ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Από 1ης Ιουνίου θα επιστρέψει η κανονικότητα και στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας

Από τις 14 Μαΐου με 15 Μαΐου αναμένεται να επαναλειτουργήσει το Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας κ. Γιώργο Γραμμένο αναμένεται να παραταθεί το δικαστικό έτος έως τις 15 Ιουλίου για να καλυφθεί μέρος από το χαμένο έδαφος.

 Ο κ. Γραμμένος σημείωσε αρχικά ότι «Πράγματι αυτό που ισχύει είναι ότι ισχύει η αναστολή λειτουργίας των Δικαστηρίων μέχρι τις 15 Μαΐου και περιμένουμε στις 14 ή 15 Μαΐου το πρωί να βγει νέα υπουργική απόφαση η οποία θα καθορίζει δράσεις  και το τι μέλει γενέσθαι από 15 μέχρι 30 Μαΐου. Αυτή την στιγμή μόνο πολύ συγκεκριμένες διαδικασίες, ελάχιστες στον αριθμό διεξάγονται στα δικαστήρια σε σχέσεις με προσημειώσεις, εξαλείψεις και κάποια ασφαλιστικά μέτρα και τίποτε περισσότερο. Βέβαια δεν νομίζω ότι θα αλλάξει κάτι δραματικά και αυτό που έχει ανακοινώσει ήδη το υπουργείο Δικαιοσύνης είναι ότι από 1 Ιουνίου θα μπούμε σε κανονικότητα και μέσα στον Ιούνιο θα ολοκληρωθεί δηλαδή θα λειτουργήσουν κανονικά τα δικαστήρια από 1 έως 30 Ιουνίου και με όλες τις διαδικασίες. Βέβαια υπάρχει η παράταση του δικαστικού έτους σε πρώτη φάση πάντα, μέχρι 15 Ιουλίου και από 1 Σεπτεμβρίου αντί για 15 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουμε το νέο δικαστικό έτος ώστε να καλυφθεί το χαμένο έδαφος ή κάποιο από το χαμένο έδαφος με τις υποθέσεις που δεν έγιναν το μήνα Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο.

Αυτό είναι το σχέδιο υπό την αίρεση πάντα ότι θα εξελιχθούν τα πράγματα πολύ ομαλά και μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα δεν θα παρθούν κάποια διαφορετικά μέτρα».

 ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΜΕΤΡΑ

Και πρόσθεσε πως «Εμείς από την πλευρά μας και ως Δικηγορικός Σύλλογος αλλά και το Πρωτοδικείο έχουμε φροντίσει να παρθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα που αφορούν τα πρωτόκολλα υγιεινής και ασφάλειας των εισερχομένων μέσα στα Δικαστήρια και νομίζω ότι από 1 Ιουνίου που θα μπούμε σε κανονικότητα δεν θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

 Έτσι και αλλιώς έχουμε κανονίσει τις ώρες λειτουργίας, ποια δικαστήρια θα λειτουργούν, πόσα άτομα θα μπαίνουν στα ακροατήρια και άλλες λεπτομέρειες για την ομαλή λειτουργία.

 Περιμένουμε όμως και άλλες λεπτομέρειες για την πράξη και την ΚΥΑ που θα εκδοθεί 14 – 15 Μαΐου».

 ΌΧΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Ο ίδιος εκτιμά ότι από 15 έως 30 Μαΐου λογικά δεν θα γίνει κάτι άλλο από αυτό που ισχύει τη δεδομένη στιγμή. «Είπαμε ότι πρόθεση είναι μια και ανά 15θημερο βγαίνουν οι ΚΥΑ να μπούμε σε ομαλότητα και να λειτουργήσουν από 1η Ιουνίου και τα ποινικά και τα αστικά δικαστήρια. Μάλιστα τα ποινικά υπολογίζεται ότι από 15 Ιουνίου και μετά θα ξεκινήσουν τα ακροατήρια.

 Εδώ στην Καβάλα δεν θα έχουμε και ιδιαίτερα προβλήματα δεδομένου ότι η κίνηση δεν είναι πολύ μεγάλη ενώ υπάρχουν οι χώροι και οι αίθουσες για να γίνουν όλες οι υποθέσεις. Το πρόβλημα είναι στις μεγάλες πόλεις όπου στοιβάζονται χιλιάδες κόσμου καθημερινά» σημείωσε καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *