ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Αυξήθηκε ο αριθμός των προσφύγων κατά 40 άτομα στο Στρατόπεδο Ασημακοπούλου και σήμερα κυμαίνονται στους 390 περίπου

Αυξήθηκε ο αριθμός των προσφύγων κατά 40 άτομα στο Στρατόπεδο Ασημακοπούλου και σήμερα κυμαίνονται στους 390 περίπου. Η εκπρόσωπος των Γιατρών του Κόσμου κ. Άννα Γιοβανιού επαλήθευσε το γεγονός, τονίζοντας πως πρόκειται για επιπλέον πρόσφυγες που έχουν έρθει από τα νησιά.

Αναλυτικά η κ. Γιοβανιού τόνισε πως «είναι γνωστό ότι από τη δομή έχω αποχωρήσει από το Σεπτέμβριο. Απλώς είναι τα υπόλοιπα παιδιά της ομάδας εκεί κι οι πληροφορίες λένε ότι προσπαθούν από τα νησιά να φέρουν κόσμο στο εσωτερικό. Τα δωμάτια στα οποία έμεναν οι παλιοί που είχαμε θα πρέπει όλα να καλυφθούν και πλέον δεν υπάρχει το προηγούμενο καθεστώς δηλαδή μια οικογένεια έστω και δύο ατόμων να κρατάει όλο το διαμερισματάκι με τα πέντε κρεβάτια, θα πρέπει να δεχτεί και κάποια άλλη οικογένεια μέσα. Οπότε για αυτό το λόγο τα άτομα αυξήθηκαν. Θα πρέπει να ξέρουμε ότι και κάπου θα πρέπει να φιλοξενηθούν τα άτομα που είναι στα νησιά. Υπάρχει και αυτό το ενδεχόμενο, να έρθουν και άτομα από τα νησιά, όχι φυσικά στην Καβάλα γιατί στην Καβάλα δεν νομίζω να υπάρχει χώρος να φιλοξενηθούν. Αλλά υπάρχουν σε άλλα σημεία της Ελλάδας και της Βόρειας Ελλάδας δομές που είχαν κλείσει, οπότε με την προοπτική αυτή να απεγκλωβιστούν από τα νησιά νομίζω ότι θα ανοίξουν το επόμενο χρονικό διάστημα. Μην ξεχνάμε ότι πέρσι και εμείς 10 Δεκεμβρίου περίπου φύγαμε από το Ασημακοπούλου και πήγαμε πάνω στα ξενοδοχεία των Σερρών λόγω ψύχους και λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών. Οπότε το ίδιο πιστεύω θα γίνει και φέτος».

ΔΡΑΣΗ

Συμπλήρωσε δε πως «από και κει μετά οι Γιατροί του Κόσμου και η Action Team, στην Κεντρική Πλατεία Καβάλας Σάββατο και Κυριακή κατασκευάζουν ένα δέντρο με γάλατα. Ένα μέρος από αυτά θα πάνε στους Γιατρούς του Κόσμου για κάποιες ευπαθείς οικογένειες που αυτές τις μέρες βοηθάμε και όλα τα υπόλοιπα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Καβάλας για να βοηθηθούν οι συμπολίτες μας. Θα είμαστε από το πρωί εκεί με τα παιδιά της Action Team μέχρι αργά το απόγευμα, όποιος από τους συμπολίτες μας μπορεί να βοηθήσει σε αυτή τη δράση μας ας έρθει με ένα κουτί γάλα εβαπορέ, δεν είναι τόσο μεγάλο το κόστος νομίζω, όλοι οι Καβαλιώτες μπορούν να είναι στο πλευρό μας και να βοηθήσουν την προσπάθειά μας. Σάββατο και Κυριακή θα γίνει από τις 10 το πρωί θα ξεκινήσει η εκδήλωση στην Κεντρική Πλατεία της Καβάλας. Πρέπει να πούμε πολλά πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά της Action Team που ενώ είναι τόσο μικρά σε ηλικία έχουν κάνει τόσα πολλά πράγματα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *