ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Βραβεύτηκε ο αθλητής Παναγιώτης Τσοχαταρίδης στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας

Όπως ήταν προγραμματισμένο, ο Δήμος Καβάλας στην έναρξη της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου βράβευσε το νεαρό Καβαλιώτη αθλητή του kick boxing Παναγιώτη Τσοχαταρίδη για τις μέχρι σήμερα διακρίσεις που κατέκτησε. Ο Παναγιώτης Τσοχαταρίδης, από τη Δημοτική Κοινότητα Κρηνίδων της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων του Δήμου Καβάλας, αναδείχθηκε επτά φορές πρωταθλητής Ελλάδος (2010/2011/2012/2013/2014/2015/2016). Αναδείχθηκε επίσης τρίτος σε παγκόσμιο πρωτάθλημα (2014/2016) και τρίτος σε πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα (2015). Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νεαρός αθλητής παραβρέθηκε στη συνεδρίαση με τη μητέρα του και τον προπονητή του, οι οποίοι μάλιστα έμειναν μακριά από τα φλας της δημοσιότητας. Η δήμαρχος κ. Τσανάκα συνεχάρη το νεαρό αθλητή για τις επιτυχίες του και του ευχήθηκε και εις ανώτερα. Και ο ίδιος στο χαιρετισμό του υποσχέθηκε ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις για την Καβάλα και τη χώρα μας.

ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Στα προ ημερησίας διάταξης ο πρόεδρος του Σώματος κ. Γραμμένος ανέφερε ότι οι επόμενες συνεδριάσεις για το Δεκέμβριο θα είναι στις 12 και 19 του μήνα, ενώ έκανε γνωστό ότι η ΚΕΔΕ θα έχει το ετήσιο συνέδριό της από 1 ως 3 Δεκεμβρίου και ζήτησε από τους επικεφαλής των παρατάξεων να δηλώσουν τη συμμετοχή τους. ακολούθως η κ. Τσανάκα προσκάλεσε όλο το Δημοτικό Συμβούλιο να δώσει το παρών του σήμερα στις 7 η ώρα στο ξενοδοχείο Γαλαξίας όπου θα κάνει τον απολογισμό της διετούς θητείας της ως δημάρχου. Επίσης ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία απόφαση σε ότι αφορά τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων που θα γίνει στο Νομό Καβάλας και διαβεβαίωσε ότι όποια απόφαση και αν ληφθεί θα γίνει μετά από διαβούλευση με την τοπική κοινωνία της Καρβάλης ή όπου αλλού και αν σχεδιαστεί, καθώς χρειάζεται η σύμφωνη άποψη των κατοίκων. μάλιστα απαντώντας στην τοποθέτηση του κ. Μάκη Παπαδόπουλου ότι δεν χρειάζεται να το αποφασίσουν αυτό οι τοπικές κοινωνίες, τόνισε ότι δεν θα γίνουν μόνο δύο μονάδες στην Περιφέρειά μας, καθώς ήδη είναι σε εξέλιξη η κατασκευή μονάδων σε Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη και Δράμα και όταν θα έρθει η ώρα για την Καβάλα θα έρθουν στο Δημοτικό Συμβούλιο επιστήμονες και ο πρόεδρος της ΔΙΑΜΑΘ για να ενημερώσουν το Σώμα. Η κ. Τσανάκα μάλιστα επανέλαβε για πολλοστή φορά ότι στην περίπτωση της Καρβάλης ή της όποιας Καρβάλης θα αποφασίσουν οι κάτοικοι και μάλιστα τους ζήτησε να υποδείξουν και το χώρο για αυτήν τη μονάδα. Καταληκτικά ανέφερε ότι έχουν υποβάλλει τη σχετική αίτηση στο υπουργείο Περιβάλλοντος όπου υπάρχει και ο δικός μας άνθρωπος κ. Βασίλης Λιόγκας, ο οποίος μας έχει βγάλει από πολλές κακοτοπιές.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

Στα προ ημερήσιας διάταξης θέματα ο αντιδήμαρχος κ. Φιλόσογλου εισηγήθηκε για την πρόσληψη 16 ατόμων με συμβάσεις διμήνου για να καλύψουν τις λειτουργικές ανάγκες των γυμναστηρίων. Πρόκειται για γυμναστές, άτομα γενικών καθηκόντων και ναυαγοσώστη, ενώ ο κ. Βέρρος ζήτησε να γίνουν προσλήψεις μονίμου προσωπικού. Ο κ. Ποτόλιας από την πλευρά του χαρακτήρισε απαράδεκτες αυτές τις εργασιακές μορφές, ενώ ο κ. Βαγγέλης Παππάς ζήτησε πιο μακροχρόνιες συμβάσεις εργαζομένων για καλύτερα αποτελέσματα. Η κ. Τσανάκα απαντώντας είπε ότι θα ήταν πολύ καλά να μπορούσε να προσλάβει μόνιμο προσωπικό αντί για αυτά τα δίμηνα που αποτελούν μια χρονοβόρα χαρτούρα, με απερίγραπτες εγκριτικές διαδικασίες, αλλά δυστυχώς αυτή είναι η κείμενη νομοθεσία που μακάρι να αλλάξει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *