Αυξημένη η κίνηση στην αγορά τον Ιούλιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα αλλά πάντα πεσμένη σε σχέση με πέρυσι

Οδεύουμε προς το τέλος του Ιουλίου και ουσιαστικά η αγορά της Καβάλας είναι στην καρδιά των εκπτώσεων. Πλην, όμως, τα χαμόγελα στους επαγγελματίες είναι μετρημένα. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας κ. Βασίλης Λεμονίδης σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην εμπορική κίνηση από την αρχή του καλοκαιριού.

Συγκεκριμένα είπε ότι «ο Ιούνιος, για να πιάσουμε το καλοκαίρι από τον πρώτο μήνα, ήταν κάτω γύρω στο 30%. Ήταν ένας πολύ άσχημος μήνας όσον αφορά την κίνηση, τόσο από την εσωτερική κατανάλωση όσο και από τουρισμό. Ο Ιούλιος είναι γύρω στο 10% κάτω σε σχέση με πέρυσι. Σε σχέση, όμως, με τον φετινό Ιούνιο είμαστε λίγο καλύτερα. Αλλά και πάλι, ούτε η εσωτερική κατανάλωση αλλά ούτε και το τουριστικό κύμα το οποίο ήρθε και είναι περισσότερο από τον Ιούνιο, μπόρεσε να δώσει αυτό το κάτι παραπάνω που προσμέναμε για να κλείσουμε θετικά το μήνα. Ο Ιούλιος κλείνει σε μερικές μέρες, δυστυχώς δεν θα μας αφήσει αυτήν τη γλυκιά ανάμνηση αλλά θα είναι λίγο μία γλυκόπικρη γεύση. Από ‘κει και μετά περιμένουμε τον Αύγουστο, μήπως και μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε και μαζέψουμε κάποια χρήματα, να κάνουμε κάποιους τζίρους, που θα μας βοηθήσουν να αποπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας οι οποίες τρέχουν και συσσωρεύονται και είναι πάρα πολλές. Οι καιρικές συνθήκες είναι κάτι το οποίο παίζει σημαντικό ρόλο όσον αφορά τον τουρισμό και φέτος, τουλάχιστον, δεν μας έχει βοηθήσει μέχρι τώρα. Βέβαια, ας μην είμαστε αχάριστοι, είμαστε ευλογημένοι που έχουμε αυτόν τον όμορφο τόπο και θα πρέπει να τον προσέξουμε ως κόρη οφθαλμού. Μην ξεχνάμε ότι μία από τις τραγικότερες και μελανότερες στιγμές για την Ελλάδα, εδώ και μερικές μέρες διαδραματίζονται σκηνές οι οποίες είναι τραγικές και πάρα πολύ δύσκολες για τους συνανθρώπους μας, οπότε ας κάνουμε το σταυρό μας και να λέμε ότι και πάλι είμαστε γεροί και έχουμε την υγειά μας. Για άλλη μία φορά, πραγματικά ένα φαινόμενο καιρικό, όπως εμάς μπορεί να είχε συμβεί με τα χιόνια ή κάπου αλλού με τις πλημμύρες, έτσι εκεί με τη φωτιά διαδραματίστηκαν σκηνές αλλά και γεγονότα τα οποία δεν τα χωράει ο νους.

Το Επιμελητήριο ξεκίνησε πολύ άμεσα τη συλλογή προϊόντων ξηράς τροφής, αλλά και κάποια τα οποία χρειάζονται, γάζες, ιατροφαρμακευτικά κλπ, ούτως ώστε να βοηθήσουμε και εμείς στο μέτρο του δυνατού. Σίγουρα στις δύσκολες στιγμές θα πρέπει η αλληλεγγύη μεταξύ των συνανθρώπων να είναι στον υπέρτατο βαθμό».

Η ΖΩΗ… ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Όσον αφορά μετά τις εκπτώσεις, η οποίες διαρκούν μέχρι τις 31 Αυγούστου, είπε ότι «είναι πραγματικά ένα μεγάλο ερώτημα το οποίο ήδη από τώρα έχουμε ξεκινήσει και το συζητάμε, για το λόγο ότι μετά το Σεπτέμβριο πιστεύω ότι  η κατάσταση θα γίνει ακόμη χειρότερη και θα πρέπει να γίνουν κάποια πράγματα τα οποία λίγο να βοηθήσουν τους συναδέλφους. Πραγματικά υπάρχει μεγάλη δυσκολία και τελειώνοντας έστω κι αυτή η μικρή αλλά τουριστική περίοδος που έχουμε στην Καβάλα, νομίζω ότι τα καταστήματα θα έχουν πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα. Πιστεύω ότι τουλάχιστον με κάποιες κινήσεις που θα γίνουν, λίγο θα καλυτερέψει η κατάσταση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.