ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Από τις 15 Ιουνίου θα εκτελούνται τα δρομολόγια της αστικής γραμμής του ΚΤΕΛ για Καλαμίτσα και Μπάτη

Ξεκινά να λειτουργεί από τις 15 Ιουνίου η αστική γραμμή του ΚΤΕΛ Καβάλας για τις παραλίες Καλαμίτσα και Μπάτη. Τα δρομολόγια θα αρχίζουν στις 9.30 το πρωί και θα συνεχίζουν στις 9.45, 10.30 και 11 και έως τις 7.30 θα έχουν συχνότητα από 20 έως 60 λεπτά ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και την κίνηση. Στη συγκεκριμένη γραμμή τα παιδιά έως 10 ετών κόβουν μισό εισιτήριο χωρίς την επίδειξη κάρτας. Ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ κ. Γιάννης Χαλεπιάδης επιβεβαίωσε την έναρξη των δρομολογών και έδωσε κάποιες εξηγήσεις σε δηλώσεις του.

Πιο συγκεκριμένα είπε «την Παρασκευή 15 Ιουνίου ξεκινούν τα δρομολόγια της γραμμής Νο8 Καλαμίτσα-Μπάτης, και θα ξεκινούν στις 9 το πρωί, θα συνεχίσουν 9.45πμ, 10.30πμ, 11πμ. Αυτά θα είναι τα πρώτα 4 δρομολόγια. Θα είναι ανά 45 λεπτά και 10.30-11 μισάωρο. Από ‘κει και ύστερα, μέχρι και τις 7.30 το απόγευμα θα είναι ανά 20 λεπτά αλλά αυτό λίγο «παίζει» και με τον καιρό. Αυτό το Σαββατοκύριακο, π.χ., δίνει βροχές. Εάν θα έχει βροχές δεν θα γίνει ανά 20λεπτο αν δεν έχει κόσμο, θα μεγαλώσει ο χρόνος και θα γίνει στο μισάωρο. Εάν βρέχει, μπορεί να γίνει και στη μία ώρα. Θα πηγαίνει στις μισές ώρες μέχρι τις 7.30μμ, δηλαδή 3.30μμ, 4.30μμ, 5.30μμ κ.ο.κ. Γιατί αν δεν πάνε στη θάλασσα, ποια η ουσία του δρομολογίου. Εν πάση περιπτώσει εμείς δεν μπορούμε να το κόψουμε εντελώς το δρομολόγιο γιατί σ’ αυτές τις επιχειρήσεις και στην Καλαμίτσα και στον Μπάτη υπάρχουν και εργαζόμενοι δεν είναι μόνο για τους λουόμενους. Οπότε πρέπει η γραμμή να υπάρχει.

Ο βασικός όγκος του δρομολογίου είναι για την Καλαμίτσα. Υπάρχει κόσμος και για τον Μπάτη, δεν μπορούμε να πούμε ότι εξυπηρετούμε μόνο την Καλαμίτσα, πρέπει να πάει και εκεί το λεωφορείο, με όσα άτομα και να έχει. Εμείς στηρίζουμε και τις δύο ακτές, είναι επιλογή του λουομένου πού θα πάει».

«ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΗ» Η ΚΙΝΗΣΗ

Για την επιβατική κίνηση στην Καβάλα είπε ότι «είναι λίγο μπερδεμένη γιατί έχουμε την εξεταστική περίοδο των ΤΕΙ, έχουμε τις πανελλήνιες, είναι λίγο μπερδεμένα τα πράγματα. Δηλαδή, στο ΤΕΙ αυτήν τη στιγμή είναι λίγο ανεβασμένα τα πράγματα. Στα σχολεία είναι πεσμένα γιατί τελείωσαν και τα γυμνάσια, έχουμε εκ περιτροπής τα σχολεία που δουλεύουν, με τα λύκεια να γράφουν αύριο (σ.σ. σήμερα) τελευταία μέρα. Οι πανελλήνιες είναι μέρα παρά μέρα. Τα παιδιά διαβάζουν δεν κυκλοφορούν πολύ, οπότε είναι λίγο συγκεχυμένα τα πράγματα ως προς την κίνηση. Κάποιες μέρες υπάρχει παραπανίσια κίνηση, κάποια μέρα υπάρχει η νορμάλ κίνηση».

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ

Σε ό,τι αφορά το κυκλοφοριακό είπε ότι «προβληματάκια με την κίνηση έχουμε αρκετά. Ειδικά το μεσημέρι και στην Ερυθρού και στην Κουντουριώτου υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα. Δεν έχουμε κάνει κάποια συζήτηση με την Τροχαία για μεγαλύτερη αστυνόμευση αυτές τις ώρες. Συναντήθηκα με τον Διοικητή της Τροχαίας, είπαμε κάποια πράγματα αλλά όχι κάτι επίσημα να συζητήσουμε. Το γνωρίζει το πρόβλημα, δεν μπορώ να κάνω κάτι. Εμάς οι επισκέψεις μας στην Τροχαία και οι οχλήσεις μας συνεχίζονται, όπως και στη Δημοτική Αστυνομία αλλά η έλλειψη προσωπικού υπάρχει».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *