Από Δευτέρα επαναλαμβάνονται τα δρομολόγια Πρίνου – Καβάλας

Σταδιακά επανέρχεται η κανονικότητα στο νησί της Θάσου καθώς από την ερχόμενη Δευτέρα επιστρέφει η ελεύθερη μετακίνηση των κατοίκων. Ο πρόεδρος της Θασιακής Ένωσης Καβάλας κ. Τσιλογιώργης εξέφρασε την πίστη του ότι η γραμμή Πρίνου – Καβάλας αναμένεται να επαναλειτουργήσει την επόμενη εβδομάδα.

 Όπως ανέφερε αρχικά «Περιμένουμε την επόμενη εβδομάδα που θα ανοίξει και η ελεύθερη μετακίνηση των Θασίων και των υπόλοιπων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Καβάλα και σε άλλες περιοχές.  Μίλησα με το Λιμεναρχείο και κανονικά από τη  Δευτέρα 25 Μαΐου θα απελευθερωθούν και τα δρομολόγια και ίσως ξεκινήσουν και αυτό το λέω με επιφύλαξη γιατί δεν είναι σίγουρο αν θα ανοίξει η πορθμειακή γραμμή του Πρίνου.

Ευελπιστώ  ότι με την ελεύθερη μετακίνηση και η γραμμή του Πρίνου να λειτουργήσει κανονικά. Το καλό είναι ότι η Λαϊκή αγορά λειτούργησε και μπαίνουμε σε μια σταδιακή κανονικότητα και στο νησί της Θάσου.

 Τα δρομολόγια από και προς Πρίνο δεν εκτελούνται από την ημέρα που ξεκίνησαν τα περιοριστικά μέτρα και έτσι έκλεισε και αυτή η γραμμή. Όμως πιστεύω ότι με την άρση της απαγόρευσης θα ξεκινήσει δειλά δειλά και η γραμμή του Πρίνου.

 Αν λειτουργούσε η γραμμή αυτή υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να είχε 4 δρομολόγια. Θα τα δούμε όλα, δεν ξέρουμε τίποτε μια και την τελευταία στιγμή ανακοινώνονται όλα».

 ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΛΙΜΑ

Ο ίδιος αναφορικά με το γενικότερο κλίμα στην Θάσο τόνισε ότι  «Φέτος θα είναι ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι και μια πολύ δύσκολη χρονιά. Ο τουρισμός είναι η κύρια δραστηριότητα. Γύρω από τον τουρισμό κινούνται όλα και πολλά παράλληλα επαγγέλματα. Εάν δεν ξεκινήσουν οι αεροπορικές γραμμές και αν έρθει κόσμος τίποτε δεν μπορεί να ξεκινήσει.

 Άρα φέτος η Θάσος θα στηριχθεί στον εσωτερικό τουρισμό  και κατά δεύτερο λόγο θα στηριχθεί στον οδικό τουρισμό με κάποιες βαλκανικές χώρες που βρίσκονται κοντά μας. Δεν βλέπω να γίνεται τίποτε άλλο. Πάντως οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες είναι μουδιασμένοι όπως έτσι είναι και όλοι οι επαγγελματίες σε όλη την Ελλάδα. Το πρόβλημα είναι γενικότερο και δεν είναι μόνο πρόβλημα του νησιού.  

 Αν και πιστεύω ότι το νησί επειδή βρίσκεται κοντά στην Καβάλα και έχουμε αρκετούς που έρχονται με οδικό τουρισμό κάτι θα καλύψει από το χαμένο έδαφος. Ωστόσο θα είναι μια δύσκολη χρονιά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.