ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Απόλυτα ικανοποιημένος ο βουλευτής Μακάριος Λαζαρίδης με τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Απόλυτα ικανοποιημένος δηλώνει ο βουλευτής κ. Μακάριος Λαζαρίδης σε ό,τι αφορά τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. «Καταφέραμε να περιορίσουμε την διασπορά» σημείωσε με έμφαση.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «η κυβέρνηση κινήθηκε εξαιρετικά κι αυτό κρίνεται εκ του αποτελέσματος. Άλλωστε όλοι εκ του αποτελέσματος κρινόμαστε σε όλα. Το λέμε εμείς, το υποστηρίζουν και οι άλλες χώρες, κορυφαίο καθηγητές από τα εξωτερικό, ότι στο υγειονομικό επίπεδο  η ελληνική κυβέρνηση κινήθηκε γρήγορα και αποτελεσματικά. Είχαμε να διαχειριστούμε ταυτόχρονα και την εθνική κρίση στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Εκ του αποτελέσματος και από τα νούμερα που βλέπουμε, είναι φανερό ότι πλέον η επιμονή και η υπομονή όλων μας –η κυβέρνηση πήρε τις αποφάσεις και ο λαός πειθάρχησε στο μέγιστο δυνατό βαθμό- έχουμε πετύχει κάτι πάρα πολύ σημαντικό. Όχι μόνο να μην υπάρξει διασπορά αλλά και να φθίνει ο ιός. Βέβαια, το γεγονός ότι μετά τις 5-10 Μαΐου που θα αρχίσουν σιγά- σιγά να αίρονται οι περιορισμοί, θα πρέπει όλοι να επιδείξουμε το ίδιο αίσθημα ευθύνης. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση εφαρμόζει συγκεκριμένα μέτρα, ξεδιπλώνει ένα συνεκτικό πακέτο μέτρων για τη στήριξη της οικονομίας. Ήδη εφαρμόζονται τα δημοσιονομικά μέτρα που λήφθηκαν για το Μάρτιο και τον Απρίλιο, ενώ προωθείται η λήψη τους για το Μάιο και τον Ιούνιο. Τα μέτρα που θα ληφθούν συνολικά θα αγγίζουν τα 14 δις. ευρώ και υπάρχουν άλλα 10 δις, που είναι ένα πακέτο ενίσχυσης της ρευστότητας των επιχειρήσεων για αν ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες των ημερών. Θα αναπτύξουμε μέχρι το καλοκαίρι ένα δημοσιονομικό δίχτυ προστασίας της οικονομίας ύψους 14 δις ευρώ και θα θέσουμε σε κίνηση έναν μοχλό ρευστότητας περίπου 10 δις για να αφήσει η υγειονομική κρίση όσο το δυνατόν μικρότερο αποτύπωμα στην πραγματική οικονομία. Αν τα αθροίσουμε, είναι ένα πακέτο 24 δις, περίπου το 13% του ΑΕΠ για το 2019».

ΕΠΤΑΕΤΕΣ ΟΜΟΛΟΓΟ

Σε ό,τι αφορά την εικόνα της χώρας στις διεθνείς αγορές, είπε ότι «υπήρξε η έκδοση ενός 7ετούς ομολόγου από το οποίο η χώρα μας άντλησε 2 δις από τις αγορές με επιτόκιο 2%. Με την προηγούμενη έκδοση του 7ετούς ομολόγου τον περασμένο Ιούλιο λίγο μετά τις εκλογές, είχαμε δανειστεί 2,5 δις με επιτόκιο 1,9%. Ακόμη και μέσα στην παγκόσμια οικονομική καταιγίδα η Ελλάδα συνεχίζει να έχει πρόσβαση στις αγορές με λογικό επιτόκιο. Αυτό αποδεικνύει ότι οι αγορές εμπιστεύονται την κυβέρνηση και την ελληνική οικονομία. Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε δανειστεί το Φεβρουάριο του 2018 πάλι 7ετές ομόλογο 3 δις με επιτόκιο 3,5%, πολύ υψηλότερο με αυτό που δανείστηκε προχθές η χώρας μας και εν μέσω αυτής της καταιγίδας που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊου».

Τέλος, έδωσε τις ευχές του για καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε όλους τους Καβαλιώτες. Χαρακτηριστικά είπε ότι το «το Πάσχα της αγάπης θα είναι φέτος Πάσχα ευθύνης και ζωής».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *