ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Για κομματική φιέστα του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΕΥΚ Καβάλας Ευθύμιος Μακρογιάννης αναφορικά με την εισβολή στελεχών τους στο Δ.Σ. της Κυριακής

Για κομματική φιέστα του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ έκανε λόγο ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καβάλας κ. Ευθύμιος Μακρογιάννης αναφορικά με την επίθεση στελεχών των δύο πολιτικών φορέων την Κυριακή κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου την οποία και διέκοψαν. Στις δηλώσεις του αναλυτικά ο κ. Μακρογιάννης σημείωσε πως «δεν έχουμε μείνει μόνο στις αντιθέσεις και στις αντιπαραθέσεις, έχει ξεφύγει πλέον η κατάσταση. Το ΠΑΜΕ κι όχι μόνο το ΠΑΜΕ, μιλάω γενικά για το ΚΚΕ το οποίο ξαφνικά το τελευταίο διάστημα πιστεύει ότι είναι ο μοναδικός θεσμός ο οποίος εκπροσωπεί τους εργαζομένους και είναι ο μοναδικός που εκπροσωπεί το δίκαιο των εργατών. Όλοι οι υπόλοιποι απλά υπάρχουμε, όλοι οι υπόλοιποι απλά είμαστε προδότες, είμαστε εχθροί. Την Κυριακή ξεφύγανε από κάθε όριο, ξεκινάμε να κάνουμε το πρώτο Διοικητικό ως Εργατικό Κέντρο και την ώρα που πάει να γίνει το Διοικητικό μπουκάρουν στην κυριολεξία 40 άτομα του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, το τονίζω για αυτήν την κομματική φιέστα, γιατί ήταν μια φιέστα και τίποτα περισσότερο, η οποία το μόνο που είχε να κάνει ήταν βία, προπηλακισμούς, λεκτική βία και ευτυχώς καταφέραμε ψύχραιμα και καλέσαμε ακόμα και την αστυνομία να μη φτάσουμε στα όριά μας και έχουμε και ξυλοδαρμούς, γιατί εκεί ήθελαν να φτάσουν τα πράγματα. Μπήκαν μέσα και με κάθε τρόπο δεν αφήσανε τη δημοκρατική διαδικασία του Διοικητικού, να λειτουργήσει το Διοικητικό και να πάρει αποφάσεις και να κάνει τη δουλειά του. Πρέπει να καταλάβουν οι «δημοκράτες» ότι σε αυτήν τη χώρα υπάρχουν κάποιες αρχές. Γίνονται εκλογές, όσοι άνθρωποι είναι στο Εργατικό εκλέγονται κι εκλέγονται από την πλειοψηφία. Αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουν και να καταλάβουν ο καθένας ποια είναι η θέση του και το πώς πρέπει να λειτουργεί. Πρέπει να σέβονται τη λειτουργία του Εργατικού Κέντρου, το θεσμό κι όλους τους εργαζόμενους. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αν είναι ο καθένας, η μειοψηφία, όποιος θέλει, ας πάρουν τότε τα όπλα και να σηκωθούν και να πατήσουν όλους τους υπόλοιπους. Δεν υπάρχει τέτοια λογική και δεν θα έχουμε τέτοια αποτελέσματα με τέτοιες πρακτικές».

ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ

Τόνισε δε με έμφαση πως «το χειρότερο είναι ότι με τέτοιες πρακτικές καθαρίζουν το συνδικαλισμό. Βλέπει αυτά ο κόσμος και στο τέλος δεν θα πιστεύει κανέναν. Πρέπει να υπάρχει σεβασμός, αυτό που συνέβη την Κυριακή ήταν απαράδεκτο κι αυτό που θέλω να επισημάνω είναι το πόσο μεγάλη κομματική φιέστα ήταν, συμμετείχαν σε όλο αυτό το γεγονός που πραγματικά φωνάξαμε την αστυνομία γιατί δεν γινόταν διαφορετικά, πέρα από εργαζόμενους είχε μέσα συνταξιούχους, είχε μέσα στελέχη του ΚΚΕ, είχε μέσα δικηγόρους, είχε μέσα ελεύθερους επαγγελματίες, τι δουλειά έχουν όλοι αυτοί και μπαίνουν στη διαδικασία του Εργατικού Κέντρου; Δεν μας απάντησε κανένας. Τι δουλειά έχουν να καταλάβουν το χώρο και με προπηλακισμούς, με βία λεκτική, σαράντα άτομα εναντίον οχτώ; Αυτό θεωρούν δημοκρατία; Η κατάσταση πραγματικά έχει ξεφύγει και αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε ως Εργατικό είναι ότι κάποια στιγμή πρέπει να υπάρχει ένας εσωτερικός κανονισμός. Δεν μπορεί ο καθένας ο οποίος βρίσκεται και έχει εκλεγεί κάπου να λειτουργεί ανεξέλεγκτα. Να κάνει και να λέει ότι θέλει. Δεν μπορείς να κατηγορείς ένα θεσμό και να λειτουργείς όπως θέλεις χωρίς να έχεις στοιχεία, απλά να λες για να λες κάτι, να κάνεις ένα λαϊκισμό και να μην υπάρχουν πλέον ευθύνες. Στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΥΚ υπάρχουν οι παρατάξεις. Είναι δύο εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ, είναι δύο εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ και είναι από κει και πέρα το ψηφοδέλτιο το ενιαίο το οποίο είναι άλλα έντεκα άτομα. Αυτή είναι η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου, οι εργαζόμενοι ψηφίζουν, τα Σωματεία, οι εκπρόσωποί τους, αυτοί αποφασίζουν για τη διοίκηση. Δεν μπορεί το ΠΆΜΕ που το τελευταίο διάστημα βλέπουμε ότι λειτουργεί με αυτούς τους τρόπους ο καθένας κάνει τον αγώνα του, σεβαστό, στους δρόμους έξω να φωνάξει, αλλά από κει και πέρα τέτοιες συμπεριφορές με καταλήψεις, με τραμπουκισμούς και με βία δεν έχουν αποτέλεσμα. Ίσα ίσα, γίνεται πιο επιθετικό το περιβάλλον, ίσα ίσα δεν βοηθάνε αυτήν την εποχή που έχουμε ανάγκη πραγματικά να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι, να είμαστε συσπειρωμένοι, δεν βοηθάνε καθόλου τους εργαζομένους. Κι όχι μόνο, γιατί αυτή η τακτική του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ δεν γίνεται μόνο στο δικό μας το θεσμό. Γίνεται και σε όλους τους υπόλοιπους θεσμούς. Όλοι οι υπόλοιποι θεσμοί που υπάρχουν και εκπροσωπούν είτε επαγγελματίες είτε άλλα σωματεία και συλλόγους βιώνουν αυτήν την κατάσταση. Δηλαδή με βία, με τραμπουκισμό, με λεκτική βία, με κατηγορίες και κανένας δεν λογοδοτεί. Μα κανένας».

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Για τη συνάντηση της παράταξης που έγινε την Τρίτη σημείωσε πως «έγινε μια συνάντηση της παράταξης που δέχθηκε όλη αυτή τη βία και αυτό το φοβερό γεγονός που συνέβη την Κυριακή για να δούμε πώς θα μπορέσουμε πλέον να λειτουργήσουμε γιατί πρέπει κι εμείς να πάρουμε τα μέτρα μας. Πρέπει να προστατεύσουμε το θεσμό, πρέπει να προστατεύσουμε το χώρο του Εργατικού Κέντρου, πρέπει να προστατεύσουμε τους εργαζομένους. Και για μπορέσουν οι εργαζόμενοι να έχουν ένα καθαρό Εργατικό Κέντρο και ένα Εργατικό Κέντρο που λειτουργεί όπως λειτουργούν όλοι οι δημοκρατικοί θεσμοί με εκλογές, με γενικές συνελεύσεις, με το να αποφασίζουν οι εργαζόμενοι ποιοι θα τους εκπροσωπούν, είμαστε υποχρεωμένοι να βρεθούμε να το δούμε πώς θα γίνεται. Γιατί πλέον με αυτές τις τακτικές, με φωνές, φασαρίες, λεκτική βία το αποτέλεσμα είναι ο κόσμος πλέον να μην έρχεται, να μην ψηφίζει, γιατί αυτός είναι και ο σκοπός του ΠΑΜΕ. Είναι μια φιέστα. Όλα γίνονται γιατί δεν μπορούν να ελέγξουν τα σωματεία. Γιατί δεν έχουν δυνάμεις περισσότερες και δεν μπορούν να το αποδεχτούν ότι η δύναμή τους είναι αυτή το 4% κακά τα ψέματα. Κι ο μόνος σκοπός τους είναι να κατεβάσουν τις δυνάμεις των άλλων σωματείων που ψηφίζουν οποιαδήποτε άλλη παράταξη. Όλα για τα κουκιά γίνονται κι όλα τα άλλα περί εργατικής τάξης και υποστήριξης εγώ τα ακούω βερεσέ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *