάθε άλλο παρά αισιόδοξος είναι ο βουλευτής ΝΔ Καβάλας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος για την πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας μας.  Ο καβαλιώτης βουλευτής σε δηλώσεις του ανέφερε ότι η πολιτική Τσίπρα είναι βούτυρο στο ψωμί του Σόιμπλε….

Όπως σημείωσε αρχικά «Για πρώτη φορά, είμαι πάρα πολύ απαισιόδοξος.  Διότι έχουμε μια κατάσταση που σιγά σιγά αλλά πολύ σταθερά επιδεινώνεται σε σημείο έτσι ώστε σε λίγο η κατάσταση να είναι μη αναστρέψιμη. Μεταρρυθμίσεις υποτίθεται ότι γίνονται στα χαρτιά αλλά στην πράξη είναι ανεκτέλεστες, η οικονομία δεν παίρνει τα πάνω της, διότι πολύ απλούστατα η κυβέρνηση δεν πιστεύει στις δυνάμεις που θα την αναστήσουν, δηλαδή στην ιδιωτική οικονομία και στις επενδύσεις.

Για αυτό και θεωρώ αστεία αλλά και πολύ προσβλητική την πρόσφατη τοποθέτηση του πρωθυπουργού ότι δηλαδή δεν πρέπει να ανησυχούμε μια και τα δύσκολα πέρασαν και έρχεται η ανάπτυξη. Θυμίζω ότι αυτή η περίφημη ανάπτυξη από το Πάσχα ακόμη έρχεται…

Και αυτό βάσει των δηλώσεων τότε του Πρωθυπουργού των υπουργών του. Μόνο που η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο».

ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ

Πρόσθεσε δε πως «Η υπερφορολόγηση επίσης έχει χτυπήσει άπαντες και αποθαρρύνει όσους θα σκέπτονταν να επενδύσουν στην χώρα και να φέρουν νέες παραγωγικές μονάδες και νέες θέσεις εργασίας.

Επομένως με αυτές τις συνθήκες εγώ βλέπω να παρατείνεται μια στασιμότητα που παίρνει πια μόνιμα χαρακτηριστικά και όσο η χώρα δεν μπορεί να βγει από το πρόβλημα η χώρα θα μένει σε ένα διαρκές μνημόνιο.

Διότι όσο δεν μπορεί να μπει και να δουλέψει με τις αγορές τόσο η χώρα θα χρειάζεται να χτίζει δανειακές συμβάσεις με δυσβάσταχτους για να μην πω με αβάσταχτους όρους. Επομένως δεν μπορώ να δώ τι μπορεί να γίνει στο επόμενο διάστημα έτσι ώστε να δοθεί η εντύπωση έστω ότι η χώρα έχει καβατζάρει τα δύσκολα και μπαίνει πια σε τροχιά ανάπτυξης. Κάτι τέτοιοι δεν προκύπτει και καθώς παράλληλα η αξιολόγηση κρατάει σε μάκρος και  οι δυνάμεις τελειώνουν πολύ φοβάμαι ότι το 2017 θα ζήσουμε καταστάσεις του 2015 όπου η χώρα ήταν στο χείλος του γκρεμού και όλα ήταν πιθανά. Και επειδή πλέον ξέρουμε ότι και στην Ευρώπη υπάρχει ένα ισχυρό λόμπυ που θέλει η Ελλάδα να είναι ο πρώτος αδύναμος κρίκος που θα φύγει από την Ευρωζώνη και το θέλει μάλιστα αυτό και για αυτό πρέπει να την ακολουθήσουν και άλλες χώρες της Νότιας Ευρώπης,  για αυτό και μας εμφανίζονται αξιωματούχοι με πρώτο και καλύτερο τον Σόιμπλε που θεωρούν ότι κάτι τέτοιοι είναι απαραίτητο και επιβεβλημένο».

ΣΤΙΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ….

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ακολούθως σημείωσε ότι «Εντούτοις θα έλεγα ότι με τον τρόπο που λειτουργούμε παραδιδόμαστε στις ορέξεις του Σόιμπλε. Και το καλύτερο είναι ότι αυτοί που λένε για τους άλλους ότι είναι της σχολής «yes men» αυτοί νομίζω ότι είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να ονειρευτεί ο Γερμανός και οι συν αυτώ για να πετύχουν τα σχέδια τους.

Χάρις σε αυτούς η Ελλάδα βαδίζει προς το χείλος του γκρεμού ξανά. Χάρις στην ανικανότητά τους, χάρις στη βραδύτητα με την οποία παίρνουν αποφάσεις, χάρις στην εχθρότητά τους, χάρις στην αδυναμία τους να καταλάβουν πως λειτουργεί η σύγχρονη οικονομία και πως μπορεί μια πληγωμένη οικονομία να ανακάμψει».

ΑΦΗΓΗΜΑ

Ο ίδιος τόνισε στην συνέχεια ότι  «βέβαια το αφήγημα καλά κρατεί. Εμείς είμαστε λένε με την κοινωνία και τον κοσμάκη και ο κοσμάκης τα ακούει αυτά τα λόγια και στην πράξη βλέπει περικοπές και συνεχώς μείωση και ολίσθηση του βιωτικού του επιπέδου. Και να τονίσω ότι το περίφημο βοήθημα το οποίο καταβλήθηκε στους συνταξιούχους για το οποίο τόσο πολύ υπερηφανεύεται ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση.

Είναι γεγονός πως κάθε βοήθημα είναι καλό να δίδεται. Εμείς όμως έχουμε θέμα ως ΝΔ και εκφράσαμε την αντίρρηση μας με τον τρόπο που δόθηκε αυτό το βοήθημα. Καταρχάς δεν ήταν ανάγκη να συγκρουστούμε με τους δανειστές. Η σύγκρουση μαζί τους στην πορεία δημιουργεί περισσότερα προβλήματα για την Ελλάδα και τους Έλληνες και κυρίως για τους συνταξιούχους. Στο τέλος ελπίζω να μην υπάρχουν άλλα μέτρα έναντι αυτών που τώρα δόθηκαν και στο τέλος να πάρουν πίσω περισσότερα από όσα έχουν δώσει στους συνταξιούχους μας.

Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση πράττει ομοίως. Δίδει τρία και παίρνει πίσω 13. Και 20-21 Δεκεμβρίου κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχων είδανε μειωμένες τις συντάξεις τους, λόγω περικοπής του ΕΚΑΣ. Κάτι για το οποίο δεν βγήκε κανείς να μιλήσει. Αυτά όμως συνέβησαν. Και σε κάθε περίπτωση θεωρώ κοροϊδία για πολύ κόσμο…. ακόμη και στην ονομασία αυτής της χορηγίας ο Τσίπρας χρησιμοποιεί διαφορετικό όνομα. Μέσα στο εσωτερικό της χώρας μιλά για 13η σύνταξη. Έξω όμως επειδή δεν τον παίρνει να μιλήσει διαφορετικά την αποκάλεσε εφάπαξ παροχή. Μια και έξω. Η 13η σύνταξη θα πρέπει να είναι συνεχώς. Και περιμένουμε να δούμε και τι εξηγήσεις θα δώσει για αυτή την παροχή. Εντάξει, οφείλεται σε μια υπεραπόδωση εσόδων. Θα μπορούσε να την μοιράσει όμως διαφορετικά και να δώσει και ένα κομμάτι και σε αυτούς που έχουν οφειλές από το δημόσιο.

Πιθανόν μέσα σε 1-2 μήνες να έχουμε περισσότερα λουκέτα επειδή το δημόσιο δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις του. Ή θα μπορούσε να δώσει και ένα επίδομα στους μακροχρόνια άνεργους που βρίσκονται σε δυσκολότερη θέση Καλώς το δίδει, αλλά ας το σχεδίαζε διαφορετικά και ας το έδιδε με όρους που θα δεν θα κάνουν την χώρα να πληρώσει πολλά στο τέλος Απλά θεωρώ ότι μιλάμε για εξαπάτηση και τυχοδιωκτισμό και αυτού του τύπου τις ζαριές τις πληρώνουμε χειρότερα στο μέλλον. Ελπίζω να μην συμβεί αυτό αυτή την φορά» κατέληξε ο ίδιος, δίδοντας ευχές για τις άγιες αυτές ημέρες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.