Αύξηση της θερμοκρασίας και ελαττωματικός εξοπλισμός, οι αιτίες της δυσοσμίας του Βιολογικού Καθαρισμού στην Άσπρη Άμμο

Στην αύξηση της θερμοκρασίας σε πρώτη φάση απέδωσε τη δυσοσμία του Βιολογικού Καθαρισμού στην Άσπρη Άμμο, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Χαράλαμπος Κουφατζής.

Πιο συγκεκριμένα δήλωσε ότι «το θέμα των βιολογικών, της δημόσιας υγείας, είναι από τα πιο σοβαρά, το αναγνωρίζουμε όλοι. Όσον αφορά το θέμα που δημιουργήθηκε κυρίως με τη μυρωδιά –αυτό είναι το πιο σοβαρό αυτή τη στιγμή- οφείλεται σε δύο λόγους. Το ένα είναι η αύξηση της θερμοκρασίας και το δεύτερο είναι, φυσικά, ο ελαττωματικός εξοπλισμός. Εμείς ήδη από το Μάρτιο –μάλιστα, ήταν η πρώτη μου απόφαση μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου- προχωρήσαμε τη διαδικασία για να την αντικατάσταση όλου του απαραίτητου εξοπλισμού για να λειτουργεί σωστά ο βιολογικός καθαρισμός, γιατί αυτήν τη στιγμή έχει μειωμένη λειτουργία. Προχωρήσαμε τις διαδικασίες, με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης, γιατί θεωρήσαμε το θέμα κατεπείγον και περιμένουμε την τελική έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση ώστε να ξεκινήσει ο εργολάβος και να ολοκληρώσει τη διαδικασία, ελπίζουμε μέσα στο καλοκαίρι.

Το δεύτερο κομμάτι που κάναμε μόλις διαπιστώσαμε ότι υπάρχει η ενοχλητική οσμή για τους κατοίκους της περιοχής, κατευθείαν απευθυνθήκαμε σε εταιρία η οποία κάνει απόσμηση, δηλαδή αφαιρεί τις ενοχλητικές οσμές και προβήκαμε σε καθαρισμό ολόκληρου του χώρου. Τόσο των ενδιάμεσων φρεατίων, όσο των δεξαμενών από τα φερτά υλικά κα του όλου χώρου. Δηλαδή αυτήν τη στιγμή στο Βιολογικό βρίσκονται 4-5 συνεργεία της ΔΕΥΑΚ και εργάζονται ασταμάτητα.

Χθες (σ.σ. προχθές) είχε βελτιωθεί η κατάσταση, σήμερα (σ.σ. χθες) είχε πάλι κάποιες οσμές. Ας ελπίσουμε μέσα στις επόμενες μέρες να λυθεί ολοκληρωτικά το πρόβλημα. Αλλά ολοκληρωτικά- ολοκληρωτικά θα διορθωθεί το πρόβλημα και θα σταματήσουν τελείως οι οσμές όταν έρθει ο καινούργιος εξοπλισμός. Έχει βγει ο ανάδοχος και περιμένουμε την έγκριση ώστε να προχωρήσει κανονικά στην υλοποίηση. Τα κονδύλια υπάρχουν, ο ανάδοχος υπάρχει, περιμένουμε την έγκριση για την υλοποίηση. Αν έρθει από την Αποκεντρωμένη θα πρέπει να ακολουθήσουμε διαγωνιστική διαδικασία, οπότε θα πάει όλη η προμήθεια λίγο πίσω».

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΦΡΕΑΤΙΩΝ

Πρόσθεσε επίσης ότι «θα προχωρήσουμε σε προληπτικές ενέργειες απόσμησης τόσο στο βιολογικό του Παληού, όσο και στου Δάτου ώστε να μην έχουμε αντίστοιχα προβλήματα, όπως επίσης προληπτικά σε όλη την πόλη, το επόμενο διάστημα -θα βγει ανακοίνωση για ποιους δρόμους- θα γίνει καθαρισμός αγωγών και φρεατίων ώστε στο κέντρο της πόλης να αποφύγουμε ενοχλητικές οσμές που προκύπτουν την περίοδο του καλοκαιριού λόγω αυξημένων θερμοκρασιών».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.