Κύριο άρθροΥγεία

Για εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας πήγε στο νοσοκομείο ο 10χρονος Σέρβος και εκεί εντοπίστηκε ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό, το Κωνστάντειο σε καραντίνα!!!

Κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε το πρωί χθες σε οίκο ευγηρίας της Καβάλας, στο «Κωνστάντειο» Γηροκομείο. Ο φορέας του ιού 85 ετών κληρικός τέθηκε σε καραντίνα στο δωμάτιό του, ενώ έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα προστασίας των υπόλοιπων τροφίμων του Ιδρύματος. Σήμερα  κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πραγματοποίησε 80 τεστ στους τροφίμους και στο προσωπικό. Ο τρόφιμος φέρεται να πήγε στην Ξάνθη προ ημερών. Σύμφωνα με τον Διευθυντή Υγείας κ. Χρήστο Παπαδόπουλο  το Κωνστάντειο είναι σε καραντίνα…. «Η χαλάρωση των μέτρων οδηγεί σε αυτές τις καταστάσεις» σημείωσε χαρακτηριστικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 85χρονος διέμεινε ελάχιστες μέρες στο Γηροκομείο και ευελπιστάται να μην μετέδωσε τον ιο ενώ είναι σε άριστη υγειονομική υγεία, είναι ασυμπτωματικός.

Επίσης 10χρονος Σέρβος τουρίστας που υποβλήθηκε σε εγχείρηση στο Νοσοκομείο Καβάλας διαπιστώθηκε πως έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Ντίνος Κλειτσιώτης σημείωσε πως η μητέρα του παιδιού είναι αρνητική στον ιό. Συγκεκριμένα είπε ότι «έχουμε κάποια εισαγόμενα θετικά περιστατικά. Αυτό το περιμέναμε, όπως είχε ανακοινωθεί και από πιο επίσημα χείλη ότι με το άνοιγμα των συνόρων ενδεχομένως να έχουμε μια αύξηση. Πραγματικά είχαμε. Στη Θάσο έχουμε 5 περιστατικά, όλα εισαγόμενα. Στο νοσοκομείο Καβάλας νοσηλεύεται αυτήν τη στιγμή ένα παιδί 10 ετών από το Βελιγράδι. Ήρθε με τους γονείς του και ήταν στη Θάσο. Είχε κάποιους πόνους στην κοιλιά του, ήρθε στο νοσοκομείο, διαπιστώθηκε ότι πρέπει να εγχειριστεί στην σκωληκοειδίτιδα. Πριν από αυτό πήραμε το τεστ και διαπιστώσαμε ότι είναι θετικό. Η μητέρα του παιδιού είναι γιατρός και βρίσκεται μαζί του. Έκανε το τεστ και βγήκε αρνητικό. Το βράδυ της Πέμπτης πήραμε και δεύτερο τεστ και πάλι το παιδί θετικό και η μητέρα αρνητική.

Θα νοσηλευτεί το παιδί για την εγχείρηση που έκανε για άλλες 2-3 μέρες και μετά θα ακολουθήσει όλες τις οδηγίες που έχουν δοθεί από τον ΕΟΔΥ. Θα επιστρέψει στο νοσοκομείο καραντίνας που υπάρχει στη Θάσο».

ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ

Στη συνέχεια είπε τι «όλα τα άλλα δείγματα που έχουμε πάρει είναι αρνητικά. Το μόνο περιστατικό είναι αυτό του 10χρονου αγοριού από τη Σερβία. Άλλο περιστατικό στο νοσοκομείο μας δεν υπάρχει.. Για τα εισαγόμενα είναι άλλοι οι αρμόδιοι, τα ελέγχει ο ΕΟΔΥ. Παίρνουν τα δείγματα στα σύνορα, ειδοποιούν αν έχουμε θετικά κρούσματα. Εμείς έχουμε μόνο την περίπτωση του 10χρονου αγοριού.

Για το Κωνστάντειο δεν έχουμε κάποια αρμοδιότητα, αλλά είναι πράγματι ένας τρόφιμος του Γηροκομείου. Βρέθηκε θετικός. Το δείγμα δεν το πήραμε εμείς, πάρθηκε από ιδιωτικό εργαστήριο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *