«Γιατί πληγώνουμε τον τόπο μας» αναρωτιέται ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας  Ανέστης Τσουρουκίδης

Οι Κρηνίδες έχουν τον δικό τους πεζόδρομο αλλά  δυστυχώς από ότι φαίνεται υπάρχουν προβλήματα σε αυτόν καθώς δεν τον σέβονται οι δημότες. Αυτό άλλωστε δήλωσε και ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας κ. Ανέστης Τσουρουκίδης.

Ο κ. Τσουρουκίδης δήλωσε ότι «Είναι αλήθεια πως γίνεται παντού πανικός. Κατόπιν του έργου ανάπλασης στο κέντρο των Κρηνίδων κατασκευάστηκαν πεζόδρομοι οι οποίοι οδηγούν προς τον αρχαιολογικό χώρο και υποτίθεται θα διευκόλυναν τους πεζούς. Λουλούδια και δέντρα έχουν φυτευτεί από το Δήμο Καβάλας ώστε οι κάτοικοι να μπορούν να κάνουν τη βόλτα τους σε όμορφες συνθήκες. Δυστυχώς όμως, υπάρχουν κι εκείνοι που δε σέβονται την προσπάθεια που καταβλήθηκε αλλά ούτε και τους συμπολίτες τους, αφού σταθμεύουν αυθαίρετα μέσα στους πεζόδρομους τα οχήματα τους…. Μάλιστα δε διστάζουν να καταστρέψουν ακόμη και τα παρτέρια προκειμένου να βολέψουν τα οχήματά τους. Για να μην  γίνει βέβαια αυτό χρειάζεται ο κόσμος να σέβεται και να προσέχει».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ

Όση προσπάθεια κι αν καταβάλλει ο δήμος, επεσήμανε ο Ανέστης Τσουρουκίδης, όταν κάποιος δε διαθέτει παιδεία και κυρίως δε σέβεται πρωτίστως τον εαυτό του δεν υπάρχει ελπίδα ότι θα σεβαστεί και τους συνανθρώπους του. «Κάποιοι προβάλουν μόνο απαιτήσεις και για τα λάθη φταίνε πάντοτε οι άλλοι. Επιτέλους, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους γιατί σαφώς και δε φταίνε πάντα όλοι οι άλλοι. Ούτε τα λουλούδια φταίνε, ούτε το πράσινο φταίει. Κι αν υπάρχουν κάποιες κατασκευαστικές ατέλειες αυτό δεν είναι λόγος για να παρκάρει κανείς όπου και όπως θέλει», τόνισε ο κ. Τσουρουκίδης.

Συμπλήρωσε δε εξηγώντας ότι εντός των Κρηνίδων η μεγαλύτερη απόσταση που θα πρέπει να διανύσει κάποιος κάτοικος προκειμένου να εξασφαλίσει δωρεάν στάθμευση είναι μόλις πενήντα μέτρα. «Οι δρόμοι καλυτέρευσαν, έδωσαν ζωή στον τόπο. Έχουμε όμως περιπτώσεις οδηγών που κατευθυνόμενοι προς το αρχαίο θέατρο με το 4Χ4 φορτηγάκι τους περνούν μέσα από τα παρτέρια καταστρέφοντας τα πάντα. Κάτι που σαφώς δεν είναι ένδειξη πολιτισμού. Καταστρέφουν τα πάντα, τα παρτέρια. Χωρίς παιδεία, τίποτε δεν γίνεται. Δεν σου φταίνε οι άλλοι, δεν σου φταίνε τα παρτέρια και τα λουλούδια… Και όλα αυτά σε ένα τόπο που έχει χώρους άφθονους για να παρκάρει κανείς. Έρχεσαι στο θέατρο, γιατί καταστρέφεις λουλούδια; Εδώ δεν είναι Καβάλα να παραπονιέσαι ότι δεν βρίσκεις θέση στάθμευσης. Αυτός είναι άραγε ο πολιτισμός μας;  Για όλα μας φταίνε οι άλλοι. Ποτέ δεν σκεφτόμαστε ποιο είναι οι άλλοι ποιοι εμείς, ποιοι φταίνε…» σημείωσε χαρακτηριστικά

ΟΡΑΜΑ ΠΟΛΛΩΝ

Και πρόσθεσε με έμφαση πως «Η ανάπλαση του κέντρου των Κρηνίδων και η δημιουργία των πεζόδρομων ήταν όραμα πολλών πρώην δημάρχων και υλοποιήθηκε ως έργο, έστω κι αν έχει ορισμένες κατασκευαστικές ατέλειες. Ένα όραμα σχέδιο και του Μπάμπη Τσουρουκίδη.  Το έργο όμως έγινε και ο Δήμος Καβάλας το φροντίζει όσο περισσότερο μπορεί οπότε οι κάτοικοι οφείλουν να το σεβαστούν και να μη το καταστρέφουν. Βέβαια, υπάρχει κι ένα κομμάτι συνειδητοποιημένων πολιτών που προσπαθεί να διατηρήσει και να ενισχύσει τις προσπάθειες του δήμου. Αν καταφέρουμε να καταστρέψουμε ένα όμορφο έργο, λειτουργώντας εις βάρος του πολιτισμού και του τουρισμού, τότε θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας».. Ο κ. Ανέστης Τσουρουκίδης, υπενθύμισε  ότι ακόμη και τα κολονάκια που μπήκαν για να προστατέψουν πεζούς  και παιδιά κυρίως και αυτά πέφτουν θύματατων ασυνείδητων οδηγών… . «Όραμα μου είναι να γίνουν  οι Κρηνίδες  τουριστικός τόπος και έστω μια οικογένεια να ζήσει από τον τουρισμό. Αν όμως αυτό το ωραίο έργο, οι πεζόδρομοι και  τα λουλούδια καταστρέφονται τι να πούμε»;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση