ΕργασίαΚύριο άρθρο

«Ας έρθουν να πάρουν χωράφια και τρακτέρ αφού δεν έχουμε ασφαλιστικές εισφορές» δηλώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγροτών Παγγαίου  Κώστας Παπαμερής

Μάκης Παπαδόπουλος
Χαράλαμπος Χρυσανίδης
Αλέξης Πολίτης Βίλλυ Κονδυλίδου
Κίμων Παπαδόπουλος Χρήστος Γάκης
Θόδωρος Μαρκόπουλος
Έφη Βαλίλα

Αύξηση κατά 30% είδαν στα ασφάλιστρα τους οι ασφαλισμένοι στην Καβάλα του ΟΓΑ όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγροτών Παγγαίου κ. Κώστας Παπαμερής.  Σύμφωνα με τον ίδιο αυτήν την αύξηση αδυνατούν να την καταβάλλουν οι αγρότες και της Καβάλας σε συνδυασμό και με τα άλλα οικονομικά τους βάρη.

«Ξαφνικά ήρθε η ειδοποίηση για να πληρώσουμε τις προσφορές μας, όπως ακριβώς γίνεται με όλα τα ταμεία και διαπιστώσαμε μια αύξηση του 30% επάνω στα ασφάλιστρα ανά κατηγορία μια και έχουμε επτά κατηγορίες ασφάλισης. Και μάλιστα όλα αυτά χωρίς να μας έχει ενημερώσει κανένας, χωρίς να γνωρίζουμε κάτι, ούτε εμείς ούτε τα συνδικαλιστικά μας όργανα. Καμία αναφορά έστω.

Από την άλλη καταλαβαίνετε ότι αυτό το 30% σε αυτή την οικονομική συγκυρία και σε μια περίοδο όπου ένα μεγάλο μέρος των αγροτών δεν μπορεί να πληρώσει ούτε τις ελάχιστες κατηγορίες ασφάλισης, καταλαβαίνει κανείς τι γίνεται.

70.000 πάνε πανελλαδικά σε κατασχετήρια του αγροτικού κόσμου γιατί δεν έχουν να πληρώσουν τις εισφορές» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαμερής.

ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ο κ. Παπαμερης πρόσθεσε πως  «Δεν είναι μόνο αυτό. Είμαστε επτά κατηγορίες και θα υπάρχει ασφαλιστική εισφορά επί του καθαρού. Δηλαδή ασφαλιστική εισφορά 27,5%. Καταλαβαίνετε ότι δεν μπορούμε ν α προχωρήσουμε έτσι και όχι μόνο ο αγροτικός κόσμος αλλά και παντού. Όταν δεν υπάρχουν εργαζόμενοι για να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές πως θα αντέξουν τα ταμεία; Ποια κοινή λογική υπάρχει  και στην φορολογία; Αυτά τα λέμε για να ακούν και οι αστοί και οι αγρότες τι θα συμβεί στην νέα φορολογία όπου θα έχουμε άμεσους φόρους 30+26% και μετά θα έχουμε και τους έμμεσους, με ΕΝΦΙΑ, επίδομα αλληλεγγύης κ.λπ. και θα φθάσουμε το 80%. Αν νομίζουν ότι τις αγρότης, ελεύθερος επαγγελματίας μπορεί με αυτό το ποσοστό να ζήσει και να σταθεί ας έρθουν αυτοί οι οικονομολόγοι και ας μας πουν τι μπορεί να γίνει με αυτή την μικρή ή μεγάλη επιχείρηση.

 

Έτσι και θα δείτε και εμείς τι θα κάνουμε. Τώρα αν η κυβέρνηση θέλει να πάρει τα χωράφια των αγροτών επειδή δεν έχουν να πληρώσουν τις εισφορές τους τις ασφαλιστικές, τότε ας πάρουν και το τρακτέρ, και το χωράφι, και την αποθήκη του. Ό,τι προκύψει αν αυτό λένε ότι είναι νόμιμο».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *