«Ασχολούμαστε με την επίλυση των προβλημάτων των συμπολιτών μας κι όχι με τις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε ο βουλευτής Μακάριος Λαζαρίδης

Κριτική δέχθηκε ο βουλευτής κ. Μακάριος Λαζαρίδης από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι απών από την Καβάλα. Ο κ. Λαζαρίδης απάντησε ότι δεν τον αφορά η άποψη του ΣΥΡΙΖΑ καθώς ο ίδιος είναι διαρκώς παρών στην Καβάλα, επισκέφθηκε Νοσοκομείο, ΕΚΑΒ και Παιδόπολη τις τελευταίες ημέρες.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «νομίζω ότι το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά πολιτική παραφροσύνη. Δεν μπορώ να εξηγήσω κάτι το διαφορετικό και δεν θέλω να μπω στην ουσία της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ. Την είδα και την ξεπέρασα. Δεν με ενδιαφέρει καν η άποψη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά των πολιτών της Καβάλας, αυτών με τους οποίους βρίσκονται καθημερινά. Προχθές ήμουν στο ΕΚΑΒ, στο νοσοκομείο, στην Παιδόπολη, στα χωριά. Βοήθησα, όπως είναι η υποχρέωση ενός βουλευτή, για την αγορά του απινιδωτή που τοποθετήθηκε την Πέμπτη στο κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας. Αυτά με ενδιαφέρουν κι αυτό που εισπράττω από τους συμπολίτες μου είναι μια πολύ μεγάλη ικανοποίηση, όχι μόνο για την παρουσία μου αλλά συνολικά για τις προσπάθειες και το συνολικό έργο.

Όποτε θέλουν οι τρεις αποτυχημένοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και η σημερινή η κα Ελευθεριάδου, μπορούμε να συγκρίνουμε τι έκαναν εκείνοι 4,5 χρόνια και τι έχουμε κάνει εμείς και η σημερινή κυβέρνηση για τη χώρα. Εμένα αντίπαλός μου δεν είναι ούτε οι ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ κι οι πρώην και νυν βουλευτές. Αντίπαλός μας είναι τα προβλήματα των συμπολιτών μας. Με αυτά ασχολούμαστε, αυτά επιχειρούμε να λύσουμε και νομίζω ότι σε πολύ μεγάλο βαθμό τα καταφέρνουμε».

ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΖΩΝΕΣ

Σχολιάζοντας το άρθρο του πρωθυπουργό σε ξένο έντυπο για έγγραφη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Βερολίνο, είπε ότι «είναι ξεκάθαρο ότι ο πρωθυπουργός δεν αναφερόταν σε συμφωνία για τη μοναδική εκκρεμότητα που έχουμε με την Τουρκία, δηλαδή την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών αλλά σε συμφωνία για τη διαδικασία μέσα από την οποία θα φτάναμε στην επανάληψη των διερευνητικών επαφών που διακόψαμε το 2016 με ευθύνη της Τουρκίας. Χρησιμοποιεί τον όρο «έγγραφη συμφωνία», δηλαδή την αποτύπωση σε χαρτί των προϋποθέσεων για την εμπέδωση ενός κλίματος μακριά από εντάσεις που θα βοηθούσε στην επανέναρξη των διερευνητικών επαφών. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών κ. Τσαβούσογλου έσπευσε με δηλώσεις να υπονομεύσει εκείνη τη συμφωνία πριν βγει ακόμη το Oruc Reis σε περιοχές της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Η Ελλάδα είναι πάρα πολύ καθαρή και η συγκεκριμένη ελληνική κυβέρνηση κάνει αυτό που έκαναν όλες οι προηγούμενες. Λέμε με πολύ απλά λόγια να σταματήσει η Τουρκία τις προκλήσεις και εκεί μπορεί να ξεκινήσει ένας διάλογος ο οποίος έχει μία και μοναδική εκκρεμότητα. Την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών. Τίποτε άλλο. Ούτε γκρίζες ζώνες, ούτε αλλαγές στη συνθήκη της Λωζάνης που θέλει ο σουλτάνος Ερντογάν, ούτε τίποτα».

ΣΧΟΛΕΙΑ

Στις επικρίσεις για το άνοιγμα των σχολείων απάντησε ότι «τα σχολεία θα ανοίξουν την προσεχή Δευτέρα, είναι πάρα πολύ καθαρό και αναγκαίο να επιστρέψουν τα παιδιά στο φυσικό τους χώρο μάθησης. Δεν μπορούν να είναι μακριά για μεγάλα χρονικά διαστήματα, διότι δημιουργούνται κι άλλα πράγματα. Έχει κοινωνικές διαστάσεις αυτό και στην ψυχολογία των παιδιών δημιουργούνται ζητήματα. Εμείς έχουμε πάρει όλα τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν σύμφωνα και με τους εμπειρογνώμονες και τους ειδικούς. Τα παιδιά θα πάνε την προσεχή Δευτέρα στα σχολεία με τη μάσκα τους και όλα θα κυλήσουν ομαλά. Τέτοιες αντιδράσεις υπήρξαν και το Μάιο ειδικά από την αξιωματική αντιπολίτευση που δεν μας έλεγε τι θέλει να κάνουμε. Κύλησαν όμως όλα ομαλά. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή, υπάρχει έξαρση της πανδημίας αλλά νομίζω ότι με τη βοήθεια όλων θα τα καταφέρουμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.