Κύριο άρθροΠολιτική

«Ας πάψουν να μιλούν κάποιοι για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ » δήλωσε με νόημα ο Γιώργος Καλαντζής

Ο πρώην βουλευτής κ. Γιώργος Καλαντζής έκανε δηλώσεις αναφορικά με τις υποψηφιότητες για το βουλευτικό ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Καβάλα. Ένα ζήτημα που «παίζει» πολύ το τελευταίο διάστημα.  Την  ίδια ώρα που ο κ. Μακάριος Λαζαρίδης άρχισε να οργώνει τον νομό σαν υποψήφιος βουλευτής.

Αναφορικά με τις εκλογές, την κυβέρνηση και τη ΝΔ ο Γιώργος Καλαντζής είπε μεταξύ των άλλων ότι  «Όσο η κυβέρνηση αργεί τις εκλογές τόσο το χειρότερο γι’ αυτήν. Πολύ καλά θα κάνουν οι πολίτες και θα πάρουν το επίδομα την περίοδο του Δεκέμβρη αλλά διαπιστώνω πως το πάρουν λίγοι. Η κυβέρνηση χορηγεί αυτό το επίδομα εκεί που πιστεύει ότι θα έχει πλεονέκτημα. Προβλέπω εκλογές το αργότερο στο δεύτερο εξάμηνο του 2018. Αυτό δείχνουν όλες οι κινήσεις της κυβέρνησης. Πιστεύω ότι στις επόμενες εθνικές εκλογές η ΝΔ μπορεί να χτυπήσει ακόμη και αυτοδυναμία».

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

Για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, ο Γιώργος Καλαντζής είπε μεταξύ άλλων ότι «Το ψηφοδέλτιο το αποφασίζει ο πρόεδρος του κόμματος και τα όργανα. O αρχηγός είναι αυτός που θα κρίνει ποιος θα μπει και ποιος θα βγει στο ψηφοδέλτιο. Και από την άλλη να μην μπω στη διαδικασία να ερμηνεύσω ετυμολογικά τι είναι παλιό και τι είναι καινούριο. Από την στιγμή που θα αποφασίσει ο Μητσοτάκης το κόβω. Και θα πω το χειρότερο…  Θέλω να πω ότι κάποιοι τοπικοί παράγοντες που δεν  γνωρίζουν τι θα γίνει με το ψηφοδέλτιο, κυκλοφορούν φήμες για εκείνους που θα είναι σίγουρα υποψήφιοι και για εκείνους που τάχα δε θα είναι υποψήφιοι. Τους καλώ να σταματήσουν αυτές τις διαδόσεις. Αυτό είναι χειρότερο από το να λέει ο καθείς ότι θα είναι υποψήφιος. Μητσοτάκης και όργανα αποφασίζουν ποιος θα είναι μέσα και ποιος όχι. Σαμαράς, Καραμανλής θα έχουν λόγο και άποψη όπως και τα όργανα του κόμματος.

Τώρα, πιστεύω ότι είναι σωστό το όριο δύο θητειών για έναν υπουργό. Ο βουλευτής βγαίνει από τον λαό. Αυτός σε βάζει αυτός σε βγάζει από τη Βουλή. Εγώ την προηγούμενη φορά πήρα 8500 ψήφους. Πως θα πάω σπίτι μου; Ο λαός θα μιλήσει. Καλαντζής, Παναγιωτόπουλος και Πασχαλίδης έχουν μια χιλιάδα ψήφους διαφορά. Και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος μπορεί στο τέλος να μείνει εκτός ψηφοδελτίου! Πως ο καθείς ξέρει ποιος θα είναι μέσα και ποιος έξω. Για αυτό μην μπαίνουμε σε λόγια. Πρέπει όμως το ανέντιμο να σταματήσει.  Όσο για την πρόταση του Μένανδρου Μαρινάκη ένα μέρος του ψηφοδελτίου να βγαίνει από τη βάση και τους άλλους να τους βάζει ο Πρόεδρος, νομίζω ότι δεν διαφωνώ αλλά αυτά θα γίνουν όταν τα κόμματα γίνουν οργανωμένα. Ποιος θα ψηφίσει; Πρέπει καταστατικά να μιλήσει ο λαός αλλά πως; Όλος ο λαός; Το μέλος ενός κόμματος που έχει υποχρεώσεις και δικαιώματα;».

ΒΦΛ

Για το πρόβλημα της ΒΦΛ ο Γιώργος Καλαντζής επανέλαβε ότι λύση θα δοθεί μόνο με την επιστροφή στην εργασία των 180 που έχουν απολυθεί. «Επιμένω σ’ αυτή τη λύση. Προτείνω να γυρίσουν έστω προσωρινά και στο τέλος να γίνει ότι θα πουν τα δικαστήρια», σημείωσε ο κ. Καλαντζής. Παρατήρησε ότι οι 180 είναι άδικα έξω, τους περιέγραψε ως ικανούς εργαζόμενους που χρειάζονται στο εργοστάσιο. Από την άλλη πλευρά, είπε ότι 10 έως 15 άτομα δεν μπορούν να γυρίσουν λόγω κακής συμπεριφοράς. Στο ερώτημα, εάν γίνεται απευθείας διαπραγμάτευση του σωματείου με την εταιρεία, απάντησε σύντομα. «Ακούω, ότι γίνεται συζήτηση μεταξύ των δικηγόρων» σημείωσε χαρακτηριστικά . Βέβαια τόνισε ότι σαφώς και μιλάει με τους ιδιοκτήτες της Βιομηχανίας  αλλά και με παράγοντες. «Εγώ μιλάω με τον καθένα για το καλό του τόπου μου. Εγώ άνοιγα πόρτες. Και το 12% της επιδότησης τη2ς μισθοδοσίας στην Καβάλα είναι δικό μου επίτευγμα. Για αυτό και προτείνω συγκεκριμένη λύση για τη ΒΦΛ μια και οι εργαζόμενοι που είναι έξω είναι ικανοί εργάτες και πρέπει να γυρίσουν στη δουλειά τους. Ας δεχθούν τους όρους , τις μειώσεις αλλά τις συλλογικές συμβάσεις ή τις ατομικές τις αποφασίζει η κυβέρνηση. Ας πάν έξω από το Μαξίμου και να ζητήσουν συλλογικές συμβάσεις. Απλά αυτοί που τους παρέσυραν μπορεί και να τους κρεμάσουν. Ακούω ότι γίνεται συζήτηση μεταξύ δικηγόρων και μακάρι τα παιδιά να γυρίσουν στη δουλειά τους.  Και ρώτησα αλλά δεν νομίζω ότι συναντήθηκε ο κ. Λαυρεντιάδης με τους εργαζόμενους. Και η κυβέρνηση μάλλον κάνει πλάτες στη ΒΦΛ μέσω ΔΕΠΑ. Εύχομαι όμως μια και προσπαθώ πολύ να γυρίσουν οι άνθρωποι στις δουλειές τους. Απλά και αυτοί που είναι μέσα κάτι πρέπει να γίνουν. Για αυτό έλεγα να μιλήσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται» τόνισε.

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Ο  Γιώργος Καλαντζής  αναφέρθηκε και για τις εκλογές του Επιμελητηρίου.  Αν και όπως περιέγραψε έχει προσωπική προτίμηση μεταξύ των τριών συνδυασμών, άφησε να εννοηθεί ότι σε γενικές γραμμές θα τηρήσει ουδέτερη συμπεριφορά. Σημείωσε ωστόσο ότι και οι τρεις υποψήφιοι πρόεδροι δεν προέρχονται απλά από τη ΝΔ αλλά είναι στελέχη της τοπικής οργάνωσης. Εξ’ αυτού του λόγου, είπε, δεν μπορεί και δεν πρέπει να πάρει θέση η Νομαρχιακή Επιτροπή της ΝΔ, επιλέγοντας έναν από τους τρεις.

«Και οι τρεις είναι στελέχη, έχουν υπηρετήσει σε καίριες θέσεις. Ο κ. Ζησίμου εκλεγμένος νομαρχιακός σύμβουλος, ο κ. Παπαδόπουλος ομοίως, με παρουσία στο νομό και στηρίζοντας τη ΝΔ μέσα στην Καβάλα οπότε δεν νομίζω ότι η ΝΟΔΕ πρέπει να καταθέσει άποψη. Προσωπικά τονίζω ότι έχω άποψη αλλά κρατάω στάση ουδέτερη» κατέληξε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *