Για παραλογισμούς κάνει λόγο ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θ. Μαρκόπουλος για τους σχεδιασμούς της Εγνατίας Οδού ΑΕ για δύο σταθμούς διοδίων στην Καβάλα

Με βάση τους σχεδιασμούς της Εγνατίας Οδού ΑΕ οι σταθμοί διοδίων στην Καβάλα θα γίνουν δύο, αριθμός υπερβολικός όταν από την Καβάλα μέχρι και τη Θεσσαλονίκη θα λειτουργούν συνολικά τέσσερις σταθμοί. Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος σχολίασε πως κάποια στιγμή θα πρέπει μαζί με την Εγνατία Οδό Α.Ε. να τα εξετάσουν αυτά τα θέματα για να βρεθεί μία λύση, δεδομένου ότι αυτή η κατάσταση είναι παράλογη όπως τη χαρακτήρισε.

Στις δηλώσεις του ο κ. Μαρκόπουλος σημείωσε πως «εδώ υπάρχει μια συγκεκριμένη άποψη την οποία έχουμε διατυπώσει και για την οποία είχε δεσμευτεί η ίδια η Εγνατία Οδός ότι θα τηρήσει. Ότι θα μπουν διόδια τα οποία θα είναι αναλογικά με το χιλιόμετρο και άρα όσο πιο πολύ χρησιμοποιεί το δρόμο ο καθένας τόσο περισσότερο θα πληρώνει. Αυτή είναι η μόνη λογική η οποία μπορεί να σταθεί. Τα άλλα όλα τα οποία θέτει η Εγνατία Οδός είναι παραλογισμοί. Και δεν μπορούμε να δεχτούμε να υπάρχει μια μέριμνα να αυξάνονται τα διόδια στη μία πλευρά και από την άλλη πλευρά να υπάρχει νότιος κάθετος άξονας της Εγνατίας προς τη Χαλκιδική χωρίς κανένα διόδιο. Γιατί; Γιατί ο σταθμός διοδίων που είχε σχεδιαστεί στο ύψος του ΤΙΤΑΝ στην εθνική οδό δεν δημιουργήθηκε ποτέ; Γιατί εδώ κάθε μέρα συζητάμε να αυξηθούν όλο και περισσότερο τα διόδια στην Περιφέρεια ΑΜΘ; Αυτήν τη λογική δεν μπορεί να την παρακολουθήσει κανένας. Εμείς ως Περιφέρεια, ο Γιώργος Παυλίδης ο αείμνηστος Περιφερειάρχης  και ο Περιφερειάρχης κ.   Χρήστος Μέτιος σήμερα και όλοι οι Αντιπεριφερειάρχες οι οποίοι υπηρετούμε στις διάφορες Περιφερειακές Ενότητες έχουμε μπροστά μας ένα αδιέξοδο το οποίο δεν μπορούμε να το ξεπεράσουμε. Είναι ένα θέμα το οποίο θα το δούμε με την Εγνατία Οδό ΑΕ. Εδώ το ζήτημα είναι ότι υπάρχουν κι άλλα θέματα, δεν υπάρχει καμία πρόοδος στο θέμα που έχει να κάνει με τον οδικό άξονα Ε61, ο δρόμος ο κάθετος και στο Νομό Έβρου ασθμαίνοντας προχωράει δεν προχωράει. Είναι πολλά θέματα τα οποία θα τα δούμε  μαζί τους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.