ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Από τις 5 έως τις 9 Οκτωβρίου η ετήσια Εμπορική Έκθεση του Επιμελητηρίου Καβάλας «Καβάλα Expo 2018»

Από τις 5 έως τις 9 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η ετήσια Εμπορική Έκθεση του Επιμελητηρίου Καβάλας στο Εκθεσιακό Κέντρο στη Νέα Καρβάλη. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μάρκος Δέμπας σε δηλώσεις του ανέφερε ότι στις σκέψεις τους είναι η περαιτέρω αξιοποίηση του Εκθεσιακού Κέντρου, όπως συζητήθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του φορέα.

Ξεκινώντας είπε σχετικά με τη συνεδρίαση ότι «θα έλεγα ήταν διπλή η κατεύθυνσή της. Αρχικά ξεκίνησε με το θέμα της Καβάλα Expo του 2018, για την καλύτερη οργάνωσή της. Βασικά αποφασίσαμε ότι η Έκθεση θα γίνει φέτος από τις 5 έως τις 9 Οκτωβρίου. Την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου θα γίνουν τα εγκαίνια και θα διαρκέσει μέχρι την Τρίτη 9 Οκτωβρίου. Από ‘κει και πέρα είπαμε να συστήσουμε μία ομάδα, μία επιτροπή εργασίας που θα μπορέσει να ασχοληθεί για την καλύτερη προβολή και οργάνωση της Έκθεσης ενώ ταυτόχρονα, πιθανότατα θα είναι η ίδια η ομάδα, με την οποία θα δούμε την καλύτερη αξιοποίηση του Εκθεσιακού Κέντρου. Έχουμε ένα χώρο ο οποίος τα τελευταία χρόνια πραγματικά –το έχουμε ξαναπεί και στην προεκλογική περίοδο, αλλά και πολλές φορές- ότι εξαιτίας της οικονομικής κρίσης έχει δεχθεί την πίεση της οικονομικής κατάστασης. Εμείς ευελπιστούμε ότι αυτός ο χώρος είναι ένας ζωτικός χώρος και πρέπει να τον αναβαθμίσουμε, να τον αναδείξουμε και μέσα από αυτές τις σκέψεις και προτάσεις που θα αναπτυχθούν το επόμενο διάστημα, θα βρεθούν και λύσεις για την καλύτερη αξιοποίηση συνολικά του Εκθεσιακού Κέντρου «Απόστολος Μαρδύρης» και όχι μόνο για τη φετινή έκθεση που θα πραγματοποιηθεί, όπως είπα, το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου».

ΧΩΡΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ

Για τις δυνατότητες του Εκθεσιακού Κέντρου είπε ότι «νομίζω ότι είναι ένας χώρος ο οποίος έχει πολλά να δείξει, πολλά να βοηθήσει στην επιχειρηματικότητα. Γι’ αυτόν το λόγο έγινε φυσικά. Εμείς ανέκαθεν πιστεύαμε ότι η Καβάλα χρειαζόταν ένα χώρο, ασχέτως τα προβλήματα που έχουν ακουστεί, που έχουν δημιουργηθεί. Εν πάση περιπτώσει, αυτός είναι ο χώρος, έχει τις δυνατότητες και να μπορέσουμε να τον αξιοποιήσουμε. Σίγουρα, βέβαια, δεν μπορούν μόνο οι εκθέσεις ή τα συνέδρια να συντηρήσουν αυτόν το χώρο. Πρέπει να σκεφτούμε και κάτι παραπάνω. Θα πρέπει να δούμε άλλες σκέψεις και προτάσεις. Έχουν ακουστεί αρκετά, έχουμε μιλήσει για θεματικό πάρκο, έχουμε μιλήσει για μία ανάπτυξη μέσα που θα βοηθήσει γενικά στην προσέλκυση κόσμου προς το Εκθεσιακό. Εκτιμώ ότι μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα έχουμε πολλά να πούμε και να συζητήσουμε».

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ

Για το ήρεμο κλίμα που επικράτησε στη συνεδρίαση της Δευτέρας και για το γεγονός ότι όλες οι αποφάσεις πάρθηκαν ομόφωνα, είπε ότι «πράγματι έτσι ήταν. Νομίζω ότι αυτό πρέπει να είναι το κλίμα στα Διοικητικά Συμβούλια του Επιμελητηρίου μας. Επιχειρηματίες είμαστε, για τον επιχειρηματία τρέχουμε, ο επιχειρηματίας μας έχει εκλέξει σε αυτό το πόστο και αυτό ακριβώς θα πρέπει το κλίμα ομοψυχίας να φαίνεται από τη Διοίκηση μέχρι και στον καθένα μας. Ο ρόλος μας σαν Διοίκηση του Επιμελητηρίου είναι να βοηθήσουμε τον επιχειρηματικό κόσμο της Καβάλας, να βοηθήσουμε το επιχειρείν, να κάνουμε δράσεις και ενέργειες που θα είναι ανταποδοτικές προς τα μέλη μας και φυσικά με το βασικό νόημα να αναδείξουμε την περιοχή μας σαν έναν ελκυστικό τόπο, έναν τόπο που μπορούν να έρθουν επενδυτές, μπορεί να έρθει η ανάπτυξη, μπορούμε να δημιουργήσουμε πλούτο και αυτό ακριβώς είναι το νόημα της Διοίκησης. Αυτό θέλαμε από την πρώτη στιγμή. Νομίζω το χθεσινό κλίμα ήταν πολύ καλό, πολύ θετικό και εκφράζω την ελπίδα και ότι έτσι θα πάνε όλα από ‘δω και πέρα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *