ΕκδηλώσειςΚύριο άρθρο

Απόδοση τιμής στην Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στο Σκάκι Σταυρούλα Τσολακίδου από το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας

Μάκης Παπαδόπουλος
Χαράλαμπος Χρυσανίδης
Αλέξης Πολίτης Βίλλυ Κονδυλίδου
Κίμων Παπαδόπουλος Χρήστος Γάκης
Θόδωρος Μαρκόπουλος
Έφη Βαλίλα

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας μετά από εισήγηση της δημάρχου κ. Δήμητρας Τσανάκα, τίμησε απόψε  την τρεις φορές Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στο Σκάκι Σταυρούλα Τσολακίδου στη διάρκεια της χθεσινοβραδινής συνεδρίασής του. Στο πλαίσιο αυτό, το Σώμα έλαβε σχετική ομόφωνη απόφαση για την απονομή του τίτλου της Πρέσβειρας Ανάδειξης και Προβολής του Δήμου Καβάλας στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, στην Καβαλιώτισσα αθλήτρια, μετά από σχετική εισήγηση της κ. Τσανάκα.

Λίγο νωρίτερα στις τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων ο κ. Σιμιτσής τόνισε ότι οφείλουν πραγματική τιμή σε μια Καβαλιώτισσα που μας τιμά με τις προσπάθειές της και ζήτησε να υπάρξει και πρακτικό οικονομικό αντίκρισμα, δηλαδή να ενισχυθεί οικονομικά όπως επίσης να επιδοτηθούν κι άλλοι μεγάλοι αθλητές της Καβάλας.

Ακολούθως ο κ. Βέρρος χαρακτήρισε μεγάλη τιμή για όλους την προσπάθεια της Σταυρούλας Τσολακίδου, ζητώντας δέσμευση από τη διοίκηση του δήμου για οικονομική στήριξη στην πράξη, αφού όπως παραδέχθηκε η δήμαρχος το σκάκι είναι ο καλύτερος πρεσβευτής της Καβάλας. Και φυσικά ζήτησε ο Δήμος Καβάλας να ενισχύσει οικονομικά την αθλήτρια και το Σκακιστικό Όμιλο.

Ο κ. Ποτόλιας με τη σειρά του εκτός από τα συγχαρητήρια στο Σκακιστικό Όμιλο και σε όσους συνέβαλαν σε αυτήν την επιτυχία, ζήτησε να γίνει κάτι για την οριστική στέγαση του Ομίλου σε μόνιμο χώρο.

ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ

Απαντώντας η κ. Τσανάκα τόνισε ότι επιχορηγούν την προσπάθεια της αθλήτριας πληρώνοντας τον προπονητής της μέσω της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης «Δημωφέλεια», έτσι ώστε να διαφημιστεί η όλη προσπάθεια και να περάσει από τον επίτροπο η δαπάνη. Υπενθύμισε ότι φέτος χορηγός ήταν η Cosmote και τόνισε ότι η «Δημωφέλεια» θα ξαναβρεί τρόπο για να στηρίξει τις προσπάθειές της οικονομικά, αλλά και του Σκακιστικού Ομίλου, σημειώνοντας ότι ως δήμος έχουν κάνει μέχρι σήμερα ότι μπορεί να φανταστεί κανείς για το Σκακιστικό Όμιλο από παράθεση γευμάτων μέχρι οτιδήποτε.

Από την πλευρά της η πρόεδρος της «Δημωφέλεια» κ. Ιωσηφίδου δήλωσε ότι ήδη έχουν έρθει σε επαφή με το Σκακιστικό Όμιλο και προωθούν την αμοιβή των καθηγητών της Σταυρούλας Τσολακίδου, όπως και μια επιδότηση της τάξεως των 5.000 ευρώ.

Η Σταυρούλα Τσολακίδου παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο χθες με τον αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Σκάκι κ. Βασίλη Θεοδωρίδη και αρχικά την υποδέχθηκε η δήμαρχος κ. Τσανάκα, όπου σε πολύ θερμό κλίμα είχαν μια φιλική συζήτηση. Στη συνέχεια παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο που το ευχαρίστησε για την τιμή που της έκαναν.

ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ

Στη συνέχεια έγινε μεγάλη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα της χάραξης του οδικού άξονα Ε61 Καβάλας – Δράμας που προωθεί η Εγνατία Οδός και ξεκινάει από τον Άγιο Σίλα και φθάνει μέχρι τις Κρηνίδες. Το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Αμυγδαλεώνα επέδωσε στο Σώμα μια επιστολή – ψήφισμα, όπου ενημερώνει ότι είναι κάθεται ενάντιοι στην κατασκευή του κάθετου άξονα Κρηνίδες  – Αγ. Σίλα εντός του περιαστικού δάσους του Σταυρού. μάλιστα τονίζουν στην επιστολή – ψήφισμα ότι ο εκπρόσωπος της τεχνικής εταιρίας της Εγνατίας ούτε εναλλακτικό σχέδιο δράσης παρουσίασε, κι ούτε ήταν σε θέση να προσδιορίσουν με ακρίβεια τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις στο περιαστικό δάσος του Σταυρού. ακολούθησε συζήτηση και παρουσιάστηκαν κάποιες αμφιλεγόμενες προτάσεις από την Εγνατία Οδό ΑΕ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *