ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Αποφασισμένη να απελευθερώσει οριστικά τις παραλίες από πακτωμένες κατασκευές είναι η διοίκηση του Δήμου Παγγαίου

Μάκης Παπαδόπουλος
Χαράλαμπος Χρυσανίδης
Αλέξης Πολίτης Βίλλυ Κονδυλίδου
Κίμων Παπαδόπουλος Χρήστος Γάκης
Θόδωρος Μαρκόπουλος
Έφη Βαλίλα

Συνεχίζεται η επιχείρηση καθαρές ακτές από πλευράς του Δήμου Παγγαίου, καθώς συνεργεία του δήμου απελευθερώνουν τις παραλίες από ομπρέλες και άλλες κατασκευές παραθεριστών. «Οι παραλίες πρέπει να είναι μόνιμα προσβάσιμες σε όλους τους λουόμενους και στο πλαίσιο αυτό καθαρίσαμε παραλίες όπως της Περάμου, Ηρακλείτσας και Οφρυνίου» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Μποσμπότης.

Στις δηλώσεις του αναλυτικά ο κ. Μποσμπότης σημείωσε «φέτος από σχετικά νωρίς θέλαμε να υλοποιήσουμε αυτό που λέγαμε από πέρσι ότι είναι παράνομο ο κάθε παραθεριστής να πακτώνει μόνιμα μια ομπρέλα σε μια παραλία και να την έχει εκεί πακτωμένη για ένα δύο μήνες και για όλο το καλοκαίρι. Είναι τελείως παράνομο αυτό και θα έπρεπε να επιβληθεί η σχετική τάξη. Η δημοτική αρχή χωρίς να υπολογίσει ούτε πολιτικό κόστος και χωρίς να έχει καμία δέσμευση έναντι κανενός, πήρε την απόφαση κι εδώ και αρκετές μέρες προχωράμε στην απομάκρυνση αυτών των μόνιμα πακτωμένων κατασκευών που συνοδεύονται από ξαπλώστρες, καρέκλες, που με μια αλυσίδα και λουκέτο δένονται και δημιουργούν αντιαισθητικό θέαμα στις παραλίες μας. Οι παραλίες μας πρέπει να είναι ελεύθερα προσβάσιμες σε όλους τους παραθεριστές, σε όλο τον κόσμο, για αυτό δεν μπορεί κάποιος να κατέχει μόνιμα ένα τμήμα της παραλίας. Ξεκινήσαμε, το κάναμε στην Πέραμο, το κάναμε στην Ηρακλείτσα. Την Τρίτη και την Τετάρτη συνεργεία του δήμου παρουσία του τοπικού αντιδημάρχου και αστυνομίας έκαναν το ίδιο στις παραλίες της Τούζλας. Από την άλλη έχουμε καταγγελίες ότι από κει που περάσαμε ξανατοποθετούνται κάποιες ομπρέλες, ίσως θα ξαναβγούμε, είμαστε αποφασισμένοι να τηρηθεί η νομιμότητα».

ΔΑΣΙΚΟ ΧΩΡΙΟ

Όσον αφορά το Δασικό Χωριό ο κ. Μποσμπότης σημείωσε πως «είχαμε τους βανδαλισμούς των τελευταίων ετών καθώς από την προηγούμενη δημοτική αρχή το Δασικό Χωριό είχε εγκαταλειφθεί στην τύχη του με αποτέλεσμα να καταστραφεί. Με την απόφαση της νέας δημοτικής αρχής του δημάρχου Φίλιππα Αναστασιάδη και της δικής μας διοίκησης να παραχωρηθεί σε αυτήν την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση αρχίζει πλέον να παίρνει ζωή. Ήδη πολλές βλάβες έχουν αποκατασταθεί, έχει ρευματοδοτηθεί και η μεγάλη έναρξη θα γίνει την Κυριακή 24 του μηνός στις 9 το βράδυ όπου θα υπάρξει μια συναυλία. Τα λεφτά από τη συναυλία, ότι κέρδη υπάρξουν θα χρησιμοποιηθούν για τη συνέχιση των εργασιών του Δασικού Χωριού, ούτως ώστε να το δούμε πλέον προς το χειμώνα να λειτουργεί πλήρως. Καλούμε λοιπόν τον κόσμο να παρακολουθήσει τη συναυλία που εκτός από τη διασκέδασή του θα υπάρχει και ένα όφελος για τη συνέχιση των εργασιών».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *