Απολογισμός Δημάρχου Νέστου Βαγγέλη  Τσομπανόπουλου για το 2017

Τον απολογισμό της διοίκησής του για το 2017 πραγματοποίησε ο δήμαρχος Νέστου κ. Βαγγέλης Τσομπανόπουλος το απόγευμα της Τετάρτης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου.

Ο κ. Τσομπανόπουλος, πριν προχωρήσει στην παράθεση των αναλυτικών στοιχείων τα οποία συνθέτουν τον απολογισμό του έργου της Δημοτικής Αρχής, ευχαρίστησε τα μέλη της διοίκησης, τους συνεργάτες και τους υπαλλήλους του δήμου για τη συνεργασία, καθώς όπως είπε, μέσα σε ένα τόσο δυσμενές οικονομικό περιβάλλον κανένας σχεδιασμός δε θα υλοποιούνταν χωρίς την πολύτιμη βοήθειά τους.

Ο δήμαρχος Νέστου τόνισε ότι η μεγαλύτερη επιτυχία του δήμου είναι ότι «καταφέραμε μέσα σε τέτοιες οικονομικές συνθήκες και τέτοια γραφειοκρατία να πετύχουμε ένα νοικοκύρεμα, έχοντας αυτή τη στιγμή έναν εύρωστο, οικονομικά, δήμο, χωρίς να διακυβεύονται οι μισθοί και οι υποχρεώσεις μας, ενώ καταφέραμε να κερδίσουμε και την εμπιστοσύνη των επιχειρηματιών, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια δε συνεργάζονταν με τον δήμο, καθώς δεν τον θεωρούσαν αξιόπιστο».

ΤΟΛΜΗ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Ο κ. Τσομπανόπουλος πρόσθεσε ότι «είμαστε από τις λίγες διοικήσεις στην Ελλάδα οι οποίες τολμάνε και κάνουν κάθε χρόνο απολογισμό, ενώ την ίδια στιγμή παλεύουμε με 2 μηχανικούς, όταν άλλοι όμοροι δήμοι έχουν πάνω από 20 και έχοντας περιορισμένα έσοδα», υπενθυμίζοντας ότι με 400.000 ευρώ ο δήμος θα παράξει όσα έργα έχει σχεδιάσει, με παρεμβάσεις οι οποίες σχετίζονται με την ανάπλαση του προαύλιου χώρου του Δημοτικού Σχολείου Κεραμωτής, την κατασκευή οστεοφυλακίων, τη δημιουργία Βιβλιοθήκης στο παλιό Ειρηνοδικείο, τις νέες ασφαλτοστρώσεις, με την αναβάθμιση των σχολείων, με τη ΔΕΥΑΝ, με το περιβάλλον και την ανακύκλωση, με τεχνικά έργα, με την ανάπλαση του οικισμού των Ρομά, με παρεμβάσεις κοινωνικής πολιτικής και με μικρότερα έργα που άπτονται της βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών.

ΑΝΑΦΟΡΑ

Ο κ. Τσομπανόπουλος αναφέρθηκε αναλυτικά σε όλα τα έργα που έγιναν μέσα στο 2017, συμπεριλαμβανομένων και των έργων ΕΣΠΑ που ξεκίνησαν κατά την περίοδο της διοίκησης Μιχαηλίδη και ολοκληρώθηκαν τώρα, ενώ τόνισε ότι πέρα από τα έργα τα οποία έγιναν επί διοίκησής του, εξοικονομήθηκε ένα ικανό ποσό το οποίο θα διατεθεί σε μελλοντικές παρεμβάσεις.

Σημείωσε, δε, ότι «έργο-σημαίαα αυτής της διοίκησης είναι η ανάπλαση της Εγνατίας Οδού στο ύψος της Χρυσούπολης, το οποίο σχετίζεται με την απορροή υδάτων ώστε να φεύγουν έξω από την πόλη», ένα έργο ύψους 4,2 εκ. ευρώ το οποίο προτάθηκε για να μπει στη νέα προγραμματική του ΕΣΠΑ.

Ο δήμαρχος Νέστου δήλωσε, επίσης, ότι θα διανεμηθεί σε όλους τους δημότες ένα έντυπο με τον απολογισμό του έργου της διοίκησης κατά την τριετία 2014-2017, ενώ τους προέτρεψε να είναι συμπαραστάτες του δήμου στην εξοικονόμηση χρημάτων είτε με την ανακύκλωση είτε με τη λελογισμένη χρήση του νερού, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.