ΑνάπτυξηΚύριο άρθρο

«Από το διαγωνισμό για τα Λουτρά των Ελευθερών ουδείς αποκλείεται» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Αντιπρόεδρος της Εργοανάπτυξης Α.Ε. Χρ. Γάκης

Μάκης Παπαδόπουλος
Χαράλαμπος Χρυσανίδης
Αλέξης Πολίτης Βίλλυ Κονδυλίδου
Κίμων Παπαδόπουλος Χρήστος Γάκης
Θόδωρος Μαρκόπουλος
Έφη Βαλίλα

Δημοσιεύτηκε στον τοπικό τύπο η διακήρυξη για τον διαγωνισμό των Λουτρών Ελευθερών οπόταν άνοιξε ο δρόμος για τους επενδυτές να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Αντιπρόεδρο της Εργοανάπτυξης Α.Ε. κ. Γάκη οι επενδυτές έχουν προθεσμία μέχρι τις 8 Νοεμβρίου.

«Δημοσιεύθηκε η προκήρυξη λοιπόν η οποία ουσιαστικά περιλαμβάνει τα της διαδικασίας, όπως είναι η υποχρέωση κατάθεσης εγγυητικής επιστολής από την πλευρά του ενδιαφερόμενου στο ύψος 200 χιλιάδων ευρώ, το ετήσιο μίσθωμα κατ΄ ελάχιστο έχει ορισθεί στο ύψος των 40 χιλιάδων ευρώ μέχρι να κατασκευασθεί η όλη επένδυση και μετά είναι ποσοστό επί του τίζρου της εταιρείας ανά 2%. Μισθώνεται ο χώρος χωρίς όμως να περιλαμβάνεται η ιαματική πηγή, προσπαθώντας έτσι να ικανοποιήσουμε και ένα αίτημα κύρια των κατοίκων του Δήμου Παγγαίου, ώστε να εξασφαλίσουμε την απρόσκοπτη και ελεύθερη πρόσβαση των ενδιαφερομένων στην εν λόγω πηγή.

Βέβαια η δυνατότητα δίδεται στον ιδιώτη κατά προτεραιότητα να χρησιμοποιήσει την ιαματική πηγή και από εκεί και πέρα όσο νερό περισσεύει μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από επιχειρήσεις που μελλοντικά μπορούν να δραστηριοποιηθούν σε όμορα ακίνητα» σημείωσε αρχικά ο κ. Γάκης .

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ

Πρόσθεσε δε πως «Ο διαγωνισμός ουσιαστικά ξεκίνησε και θα ισχύει η περίοδος κατάθεσης των προσφορών μέχρι και τις 8 Νοεμβρίου ενώ το ακίνητο μισθώνεται για36 χρόνια και το ελάχιστο που ζητείται από τη διοίκηση είναι εκεί να κατασκευασθεί ένα ξενοδοχείο 4 αστέρων με ένα κέντρο σπα, ιαματικά λουτρά. Δεν μισθώσαμε την πηγή γιατί υπήρχαν αντιδράσεις από παλιά.

Είδαμε τις αντιδράσεις του κόσμου όταν εμείς αναλάβαμε τη διοίκηση επειδή από την προηγούμενη διακήρυξη ο κόσμος ουσιαστικά αντιδρούσε και η πηγή είχε μισθωθεί οπότε βρήκαμε τρόπο να στηρίξουμε νομικά την εκμίσθωση. Η προκήρυξη βγαίνει για την εκμίσθωση του χώρου και όχι της πηγής, και έτσι ουσιαστικά ο χώρος  να χρησιμοποιείται από όλους. Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος όλα τα φυσικά και νομικά πρόσωπα, οι επιχειρήσεις ο καθείς. Κανένας δεν αποκλείεται από το διαγωνισμό».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *