Βοήθημα από το Δήμο Καβάλας για την επανασύνδεση με το ηλεκτρικό ρεύμα

Με απόφαση του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, συστήνεται επιτροπή για την παροχή εφάπαξ ειδικού βοηθήματος στήριξης καταναλωτών με χαμηλά εισοδήματα, προς επανασύνδεση του δικτύου παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Η εν λόγω επιτροπή θα αποτελείται από έναν εκπρόσωπο του Δήμου Καβάλας, έναν εκπρόσωπο του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. Α.Ε) και έναν εκπρόσωπο Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας, για την εξέταση των υποβληθεισών αιτήσεων και την αξιολόγηση της πραγματικής οικονομικής και περιουσιακής κατάστασης των αιτούντων, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία χορήγησης ειδικού βοηθήματος και παροχής της εντολής για την επανασύνδεση των ευπαθών καταναλωτών.

Σύμφωνα με τον κ. Παππά η επιτροπή αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «ο δήμαρχος με την απόφασή του καθόρισε την τριμελή επιτροπή στην οποία συμμετέχω, ένας υπάλληλος της ΔΕΗ κι ένας της ΔΕΔΔΗΕ. Είναι μια επιτροπή που θα εξετάζει αιτήσεις συμπολιτών μας των οποίων έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση μέχρι και 30 Απριλίου 2020. Μιλάμε πάντα για κύρια κατοικία, για αντικειμενική αξία ακινήτων από 120 χιλιάδες μέχρι 180 χιλιάδες ευρώ και για εισοδήματα μέχρι 18 χιλιάδες ευρώ, ανάλογα με τον αριθμό των μελών της οικογένειας. Το περίεργο, δυστυχώς, της υπόθεσης, είναι ότι όσοι έχουν διαφυλάξει τη σύνδεση στο ηλεκτρικό ρεύμα και δεν έχει γίνει διακοπή, δεν μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση. Γι’ αυτούς που έγινε διακοπή ρεύματος μέχρι 30 Απριλίου, όχι μόνο θα επανασυνδέονται με απόφαση της επιτροπής αλλά θα τους χορηγείται και εφάπαξ βοήθημα για την εξόφληση των οφειλών τους προς τη ΔΕΗ ή προς τον κάθε πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος. Για οφειλή μέχρι 6000 ευρώ είναι το 100% της οφειλής, από 6 έως 9 χιλιάδες ευρώ είναι το 70% και πάει κλιμακωτά. Άρα όσοι συμπολίτες μας έχουν τέτοιο πρόβλημα κι έχει γίνει διακοπή ρεύματος μέχρι 40 Απριλίου, από 7 Σεπτεμβρίου θα μπορούν να έρχονται στη Νομαρχία στον 3ο όροφο στην Πρόνοια, στο γραφείο 374, θα απευθύνονται στην κα Γεωργία Δόλη και θα καταθέτουν τα δικαιολογητικά τους».

ΠΑΡΑΛΟΓΟ

Πρόσθεσε ότι «από την άλλη πλευρά εμείς θεωρούμε περίεργο και παράλογο να μην μπορεί να επεκταθεί αυτή η ρύθμιση και σε αυτούς που κάθε τρόπο δούλεψαν, πάσχισαν, δανείστηκαν για να διασώσουν τη σύνδεση με το ηλεκτρικό ρεύμα. Θα κάνουμε μια αναφορά στην ΚΕΔΕ στα συνδικαλιστικά μας όργανα και θα ζητήσουμε, επειδή υπάρχουν πιστώσεις από το κράτος, να επεκταθεί η ρύθμιση και σε άλλους συμπολίτες μας. Η σύνδεση με το ηλεκτρικό ρεύμα είναι μία από τις πρώτες ιεραρχημένες προτεραιότητες. Συμπολίτες που έχουν προβλήματα προσπαθούν να διαφυλάξουν τη σύνδεση. Κάποιος μπορεί να έχει δανειστεί, να έχει δουλέψει, να έχει πάρει οικονομικό βοήθημα από το δήμο για να μην του κόψουν το ρεύμα και τώρα να τιμωρείται γ’ αυτόν το λόγο και να μην μπορεί να μπει στη ρύθμιση.

Αυτό είναι όμως το νομοθετικό πλαίσιο. Από Δευτέρα αυτοί που έχουν κομμένο ρεύμα μέχρι και 30 Απριλίου μπορούν να έρθουν για να δώσουμε λύση στο πρόβλημά τους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.