Απόψε η πρώτη εκδήλωση του Ομίλου Κοινωνικού και Πολιτικού Προβληματισμού «Η Καβάλα Μπροστά» για το Φθινόπωρο

 

 

 

Ο Όμιλος Κοινωνικού και Πολιτικού Προβληματισμού «Η Καβάλα Μπροστά» προσκαλεί τον κόσμο στη μαγνητοσκοπημένη μετάδοση της παράστασης όπερας της Εναλλακτικής Σκηνής Εθνικής Λυρικής Σκηνής – Κέντρου Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου, «Ρέκβιεμ Αχμάτοβα & η Επέτειος», απόψε στις 9 στο Θερινό κινηματογράφο «Ζέφυρος». Στην όπερα ερμηνεύουν οι  Γιάννης Γιαννίσης και  Μαρισία Παπαλεξίου. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον συνθέτη Χάρη Βρόντο.

Η είσοδος είναι ελεύθερη ενώ θα τηρηθούν όλα τα μέτρα για την αποτροπή διασποράς του κορωνοϊού. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ομίλου κ. Γιάννη Εριφυλλίδη θα είναι μια ιδιαίτερη εκδήλωση που θα ενδιαφέρει το κοινό.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «η εκδήλωση είναι η πρώτη για το Φθινόπωρο που διοργανώνει ο όμιλος «Η Καβάλα μπροστά». Θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη (σ.σ. απόψε) στις 9μμ στον θερινό κινηματογράφο «Ζέφυρος». Πρόκειται για τη μαγνητοσκοπημένη προβολή μιας παράστασης όπερας. Είναι δύο, για την ακρίβεια, όπερες δωματίου του συνθέτη Χάρη Βρόντου, «Ρέκβιεμ Αχμάτοβα» & «η Επέτειος». Είναι μια παράσταση που δόθηκε πέρυσι από την εναλλακτική σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής – Κέντρου Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου στην Αθήνα. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Θα μας τιμήσει με την παρουσία του ο ίδιος ο συνθέτης και θα ακολουθήσει συζήτηση του συνθέτη με ο κοινό.

Επίσης, ο Ηλίας Γεωργακόπουλος από το κοκτέιλ μπαρ «Κάψουλα» θα δημιουργήσει ένα κοκτέιλ ειδικά για την εκδήλωση που θα προσφερθεί στο κοινό. Η εκδήλωση είναι συνδιοργάνωση με τον Σύνδεσμο Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας.

Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα βραδιά και επιλέξαμε αυτά τα δύο έργα του συνθέτη διότι έχουν και έντονο πολιτικό περιεχόμενο. Κι επειδή είμαστε κατ’ εξοχήν όμιλος κοινωνικού και πολιτικού προβληματισμού, πιστεύω ότι θα έχει πολύ ενδιαφέρον και η συζήτηση με το κοινό αμέσως μετά. Είναι μια εκδήλωση η οποία θα ενδιαφέρει το κοινό. Βλέπω ότι υπάρχει ήδη πολύ ενδιαφέρον. Έτσι εγκαινιάζουμε τον νέο κύκλο εκδηλώσεών μας το Φθινόπωρο».

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

Πρόσθεσε ότι «αμέσως μετά, στις 6 Οκτωβρίου, θα γίνουν τα εγκαίνια της Εικαστικής Περιπλάνησης 2021, της έκθεσης με τα έργα Καβαλιωτών ζωγράφων, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Οκτωβρίου. Σιγά- σιγά διαμορφώνουμε το πρόγραμμά μας για το Φθινόπωρο. Βλέπουμε ότι πάνε λίγο καλύτερα τα πράγματα με τον κορωνοϊό και έτσι μάλλον αποφεύγουμε προς το παρόν, ένα καινούργιο lock down. Με μικρά βήματα προσπαθούμε να φτιάξουμε ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα που θα εμπλουτιστεί με περισσότερες εκδηλώσεις μέχρι το τέλος του χρόνου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση