Κύριο άρθροΠολιτική

Αποτυχημένο χαρακτήρισε το συλλαλητήριο ο δημοτικός σύμβουλος Λεωνίδας Παππάς

Για τα ανταποδοτικά οφέλη του αγωγού ΤΑΡ προς τον Δήμο Καβάλας αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας κ. Λεωνίδας Παππάς. Μάλιστα η δήμαρχος κ. Τσανάκα φέρεται ότι ήρθε σε συμφωνία με την εταιρεία για το έργο ύδρευσης των Φιλίππων. 

Ο κ. Παππάς αρχικά αναφέρθηκε στο συλλαλητήριο για τα διόδια τονίζοντας ότι  «Προσωπικά εκτιμώ ότι το συλλαλητήριο δεν ήταν πετυχημένο. Σε ένα τόσο σοβαρής σημασίας θέμα για την πόλη, δεν νοείται να διαδηλώνουν 1500-2000 άτομα.  Δεν νοείται να είναι ένας μεγάλος αριθμός καταστημάτων ανοικτός.

Φαίνεται ότι δεν πείσθηκαν οι πολίτες και πάρα πολλά καταστήματα παρέμειναν ανοικτά. Επίσης ήμουν εγώ που δημοσίως λίγες μέρες πριν τη διεξαγωγή του συλλαλητηρίου είχα ρωτήσει γιατί αυτό γίνεται τόσο αργά, στη μία; Και η απάντηση που μου έδωσαν ήταν ότι το ζήτησε έτσι το Σωματείο των Καφεζυθοπωλών. Για ποιο λόγο; Όταν οι περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι αποχώρησαν στις δώδεκα από τις δουλειές τους, γιατί έγινε στη μια το συλλαλητήριο;

Δεν υπήρχε αρκετός χρόνος για να διοργανωθεί το συλλαλητήριο  αλλά δεν ήταν η παρουσία των πολιτών αυτή που έπρεπε να είναι. Αυτό το λέω. Και την ευθύνη την έχουμε όλοι γιατί δεν καταφέραμε να πείσουμε τον κόσμο ότι το διακύβευμα είναι τόσο σημαντικό οπότε πρέπει να αφήσουν τον καναπέ, τη δουλειά ή τον καφέ όλοι και να έρθουν να αντιδράσουν εμπράκτως.

Γιατί όταν κάνεις ένα συλλαλητήριο και την άλλη μέρα έρχονται να κάνουν εργασίες για τα διόδια, σημαίνει ότι δεν μας έλαβαν καν υπόψιν!».

ΠΕΡΙ ΤΑΡ

Αναφορικά με τα ανταποδοτικά έργα που θέλει να κατασκευάσει ο ΤΑΡ ο ίδιος σχολίασε ότι  «Μια και μιλάμε για αγώνες θα πω ότι οι αγώνες δεν ταιριάζουν στην δήμαρχο  κ. Τσανάκα. Μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι με τον τρόπο με τον οποίο παρέστη στην συνέντευξη Τύπου και αν επιβεβαιωθούν αυτά που και η εκπρόσωπος του ΤΑΡ είπε στη δική της συνέντευξη Τύπου, ότι δηλαδή η κ. Τσανάκα ζήτησε  τα συγκεκριμένα έργα, θεωρώ ότι ξεπούλησε έναν αγώνα πολυετή, τον αγώνα των αγροτών ενάντια στον ΤΑΡ.

Πριν από τρία χρόνια, εγώ προσωπικά έβαλα το θέμα της χορηγίας του ΤΑΡ στη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και η κ. Τσανάκα με το δικό της αυθόρμητο τρόπο, είπε ότι φταίει η κ. Τσανάκα που δέχθηκε την χορηγία. Λες και είναι δυνατόν η Ιωσηφίδου να είναι τόσο αφελής και να μην ενημέρωσε την κ. Τσανάκα ότι θα πάρει την χορηγία! Και δεν γίνεται να είσαι αντίδικος και να λαμβάνεις χορηγία.

 

Χθες λοιπόν επιβεβαιώθηκε αυτή η κίνηση και με τον πλέον απερίφραστο τρόπο και φάνηκε ότι η κ. Τσανάκα μας δουλεύει όλους! Δεν είναι δυνατόν να έχεις αντιδικία, να είσαι υπέρ της αλλαγής της όδευσης και χωρίς να ενημερώσεις τους ενδιαφερόμενους πολίτες και την αντιπολίτευση, εμφανίζεσαι σε μια κοινή συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Σταθάκη, που εμφανίζεται ως εκπρόσωπος της εταιρείας σχεδόν και ανακοινώνεις αυτά τα δύο έργα.

Έργα που πρέπει να γίνουν βέβαια, είναι σημαντικά αλλά μπορούσαν να γίνουν αν υπήρχαν μελέτες και χρήματα από το ΕΣΠΑ. Ακόμη υπάρχει ανοικτή πρόσκληση. Αλλά στο Δήμο Καβάλας ούτε μελέτες θέλουν να κάνουν, ούτε έργα! Όταν ο πρώην δήμαρχος κ.  Σιμιτσής μίλησε για ραθυμία στις μελέτες κάποιοι θύμωσαν!»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *