ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Αυξημένος κατά 10% ο τζίρος την πρώτη βδομάδα των χειμερινών εκπτώσεων στα εμπορικά καταστήματα της Καβάλας

Ικανοποιητική είναι η εμπορική κίνηση στην αγορά της Καβάλας λόγω των χειμερινών εκπτώσεων, με τον τζίρο να σημειώνει άνοδο της τάξεως του 10%. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλη Λεμονίδη η εμπορική κίνηση κρίνεται ικανοποιητική και οι έμποροι ευελπιστούν να συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς, έτσι ώστε να καταφέρουν οι επαγγελματίες του κλάδου τους να ανταπεξέλθουν στις εκκρεμείς οικονομικές τους υποχρεώσεις. Αναλυτικά στις δηλώσεις του ο κ. Λεμονίδης σημείωσε πως «η πρώτη βδομάδα των εκπτώσεων ξεκίνησε ικανοποιητικά τηρουμένων των αναλογιών, καθώς είχαμε ένα Δεκέμβριο ο οποίος ήταν ο χειρότερος Δεκέμβρης της τελευταίας δεκαετίας. Οπότε είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι, αρκεί βέβαια αυτό να συνεχιστεί και την υπόλοιπη περίοδο των εκπτώσεων που είναι μέχρι τέλος Φεβρουαρίου. Εκεί θα μπορέσουμε να κάνουμε έναν απολογισμό τουλάχιστον για την περίοδο των εκπτώσεων. Βέβαια οι εκπτώσεις για οποιαδήποτε κατάστημα που πλέον είναι σε ποσοστό 30% – 40% δεν είναι η περίοδος κατά την οποία μπορεί να επιβιώσει πουλώντας μόνο με έκπτωση, αλλά σίγουρα είναι μια περίοδος κατά την οποία μπορεί να ρευστοποιήσει ώστε να αποπληρώσει κάποιες από τις υποχρεώσεις οι οποίες έχουν συσσωρευτεί τα τελευταία έξι με εφτά χρόνια. Αυτή είναι η όλη κατάσταση, ευελπιστούμε ότι ο κόσμος και οι Καβαλιώτες καταναλωτές θα βγουν στην αγορά. Τα μαγαζιά έχουν πολύ καλές εκπτώσεις, μεγάλα ποσοστά εκπτώσεων και σίγουρα και η ποιότητα σε αναλογία με τις τιμές είναι πάρα πολύ καλή».

ΑΥΞΗΣΗ 10%

Σχολιάζοντας σχετικά με την αύξηση του τζίρου την περίοδο των εκπτώσεων  επιβεβαίωσε πως είναι στο 10%. Συμπλήρωσε πως «είναι λογικό να υπάρχει αυτή η αύξηση του τζίρου διότι ο κόσμος όλες τις γιορτές και μέχρι τέλος του Δεκέμβρη δεν ψώνισε και ίσως και να περίμενε τις εκπτώσεις που φέτος ξεκίνησαν στις 8 Ιανουαρίου. Ίσως και να περίμεναν τις εκπτώσεις ούτως ώστε να αγοράσουν κάποια προϊόντα».

ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Αναφορικά με το θεσμό του Επιμελητηρίου και την αλλαγής της διοίκησης σχολίασε πως «εγώ συμμετείχα στο ψηφοδέλτιο της Επιχειρηματικής Πρωτοβουλίας με επικεφαλής τον Μάρκο Δέμπα, πήραμε το 53% των ψήφων  οπότε τουλάχιστον στα νούμερα είμαστε με έντεκα έδρες έναντι δέκα των δύο υπόλοιπων συνδυασμών. Από κει και μετά σε προσωπικό επίπεδο εγώ είμαι πάντοτε υπέρ της συνεργασίας και πάντοτε άνθρωπος που δεν είμαι των άκρων για αυτό ακολούθησα και προεκλογικά αυτήν την τακτική και τη λογική και νομίζω ότι ανταμείφθηκα σε προσωπικό επίπεδο από το 2001 τέταρτη φορά συνεχόμενη ίσως ο μοναδικός μαζί με τον επικεφαλής τον Μάρκο Δέμπα που είμαι εκλεγμένος τέσσερις φορές συνεχόμενα στο ίδιο τμήμα το εμπορικό και δεν αλλάζω τμήμα να πηγαίνω σε άλλα τμήματα όπως κάποιοι άλλοι. Από κει και μετά νομίζω ότι θα πρέπει και οι 21 να καθίσουμε κάτω και να δούμε τα πράγματα για το καλό του επιχειρηματία. Δυστυχώς δεν βλέπω από κάποιους να διαφαίνεται αυτό, λυπάμαι πραγματικά για τον τρόπο με τον οποίο θέλουν να περάσουν κάποια θέματα. Από κει και μετά εγώ σε προσωπικό επίπεδο ξαναλέω αλλά και ο συνδυασμός μας είναι πάντοτε υπέρμαχος της συνεργασίας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *