Κύριο άρθροΠολιτική

Για αλόγιστα έξοδα κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον Δήμο Καβάλας

Ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας δηλώνει τα εξής:

«Για μία ακόμα φορά, γινόμαστε μάρτυρες της παράλογης στάσης του Δήμου Καβάλας σε θέματα που άπτονται της οικονομικής του πολιτικής. Η κοινωνική πολιτική του Δήμου δυστυχώς περιορίζεται είτε σε φιλανθρωπικού τύπου φιέστες είτε σε μία αλόγιστη σπατάλη άνευ στόχου και αιτίας. Είναι πραγματικότητα πως τα δημοσιονομικά της χώρας είναι σε κακή κατάσταση, απόρροια των μνημονιακών πολιτικών.

Είναι όμως εξίσου αληθές το παράλογο του πράματος της πολιτικής που ασκεί ο Δήμος.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι τα χρήματα που προτίθεται να δαπανήσει για τις Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις που, ούτε λίγο ούτε πολύ, πλησιάζουν τις 200.000 ευρώ, ποσό απαγορευτικό για την οικονομική συγκυρία. Σ’ αυτά τα χρήματα δεν υπολογίζονται οι παραπάνω εργατοώρες που πρέπει να πληρωθούν.

Είναι ξεκάθαρο λοιπόν πως η διοίκηση του Δήμου πληρώνει για να φαίνεται. Για να στολίσει την πόλη της Καβάλας με λαμπιόνια, δήθεν για να τονώσει την τοπική αγορά, ξοδεύοντας αλόγιστα ποσά που προκαλούν θυμηδία.

Και ενώ θα περίμενε κανείς να δει την κεντρική πλατεία να μοιάζει με την Grand Place, την Ομόνοια σαν την Champs-Elysées και ό,τι άλλο πιθανό είχαν οι διοικούντες του Δήμου στο μυαλό τους, εν τούτοις βλέπουμε ένα κακόγουστο θέαμα, με περσινό στολισμό, με αδιάφορο ως κακόγουστο διάκοσμο και αόρατο στόχο.

Ευελπιστούμε πως τώρα, μετά από χρόνια, το Δημόσιο θα εξοφλήσει στο ακέραιο τους Δήμους, να μην δούμε και άλλες παράλογες δαπάνες μακριά από την κοινωνική πολιτική που πιστεύουμε πως θα έπρεπε να ασκεί η διοίκηση του Δήμου.

Άλλωστε, με τις 200.000 που θα ξοδέψει ο Δήμος θα μπορούσαν τα «Χρυσά Χριστούγεννα» να γίνει τα «Χριστούγεννα της Αλληλεγγύης».

Γραφείο Τύπου Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *