Αυξήσεις θα γίνουν στην τιμή του ψωμιού και στην Καβάλα

 

 

 

Ανοδικές είναι οι τιμές στο ψωμί και στην Καβάλα λόγω της αύξηση της τιμής στο σιτάρι. Το μέλος του Σωματείου Αρτοποιών κ. Θωμάς Χατζούλης σημείωσε πως οι αυξήσεις θα κυμανθούν από 10-25%.

Αρχικά ανέφερε ότι «Υπάρχουν πολύ μεγάλες αυξήσεις στα αλεύρια λόγω της αύξησης της τιμής του σιταριού.  Δηλαδή, το σιτάρι που είναι το σκληρό ειδικά για τα κίτρινα ψωμιά, τα πιο χωριάτικα που λέμε, από τα 15 με 20 λεπτά που είχε κάποτε, τώρα έχει πάει στα 50 λεπτά το κιλό!!!

Πολύ μεγάλη διαφορά. Το σιτάρι όχι το αλεύρι. Επίσης έχουμε μεγάλες αυξήσεις στο ρεύμα και σε όλα γενικά..  Εμείς 13 χρόνια έχουμε να κάνουμε έστω και μια μικρή αύξηση στα είδη αρτοποιίας. Ο καθείς τώρα βλέπει την επιχείρησή του αλλά δεν νομίζω ότι μπορούμε να συγκρατήσουμε τις τιμές μας και σίγουρα θα έχουμε αυξήσεις.

Από ένα 10-25% θα δούμε αυξήσεις ανάλογα με το προϊόν βέβαια. Ευτυχώς το ψωμί στην Ελλάδα δεν είναι πολύ ακριβό. Αλλά μια αύξηση 20% είναι κάτι…. Το θέμα είναι ότι τα πάντα ανεβαίνουν. Και η ενέργεια που ανεβαίνει και οι πρώτες ύλες μας κάνουν να ανεβάζουμε τα πάντα. Κάποιοι ανέβασαν τις τιμές, κάποιοι θα ανεβάσουν, ο καθείς κρίνει και αποφασίζει. Στα ζαχαροπλαστεία το κόστος θα είναι λίγο πιο μικρό».

ΟΛΑ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ…

Και πρόσθεσε πως «Όλα έχουν αυξηθεί πολύ όμως αυξήθηκε το αλεύρι. Τα είδη ζαχαροπλαστικής έχω την αίσθηση ότι θα αυξηθούν σε μικρότερους ρυθμούς. Και εμείς θα ανεβάσουμε λιγότερο αν μας επιτρέπει το κόστος αύξησης. Κάποια είδη δεν θα τα ανεβάσουμε καθόλου. Γιατί και ο κόσμος δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί από την στιγμή που όλα ανεβαίνουν εκτός από τους μισθούς….   Αντί να κρατήσουμε τις πρώτες ύλες και την ενέργεια σταθερά εμείς πάμε δυνατά σε αυτούς τους τομείς».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση