ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

«Γιατί δεν προχώρησαν στη νομιμοποίηση του χώρου;» δηλώνει ο  πρώην Αντιδήμαρχος  Θεόδωρος Μουριάδης, αναφορικά με την ακτή Καλαμίτσας

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο βουλευτής κ. Παπαφιλίππου  ότι τα ζητήματα της παραχώρησης της Ακτής Καλαμίτσας και του πρώην Δικαστικού Μεγάρου από την ΕΤΑΔ στον Δήμο Καβάλας θα έχουν αίσιο τέλος, μετά από την επίλυση κάποιων θεμάτων νομικής φύσης. Από την άλλη όμως υπάρχει το πρόστιμο του 1 εκ. ευρώ προς την ΕΤΑΔ για τις αυθαίρετες κατασκευές στο πρώην κλάμπ «Μερσέντες» που έχει περιπλέξει την υπόθεση. Για το θέμα αυτό έκανε δηλώσεις ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην Αντιδήμαρχος κ. Θεόδωρος Μουριάδης.

Όπως τόνισε αρχικά «Θα ήθελα καταρχάς να πω ότι με ανησυχεί το γεγονός ότι ένας βουλευτής δεν ξέρει απλά πράγματα, ή τουλάχιστον δεν ξέρει αυτά που χρειάζεται. Είναι λογικό να μην ξέρει αλλά ας ρωτήσουν όταν υπάρχουν πολεοδομίες στους Δήμους.

Για να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους. Υπήρχε πρώτα από αυτό το κατάστημα MERSENTES και μια σειρά από παρατυπίες που ο ενοικιαστής βρήκε και το μεγαλύτερο μέρος του κτηρίου δεν υπήρχε στα σχέδια.

Ήταν εκείνες οι εποχές που ο ΕΟΤ έκτιζε χωρίς να υπάρχουν σχέδια. Ο πρώην ΒΡΑΧΟΣ δεν είχε οικοδομική άδεια και λόγω της ανακαίνισής τους, ερευνήθηκε όλος ο φάκελος. Μάλιστα εκεί διαπιστώθηκε η απουσία άδειας και το πρόστιμο μπήκε τελικά στον ιδιοκτήτη του καταστήματος! Και αρχίζω να ανησυχώ σε ποιών χέρια  είναι τελικά οι τύχες μας. Και δεν μιλώ για τους βουλευτές μας».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ

Πρόσθεσε δε πως «Επίσης αν γίνεται μια νομιμοποίηση του αυθαιρέτου θα έπαιρναν μια διαπιστωτική πράξη από την Πολεοδομία και θα φαινόταν όλα. Η Πολεοδομία έβαλε πρόστιμο στον ιδιοκτήτη ο οποίος φαίνεται ότι είναι υπεύθυνος για τις επιπλέον εργασίες. Νομίζω ότι και η Πολεοδομία υπερβολικά αντέδρασε, αλλά τελικά έγινε. Θα μπορούσαν να έρθουν σε επαφή και να λύσουν το πρόβλημα χωρίς να πιστοποιηθεί πρόστιμο.

Από εκεί και πέρα ήταν πολύ εύκολο να λυθεί το όλο πρόβλημα, όταν μάλιστα ακούσαμε ότι κινδύνεψαν να χάσουν κονδύλια από προγράμματα μια και τους είχε πιστωθεί αυτό το πρόστιμο.

Αυτό που κάνει ο κάθε ιδιώτης  θα μπορούσε να το κάνει το κράτος με τη βοήθεια των Δήμων, Θα γινόταν ενέργειες, ο ΕΟΤ θα βεβαίωνε ότι το κτήριο κτίσθηκε με δικές του ενέργειες και δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα. Εγώ νομίζω ότι το πρόστιμο αφού μπήκε δεν βγαίνει. Υπάρχουν ο διαδικασίες να γίνει η νομιμοποίηση και να τελειώνει η ιστορία. Δύο χρόνια τώρα παιδεύονται και νομίζω ότι όλα είναι προφάσεις εν αμαρτία.

Και η παραχώρηση θα μπορούσε να γίνει. Συνεργασία Δήμου και ΤΑΙΠΕΔ θα μπορούσε να φέρει λύση του προβλήματος μέσα από μια συγκεκριμένη διαδικασία. Νομίζω ότι όλα είναι προφάσεις εν αμαρτία. Και σε τελική μιλάμε για μια παραλία που αφορά την πόλη της Καβάλας και όχι την περιουσία κανενός. Η παραλία αυτή κοστίζει στο Δήμο Καβάλας για να συντηρηθεί πάνω από 50 χιλιάδες ευρώ και με τα ενοίκια που θα έπαιρνε ο Δήμος θα μπορούσε να την  συντηρήσει .Ας το αφήσει στο κράτος και ας δει να ρημάζει μια ωραία παραλία.  Και ας εξηγήσει ο κ Παπαφιλίππου στους καβαλιώτες ότι η παραλία φέτος θα είναι ρημαδιό γιατί κάποιοι  δεν έκαναν αυτό που έπρεπε».

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *