Για δολιοφθορά στον αγωγό ύδρευσης από τον Παράδεισο Νέστου έως το εργοστάσιο της Βιομηχανίας Λιπασμάτων έκανε λόγο ο Διευθυντής της ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ  Νίκος Μπεχράκης

Για δολιοφθορά στον αγωγό ύδρευσης από τον Παράδεισο Νέστου έως το εργοστάσιο της Βιομηχανίας Λιπασμάτων έκανε λόγο ο Διευθυντής της ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ κ. Μπεχράκης που έθεσε σε κίνδυνο το εργοστάσιο. Σύμφωνα με τον κ. Μπεχράκη οι δράστες διέρρηξαν τρία ειδικά φρεάτια κλειδωμένα 26 χιλιόμετρα μακριά από το εργοστάσιο με σκοπό να προξενήσουν βλάβη στο εργοστάσιο. Ο ίδιος ήδη κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων και η υπόθεση διερευνάται.

Αναλυτικά ο κ. Μπεχράκης σημείωσε πως «αυτό έγινε την Κυριακή το βράδυ γύρω στις 10.30. Όπου με τους μηχανισμούς που έχουμε στο εργοστάσιο αντιλήφθηκε το προσωπικό ότι πέφτει η στάθμη στις δεξαμενές νερού. Επειδή η παροχή που έχουμε είναι μεγάλη, είναι 400 κυβικά την ώρα, κι έχουμε έναν αγωγό ο οποίος ξεκινάει από τον Παράδεισο και καταλήγει σε εμάς, αγωγός 30 χιλιομέτρων. Κατά μήκος των 30 χιλιομέτρων υπάρχουν κλειδωμένα φρεάτια με περίφραξη. Μπήκαν λοιπόν διαρρήξανε τρία φρεάτια, τρία ειδικά φρεάτια που είχαν τη δυνατότητα να εκτρέψουν το νερό και να το στείλουν σε ρέμα, ξέρανε πάρα πολύ καλά πού πήγανε και τι κάνανε αυτοί που τα κάνανε, με αποτέλεσμα η στάθμη του νερού στο εργοστάσιο να πέφτει ραγδαία. Αμέσως το προσωπικό μας μείωσε την παραγωγή του εργοστασίου, διατηρήσαμε μια στάθμη ασφαλείας όπως είμαστε υποχρεωμένοι, γιατί εμείς το νερό δεν το έχουμε μόνο για την παραγωγή, το έχουμε και για λόγους ασφαλείας. Ανταποκριθήκαμε άμεσα στείλαμε συνεργεία, σε συνεργασία με την επιχείρηση ύδρευσης Νέστου τους οποίους και ευχαριστώ δημόσια».

ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ

Συμπλήρωσε δε πως «ήταν άμεση η ανταπόκριση και της αστυνομίας και της υπηρεσίας ύδρευσης, εντοπίσαμε πού έχει γίνει δολιοφθορά, βρήκαμε και τα τρία φρεάτια, αποκαταστήσαμε τη βλάβη, ήταν σαφές ότι ήταν δολιοφθορά. Είχαν κόψει το συρματόπλεγμα σπάσανε τα λουκέτα και είχαν στρίψει τις βάνες. Ήταν συγκεκριμένα πράγματα τα οποία διαπιστώθηκαν όχι μόνο από δικούς μας υπαλλήλους αλλά και από τις τοπικές αρχές. Εν πάση περιπτώσει αυτά τα πράγματα τα κάνανε άνθρωποι οι οποίοι ξέρανε τι κάνανε. Δεν υπάρχει περίπτωση δηλαδή να μπήκε ένας τυχαίος άνθρωπος και να πάει να κάνει αυτό το πράγμα. Να εκτρέψει τα νερά και να τα στείλει να πηγαίνουν σε ένα χαντάκι που ούτε ποτίζει ούτε τίποτα, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Περάσαμε μια δύσκολη κατάσταση, ανταποκρίθηκε το προσωπικό, ανταποκρίθηκαν οι αρχές, η συνεργασία ήταν πολύ καλή. Τώρα δεν μπορώ να κατηγορήσω κανέναν επώνυμα, αλλά είναι βέβαιο ότι αυτό έγινε από ανθρώπους που ξέρανε τι κάνανε. Αυτές είναι σκόπιμες ενέργειες. Έχω ευχαριστήσει δημόσια και τις αρχές και το προσωπικό το οποίο ανταποκρίθηκε, οι άνθρωποι 11 τη νύχτα έτρεχαν στα χωράφια για να βρούνε τον αγωγό, μιλάμε τώρα για επιχείρηση, η δολιοφθορά έγινε 26 χιλιόμετρα μακριά από το εργοστάσιο. Φέραμε κόσμο μέσα να πάνε με λάμπες μέσα στη νύχτα, άνω κάτω φέραμε μέχρι να τα βρούμε. Ήταν τρία φρεάτια συγκεκριμένα και σε μέρος που το ρέμα ήταν δίπλα και δεν μπορούσες να δεις αν το νερό φεύγει και πού πηγαίνει. Ενοχλήθηκε όλο το εργοστάσιο από αυτό το γεγονός γιατί ήταν σκόπιμη ενέργεια. Δεν ήταν τυχαίο γεγονός. Έχω κάνει μήνυση, η αστυνομία ανταποκρίθηκε αμέσως, έχουμε βρει κάποια στοιχεία εκεί».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.