ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Α. Καρασαββόγλου: «Δεν αρνήθηκα να χορηγήσω στο Σωματείο τα προγράμματα εργασίας για την απεργία τους»

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Αναστάσιος Καρασαββόγλου δηλώνει τα εξής ως απάντηση στο Σωματείο των Εργαζομένων:

«Για την αποκατάσταση της αλήθειας, απέναντι στις καταγγελίες του Σωματείου Εργαζομένων του ΓΝΚ, οφείλω να γνωστοποιήσω τα εξής. Δεν είναι αλήθεια ότι αρνήθηκα να χορηγήσω στο Σωματείο τα προγράμματα εργασίας προκειμένου αυτό να διαμορφώσει το πρόγραμμα του προσωπικού ασφαλείας για τις ημέρες της απεργίας. Αντίθετα διαβεβαίωσα εγγράφως τους εκπροσώπους του Σωματείου ότι τα προγράμματα αυτά είναι οποιαδήποτε ώρα και στιγμή στη διάθεσή τους στα επιμέρους Τμήματα και Κλινικές και ότι μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν χωρίς περιορισμό, με ευθύνη των Προϊσταμένων των νοσηλευτικών τμημάτων. Επομένως θα μπορούσαν απλά να περάσουν από τα Τμήματα, να μοιράσουν υλικό για την απεργία, να ενημερώσουν τους εργαζόμενους, να πληροφορηθούν για όλους όσους επιθυμούν να απεργήσουν και με τους υπόλοιπους μη απεργούντες να καταρτίσουν το σχετικό πρόγραμμα ασφαλούς λειτουργίας του ΓΝΚ. Κατά συνέπεια η προσφυγή στην Εισαγγελία ήταν απολύτως εκ του περισσού.

Αναφορικά με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο του ΓΝΚ στο οποίο έγινε αναφορά σε ραδιοφωνικά μέσα: Ο Διοικητής του ΓΝΚ δεν έχει υπηρεσιακό αυτοκίνητο κατ’ αποκλειστικότητα, είναι, ωστόσο, διαθέσιμο ένα αυτοκίνητο που αξιοποιούνταν  παλαιότερα στο πλαίσιο του προγράμματος ‘Βοήθεια στο Σπίτι’. Αυτό χρησιμοποιώ  για υπηρεσιακούς σκοπούς και μόνον. Έτσι, στους 4 μήνες άσκησης των καθηκόντων μου, το χρησιμοποίησα 2 φορές, μια φορά για να παραβρεθώ σε σύσκεψη όλων των Διοικητών της Περιφέρειας ΑΜΘ στην Κομοτηνή μετά από πρόσκληση του Διοικητή της 4ης ΥΠΕ και τη δεύτερη φορά, προκειμένου να μετακινηθώ στην πόλη της Ξάνθης για να λάβω μέρος σε νοσηλευτικό συνέδριο στο οποίο προσεκλήθην και υπήρξα εισηγητής. Θα συνεχίσω λοιπόν να χρησιμοποιώ το υπηρεσιακό αυτοκίνητο για υπηρεσιακούς λόγους και με απόλυτη φειδώ.

Όσο δε για τα περί ‘αναλγησίας’,  ‘αυταρχισμού’, ‘εμπάθειας’, ‘αλαζονείας της εξουσίας’, ‘ηθικού ξεπεσμού’ και άλλων τέτοιων χαρακτηρισμών, μόνον το εξής: η νοσοκομειακή κοινότητα, οι ασθενείς του ΓΝΚ και οι πολίτες βλέπουν, ακούν και αξιολογούν. Εξάλλου, ο χρόνος είναι ο καλύτερος κριτής και τελικά όλοι μας αξιολογούμαστε για όλα, μα όλοι μας χωρίς καμία εξαίρεση.

Και κάτι τελευταίο: Παρόμοιες καταστάσεις διαστρέβλωσης της αλήθειας και πρόκλησης τεχνητών συνθηκών έντασης θα ζήσουμε συχνά-πυκνά στο ΓΝΚ. Φαίνεται ότι κάποιοι αντλούν υπαρξιακό οξυγόνο απ’ αυτές και επιθυμούν να αναζητούν ρόλο και να μετρούν το μπόι τους μ’ αυτές. Εμείς δεν θα συμπράξουμε στο παιχνίδι τους αυτό, θα παραμείνουμε προσηλωμένοι στους στόχους μας και όπως προαναφέραμε, στο τέλος θα κριθούμε όλοι».

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΡΑΣΑΒΒΟΓΛΟΥ

Χθες ο κ. Καρασαββόγλου έκανε δηλώσεις επεξηγηματικές για το όλο θέμα, σημειώνοντας πως «η άποψή μου είναι ότι δεν είναι αληθές πως εμείς δεν διαθέσαμε στο Σωματείο Εργαζομένων τα στοιχεία που μας ζήτησαν, τις λίστες προσωπικού δηλαδή προκειμένου αυτό να ορίσει και το προσωπικό ασφαλείας στο Νοσοκομείο. Δεν είναι έτσι διότι είχαν τη δυνατότητα να αποκτήσουν, να φωτοτυπήσουν όλες αυτές τις λίστες με τα στοιχεία απευθυνόμενοι απλά στα τμήματα, τις κλινικές και συνεργαζόμενοι με τις προϊστάμενες των νοσηλευτικών υπηρεσιών. Άρα λοιπόν αντί να τα ζητήσουν από το διοικητή, θα μπορούσαν να τα ζητήσουν από τα τμήματα και να κάνουν τη δουλειά τους μια χαρά, να δουν ποιοι απεργούν ποιοι δεν απεργούν, να ορίσουν το προσωπικό ασφαλείας κλπ. Την άλλη φορά όταν έγινε πάλι απεργία είχε απευθυνθεί σε μένα το Σωματείο και τους έδωσα μια φωτοτυπία της λίστας των εργαζομένων. Τότε βρήκαν άλλο στραβό εκεί πέρα και μού έλεγαν ότι παραποιήσαμε από τις φωτοτυπίες τις λίστες των εργαζομένων. Τώρα τους λέμε πάρτε τις γνήσιες λίστες εσείς οι ίδιοι και κάντε ότι θέλετε, όπως θέλετε, βγάλτε και το προσωπικό ασφαλείας και αυτό τους φταίει. Την άλλη φορά όταν θα μας ζητήσουν πάλι τη λίστα και εμείς κάνουμε το ίδιο πάλι θα βρουν κάτι να πουν. Δεν υπάρχει περίπτωση, αυτή είναι η άποψή μου».

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ;

Κληθείς να εκτιμήσει ο κ. Καρασαββόγλου αν είναι πολιτική αυτή η αντιπαράθεση, σημείωσε πως «για να είναι πολιτική η αντιπαράθεση πρέπει να έχει ένα πολιτικό επίδικο. Ποιο είναι το πολιτικό επίδικο λοιπόν, νομίζω ότι σε αυτό δεν υπάρχει καμία διαφωνία και το Σωματείο και εμείς εδώ θέλουμε να βελτιωθεί η κατάσταση στο Νοσοκομείο, να ισχυροποιηθεί ακόμα περισσότερο το Νοσοκομείο, να έρθουν γιατροί, να έρθουν επιπλέον πόροι, να προσφέρονται μια χαρά οι υπηρεσίες από το Νοσοκομείο Καβάλας. Δεν νομίζω πως σε αυτό διαφωνούμε. Επειδή λοιπόν σε αυτά δεν διαφωνούμε, είναι η άποψή μου και επειδή εμείς κάνουμε ότι μπορούμε προς την κατεύθυνση αυτή για να γίνουν όλα αυτά τα πράγματα, έχουμε από την άλλη ένα Σωματείο που ψάχνει να βρει σημεία για να αντιπαρατεθεί μαζί μας κλπ. Δεν είναι αυτό και το καλύτερο πράγμα του κόσμου εκτιμώ».

ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΟΧΗΜΑ

Σχετικά με τις αναφορές για ένα υπηρεσιακό όχημα, ο κ. Καρασαββόγλου σημείωσε πως «με αυτό το όχημα τώρα, είναι μια τζάγκουαρ η οποία είναι 4.000 κυβικών και αυτοματοποιημένες διαδικασίες οδήγησης έχει, ένα σούπερ αυτοκίνητο για το διοικητή του Νοσοκομείου και το οδηγεί ο διοικητής του Νοσοκομείου κάθε μέρα και πηγαίνει με αυτό και για τσίπουρα κλπ. Δηλαδή ας σοβαρευτούμε. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι στους 4,5 μήνες που είμαι εδώ διοικητής το χρησιμοποίησα δυο φορές. Μια φορά για να πάω στην Ξάνθη σε ένα συνέδριο γιατί εκεί ήμουν προσκεκλημένος ομιλητής και μια φορά στην Κομοτηνή όταν πήγαμε σε μια σύσκεψη που μας κάλεσε ο διοικητής της Δ’  ΥΠΕ. Και μάλιστα σε αυτές τις δύο φορές που μετακινήθηκα πήρα μαζί μου και τους διοικητές της Δράμας και της Ξάνθης στην Κομοτηνή ας πούμε, για να μην επιβαρυνθούν τα εκεί νοσοκομεία με δικά τους κόστη για το πήγαινε έλα. Ναι πήραμε το υπηρεσιακό αυτοκίνητο για αυτούς τους υπηρεσιακούς λόγους και μόνο για τέτοιους θα το χρησιμοποιούμε ως το τέλος. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάνουμε κάτι διαφορετικό αν λειτουργούμε σε αυτό το πλαίσιο. Δεν κάνουμε του κεφαλιού μας και δεν το χρησιμοποιούμε για ιδιωτικούς σκοπούς αλλά για υπηρεσιακούς λόγους, αυτό προβλέπεται από το θεσμικό πλαίσιο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *