Κύριο άρθροΠολιτική

 «Βγαίνουμε από τα μνημόνια και την επιτροπεία» δήλωσε ο Γραμματέα   Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ στην Καβάλα

Μάκης Παπαδόπουλος
Χαράλαμπος Χρυσανίδης
Αλέξης Πολίτης Βίλλυ Κονδυλίδου
Κίμων Παπαδόπουλος Χρήστος Γάκης
Θόδωρος Μαρκόπουλος
Έφη Βαλίλα

Ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας διοργάνωσε χθες   ομιλία του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Πάνου Ρήγα που πραγματοποιήθηκε  στις 8 το βράδυ  στην αίθουσα Φίλιππος στο ξενοδοχείο Γαλαξίας.

Θέμα  της ομιλίας ήταν   “Για την Ελλάδα της νέας εποχής. Δίκαιη Ανάπτυξη- Ισότητα-Κοινωνική Δικαιοσύνη”.

Ο Πάνος Ρήγας βρέθηκε  το πρωί  στην Καβάλα   όπου αρχικά παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας στη 1μμ. παρουσία των βουλευτών κ.κ. Εμμανουηλίδη, Μορφίδη και Παπαφιλίππου. Κατά την διάρκεια της αρχικά επεσήμανε ότι η χώρα βρίσκεται στο τέλος της μνημονιακής περιόδου και της επιτροπείας και ως εκ τούτου ολοκληρώνεται αυτή η δύσκολη περίοδος για τον ελληνικό λαό με μία σειρά μέτρων που με πολύ μεγάλη δυσκολία έλαβε η κυβέρνηση. «Η χώρα θα βγει από τα μνημόνια και με τις δικές τις δυνάμεις θα πορευτεί χωρίς να χρειάζεται να δανειστεί από τους δανειστές της αλλά θα βγει στις διεθνείς αγορές»  σημείωσε χαρακτηριστικά αναφέροντας ότι άμεσα θα παρουσιαστεί το σχέδιο της κυβέρνησης για την επόμενη περίοδο και την πορεία της οικονομίας. Ο κ. Ρήγας δήλωσε πως η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης από την στιγμή που δεν κατάφεραν να οδηγήσουν την χώρα σε εκλογές διαμόρφωσαν μία στρατηγική απομείωσης της προσπάθειας που κάνει η κυβέρνηση και αυτό είναι ενάντια στην κοινωνία.  Μάλιστα σχολίασε πως «αυτοί που στήριξαν φαινόμενα Novartis και Siemens και στήριξαν τη διαπλοκή λειτουργούν ενάντια στα συμφέροντα της κοινωνίας.

Ο κ. Ρήγας αναφέρθηκε στα αναπτυξιακά συνέδρια που έκανε η κυβέρνηση προχωρώντας ζητήματα σε όλη την χώρα και  σε συνεργασία με τους Δήμους και τις Περιφέρειες σχεδίασαν τις προτεραιότητες της χώρας.

ΕΝΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΑ

Αναφορικά με την ένταση που υπάρχει με την Τουρκία δήλωσε ότι δεν ευθύνεται στην στάση της χώρα μας που πάντοτε στηρίζεται στην λογική της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών πιστεύοντας  μετά την επίλυση των δικαστικών θεμάτων στην Τουρκία για τους δυο αξιωματικούς αυτοί σύντομα θα έρθουν πίσω στην χώρα.  Όταν, σύμφωνα με τον ίδιο,  η στάση της Νέας Δημοκρατίας με βάση τις δηλώσεις των κ.κ. Μητσοτάκη και Σπυράκη είναι διφορούμενες αφού ο πρώτος κάνει λόγο για μη αύξηση της έντασης με την Τουρκία και η κ. Σπυράκη ότι η κυβέρνηση δεν διαχειρίζεται σωστά το θέμα με την Τουρκία.

Σε ότι αφορά το θέμα της ονομασίας της FYROM, επεσήμανε ότι το θέμα ταλαιπωρεί την χώρα επί 25 χρόνια εις βάρος και των συμφερόντων της και σήμερα η κυβέρνηση θέλει να προχωρήσει στην λύση της ονομασίας στην βάση μίας εθνικής γραμμής έξω από εθνικισμούς.

ΠΕΡΙ ΒΦΛ

Στο ερώτημα αν τηρείται η δέσμευση της νομιμότητας της λειτουργίας στην Βιομηχανία Φωσφορικών λιπασμάτων απάντησε ότι η κυβέρνηση έλυσε το θέμα της επαναπρόσληψης των απολυμένων  και παρακολουθεί διαρκώς τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η Βιομηχανία ώστε να μην υπάρξει κάτι μη σύννομο.

Τέλος για τους πλειστηριασμούς ξεκαθάρισε ότι θα είναι ο πρώτος που θα μπει μπροστά σε περίπτωση πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας.

Σε παρέμβαση του κατά την διάρκεια της συνέντευξης του βουλευτή κ. Μοσρφίδη για τον αγωγό ΤΑΡ σχολίασε πως είναι στο, πλευρό της τοπικής κοινωνίας  και στηρίζουν την προσπάθεια των συλλογικών φορέων ενώ για τα διόδια δήλωσε πως  η Τοπική Οργάνωση συμμετείχε στην κινητοποίηση για τα διόδια.

** Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα ο κ. Ρήγας  θα συναντηθεί με φορείς της πόλης και θα αναχωρήσει το βράδυ για Αθήνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *