Βοηθώντας τον μικρό Ραφαήλ  (και όχι μόνο!)

Η Δημοτική Παράταξη «Καβάλα Ανοιχτή Πόλη» του Κωστή Σιμιτσή δηλώνει:

« Το καλοκαίρι του 2010 ο Δήμος Καβάλας κέρδισε την πρώτη δίκη εναντίον του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας. Καταφέραμε το ποσό της αποζημίωσης για την  απαλλοτρίωση του λιμένα «Φίλιππος Β´» να οριστεί σε 1.500.000 ευρώ. Τελικώς, αυτό το μεγάλο χρηματικό ποσό ύστερα από δικαστικούς αγώνες πολλών ετών σε όλα τα επίπεδα της Δικαιοσύνης εισπράχθηκε το 2015.

Κάποιοι χάρηκαν, κάποιοι λυπήθηκαν με την επιτυχία μας, ελάχιστοι όμως αναρωτήθηκαν πού θα αξιοποιηθούν αυτά τα λεφτά.

Ως παράταξη έχουμε προτάσεις και τις ανακοινώσαμε πολλές φορές στο παρελθόν.

Έχουμε τονίσει επανειλημμένα ότι επιβάλλεται αυτό το ποσό, το οποίο ανήκει στους Καβαλιώτες, να επιστρέψει ανταποδοτικά στην πόλη και τους κατοίκους της. Ένα μέρος μπορεί να κατευθυνθεί σε αναπλάσεις και δραστηριότητες που τονώνουν τον τουρισμό και την επιχειρηματικότητα δίνοντας δουλειά στους νέους μας. Ένα άλλο μέρος μπορεί να δώσει ανακούφιση σε κοινωνικά προβλήματα.

Προτείναμε την ίδρυση ενός Κοινωφελούς Ταμείου με Πρόεδρο τον εκάστοτε Μητροπολίτη με σκοπό την οικονομική ενίσχυση συμπολιτών μας που δεν μπορούν να βρουν από αλλού βοήθεια. Ή που η βοήθεια που τους δίνεται δεν είναι επαρκής. Η περίπτωση του μικρού Ραφαήλ είναι χαρακτηριστική: το ασφαλιστικό Ταμείο μπορεί να χρηματοδοτεί τα νοσήλια και τα έξοδα θεραπείας, καθώς και τα έξοδα ενός συνοδού, όμως πάντοτε χρειάζεται κι ένας δεύτερος συγγενής να συντροφεύσει, να ξεκουράσει τον κανονικό σύνοδο, να δώσει κουράγιο στον ασθενή. Όλοι γνωρίζουμε ότι πάντοτε προκύπτουν απρόβλεπτα έξοδα, ακόμη και συνήθεις δαπάνες της καθημερινότητας που δεν είναι δυνατό να καλυφθούν με τον επίσημο τρόπο. Αν η νοσηλεία διαρκέσει καιρό, τότε τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται και μεγεθύνονται.

Η σημερινή διοίκηση του Δήμου έβαλε τα λεφτά στην Τράπεζα και δεν προβληματίζεται για την αξιοποίησή τους. Δρέπει τους καρπούς των δέντρων που άλλοι φύτεψαν και πότισαν και μπόλιασαν πριν από αυτή. Αυτή δεν φυτεύει τίποτε. Στο μεταξύ, εδώ και τέσσερα χρόνια, έχουν καεί σπίτια και οικοσκευές, έχουν δημοσιευθεί διάφορες εκκλήσεις για οικονομική βοήθεια συμπολιτών μας που πάνε στο εξωτερικό για θεραπεία, έχουν τραυματιστεί νεαροί αθλητές με ανεπαρκή ή μηδενική ασφάλιση. Δεν θα έπρεπε ο Δήμος να βοηθήσει οικονομικά; Και δεν θα έπρεπε να ξεκινήσει μια προσπάθεια που είναι σίγουρο πως θα επιβραβεύσουν με την οικονομική τους συνεισφορά δεκάδες συμπολίτες; Αν δεν πρωτοπορήσει ο Δήμος Καβάλας, ποιος άλλος θα το κάνει;

Καλές οι εκκλήσεις προς τρίτους αλλά ο Δήμος πρέπει να μπαίνει μπροστά και να δίνει το παράδειγμα!».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.