Κύριο άρθροΠαιδεία

Αυξημένες βάσεις εισαγωγής για τις σχολές υψηλής ζήτησης προβλέπει ο πρόεδρος του ΤΕΙ ΑΜΘ Θανάσης Μητρόπουλος

Αυξημένες βάσεις εισαγωγής για τις σχολές υψηλής ζήτησης προβλέπει ο πρόεδρος του ΤΕΙ ΑΜΘ κ. Θανάσης Μητρόπουλος με βάση τα στατιστικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν. Αντιθέτως προβλέπει μία συμπίεση των βάσεων στις σχολές μεσαίας και χαμηλής ζήτησης.

Συγκεκριμένα ο κ. Μητρόπουλος ανέφερε πως «όπως τουλάχιστον βλέπουμε από τα στατιστικά που έχει δώσει το υπουργείο, φαίνεται ότι υπάρχουν αρκετοί μαθητές οι οποίοι έχουν αριστεύσει κι έχουν γράψει από 18 ως 20, αλλά υπάρχει και μια μεγάλη μερίδα η οποία έχει γράψει κάτω από τη βάση. Άρα θεωρώ ότι έτσι όπως τουλάχιστον κινούνται τα πράγματα θα υπάρχουν αυξημένες βάσεις στις σχολές τις λεγόμενες υψηλής ζήτησης και την ίδια στιγμή θα υπάρχει ενδεχομένως μια συμπίεση των βάσεων στις μεσαίες και στις χαμηλόβαθμες σχολές. Επομένως για το ΤΕΙ εκτιμώ ότι θα είμαστε γύρω στις 8.000 με 11.000 μόρια, κάπου εκεί θα κυμανθούν οι βάσεις σε ότι μας αφορά. Αυτό δεν είναι ούτε θετικό ούτε αρνητικό. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι οι εξετάσεις είναι ένα νούμερο  Σκλάους  και επομένως κάπως έτσι θα πρέπει να τις βλέπουν οι μαθητές, δεν πρέπει να τις βλέπουν από την οπτική γωνία ότι αντιπροσωπεύει κάτι διαφορετικό. Παρά το γεγονός ότι αντιλαμβάνομαι ότι μέσα στην ελληνική κοινωνία υπάρχει αυτή η γενικότερη αντίληψη, θα έλεγα ότι δεν είναι σωστό αυτό».

ΝΕΟΕΙΣΑΧΘΕΝΤΕΣ

Ερωτηθείς ποιος υπολογίζεται ο αριθμός των νεοεισαχθέντων σπουδαστών στο ΤΕΙ ΑΜΘ, ο κ. Μητρόπουλος διευκρίνισε πως «θα είναι στο ίδιο επίπεδο με πέρσι, δεν νομίζω ότι θα έχουμε τροποποίηση πάνω σε αυτό το ζήτημα. Δηλαδή ούτως ή άλλως όλες οι θέσεις στο ΤΕΙ ΑΜΘ καλύπτονται, δεν υπάρχουν τέτοια προβλήματα. Θα ήθελα να τονίσω ότι επειδή γενικώς οι γονείς, οι μαθητές, όλοι δίνουν μια πολύ μεγάλη σημασία στις πανελλαδικές εξετάσεις, θα έλεγα ότι η φιλοσοφία όλη γενικότερα δεν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Δηλαδή δεν αντιπροσωπεύει κάτι ιδιαίτερα αξιόλογο όλη αυτή η διαδικασία. Αντιπροσωπεύει απλώς μια προσπάθεια να μπουν οι μαθητές εκεί που πρέπει να μπουν. Αυτή είναι η δική μου η άποψη. Για παράδειγμα φέτος στη βιολογία έγραψαν από 19 ως 20 1.200 μαθητές. Οι θέσεις όλες στην Ιατρική είναι 1.000, δηλαδή αυτοί οι 200 που δεν θα μπουν στην Ιατρική ή εν πάση περιπτώσει οι 1.700 που έγραψαν από 18 ως 19 και δεν θα μπουν στην Ιατρική αυτοί τι είναι; Δεν πρέπει να το βλέπει έτσι ο κόσμος και δυστυχώς το σύστημα το δουλεύει έτσι και σε αυτό έχουν ευθύνη και τα Ιδρύματα και το Υπουργείο Παιδείας. Με την εμπειρία που έχουμε αποκομίσει λέμε ότι η ζωή είναι αγώνας αντοχής, δεν είναι αγώνας ταχύτητας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *