ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Βλάβη για δεύτερη φορά στο δίκτυο ύδρευσης του Δήμου Νέστου λόγω του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ

Βλάβη για δεύτερη φορά προκλήθηκε στο δίκτυο ύδρευσης Δήμου Νέστου λόγω της διέλευσης του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Νέστου, Γιώργου Παναγιωτίδη.

Πιο συγκεκριμένα είπε ότι «δυστυχώς, πάλι από απροσεξία των χειριστών του ΤΑΡ ή της ΠΚ Εταιρείας, μας έκαναν πάλι μια ζημιά. Το θέμα είναι ότι λέμε «αμάν, πότε θα τελειώσουν να φύγουν από το δικό μας Δήμο», γιατί είναι τελείως απρόσεκτοι οι χειριστές. Με μεγάλα μηχανήματα προσπαθούν να βρουν έναν αγωγό, ενώ φαίνεται στα 3 μέτρα, περνάει πάνω από τη γέφυρα, ενώ έχουν την όδευση στο χάρτη που τους δώσαμε, δυστυχώς πάλι μας ταλαιπώρησαν και μέρες που ερχόντουσαν ήταν Σαββατοκύριακο. Ευτυχώς, όμως, με λίγη συνεννόηση με κάποιους ανώτερους υπευθύνους, μπορέσαμε και τελειώσαμε το έργο και με καθοδήγηση, φυσικά, των υπαλλήλων της ΔΕΥΑ Νέστου. Διότι τα παιδιά γνωρίζουν, έχουν γνώση στο αντικείμενο, διότι έχουμε συχνά τέτοια προβλήματα σε άλλα οδικά δίκτυα. Είναι λίγο τραγικό όταν γνωρίζουν ότι από εδώ περνάει ο αγωγός, να μας κάνουν μια ζημιά και να μην έχουμε νερό σε δύο χωριά, σε 2 χιλιάδες κατοίκους, για τουλάχιστον 9-10 ώρες. Το πρόβλημα ήταν στο Χρυσοχώρι και στο Ερατεινό».

ΜΙΑ ΒΛΑΒΗ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ

Επίσης διευκρίνισε, για τέτοιες περιπτώσεις διακοπής, ότι «αυτό που θέλω να γνωρίζει ο κόσμος είναι ότι, όταν έχουμε μία διακοπή νερού και μόλις συνδέουμε το νερό, αφού αποκατασταθεί η βλάβη, δεν σημαίνει ότι έχουμε νερό στον οικισμό. Γιατί κάποιοι λένε «ναι, το δώσατε στις 4 η ώρα». Δεν το δώσαμε στις 4. Εκείνη την ώρα ξεκινήσαμε να το δίνουμε, σταδιακά κάποια σπίτια πήραν νερό στις 10 το βράδυ. Και επειδή έγινε πολύ προσεκτικά η επανασύνδεση, δηλαδή το άνοιγμα του δικτύου ανεβάζει πολλά bar επειδή όλοι έχουν κλειστές τις βρύσες για τους λόγους ότι δεν τρέχει το νερό –δεν έχουμε νερό. Όλα είναι κλεισμένα, με αποτέλεσμα να ανεβάζουμε φορές πιέσεις. Πρέπει να δώσουμε σιγά- σιγά το νερό για να μην σπάσουν δίκτυα. Αλλά και πάλι είχαμε σπασίματα μέσα στο Χρυσοχώρι και έπρεπε το Σάββατο να ξανακλείσουμε το νερό για να φτιάξουμε ξανά τις βλάβες, γιατί απότομα το δίκτυο ανεβάζει πολλά bar, διότι δεν υπάρχει κατανάλωση. Ο κόσμος δεν το γνωρίζει την ώρα που το δώσαμε εμείς το νερό. Θέλω ο κόσμος να γνωρίζει ότι μία βλάβη έχει κι άλλες συνέπειες και η αποκατάστασή της και στα τελευταία σπίτια τα διώροφα αργεί άλλες 5-7 ώρες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *