ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Βρέθηκε λύση  για τη διευθέτηση των δρομολογίων της γραμμής Καβάλας – Πρίνου

Ο πλοιοκτήτης της «Όσιος Δαυίδ» έχει κληθεί στο υπουργείο Ναυτιλίας για τη διευθέτηση των δρομολογίων της γραμμής Καβάλας – Πρίνου. Η συνάντηση επρόκειτο να γίνει χθες τελικά, σύμφωνα με το βουλευτή κ. Γιώργο Παπαφιλίππου, καθώς ο πλοιοκτήτης δεν μετέβη τη Δευτέρα στο υπουργείο όπως ήταν προγραμματισμένο.

Στις δηλώσεις του ο κ. Παπαφιλίππου σημείωσε πως «καταρχήν πιστεύω ότι είναι προσωρινό το πρόβλημα και ότι πάρα πολύ σύντομα θα λυθεί. Έχει κληθεί ο πλοιοκτήτης στο υπουργείο Ναυτιλίας από την προηγούμενη Παρασκευή, δεν πήγε την Παρασκευή, μετατέθηκε για τη Δευτέρα το ραντεβού, ούτε τότε ήταν συνεπής και έχει οριστεί για την Τρίτη (σ.σ. χθες). Πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι θα έχουμε απάντηση στο πρόβλημα. Το παρακολουθούμε από κοντά τα όσα λέγονται από τους συμπολίτες μας και διάφορους άλλους, είμαστε σε επαγρύπνηση εδώ και πολύ καιρό. Το πρόβλημα όμως δυστυχώς οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην πλοιοκτήτρια εταιρία. Η οποία είχε ζητήσει δρομολόγια στη γραμμή αυτή για το διάστημα από Γενάρη ως Μάρτη με ένα καινούριο πλοίο που είναι υπό κατασκευή. Είχε δηλώσει ότι θα είναι έτοιμο στις 2 Ιανουαρίου, δεν ήταν συνεπής, δεν είναι έτοιμο το πλοίο και ζητάει τώρα να κάνει τα δρομολόγια αυτά με το πλοίο που έχει ήδη και έχει υποβάλει αίτημα για μετατροπή των δρομολογίων και συγκεκριμένα του πρωινού δρομολογίου, θέλει από τις 7.15 που γίνεται να το πάει στις 10.15. Βέβαια δεν το αποδεχόμαστε ούτε εμείς ούτε το υπουργείο ούτε το Λιμεναρχείο ούτε η Τοπική Κοινωνία. Το ζητάει γιατί έχει δρομολόγια στη γραμμή Κεραμωτής – Λιμένα, ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται στα δρομολόγια εκείνα. Αυτό είναι το πρόβλημα, λίγο υπομονή χρειάζεται, πιστεύω ότι σύντομα θα λυθεί με επωφελή τρόπο για τους συμπατριώτες μου, για την κοινωνία της Καβάλας και της Θάσου».

ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συμπληρωματικά ο κ. Παπαφιλίππου ανέφερε πως γίνεται προσπάθεια να επιστρέψει η αρμοδιότητα του ορισμού των δρομολογίων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. «Αυτό είναι ένα ζήτημα που το παλεύουμε εδώ και πάρα πολύ καιρό. πιστεύω ότι υπάρχουν καλές προοπτικές να υλοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, να δημιουργηθεί δηλαδή σε επίπεδο Περιφέρειας ένα όργανο που θα έχει τις αρμοδιότητες του ΣΑΣ. Είναι ανοιχτό το ζήτημα, το παλεύουμε, το διεκδικούμε, το έχουμε κάνει γνωστό εδώ και πολύ καιρό στο υπουργείο Ναυτιλίας, αρχίζουν και το σκέφτονται με θετικό μάτι και ελπίζω σε σύντομο διάστημα να υλοποιηθεί» σημείωσε σχετικά.

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Τελικά υπήρξε συμφωνία στο υπουργείο Ναυτιλίας μεταξύ του πλοιοκτήτη κ. Φιλιάγκου για τα δρομολόγια Καβάλας – Πρίνου. Συμφωνήθηκε το πρώτο δρομολόγιο να ξεκινά από Πρίνο στις 10 το πρωί και από Καβάλα στις 12 μμ. Επίσης το δεύτερο από Πρίνο στις 12.15 και από Καβάλα στις 2 μμ. Αυτά από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή. Για το Σαββατοκύριακο στις 10.15 πμ θα ξεκινά το πρώτο από Πρίνο και στις 11.40 πμ από Καβάλα. Τέλος το δεύτερο 1.05 μμ από Πρίνο και 2.30 μμ από Καβάλα. Η εφαρμογή των δρομολογίων κατά 99% θα ξεκινήσει από αύριο  Πέμπτη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *